مقایسه برنج هاشمی و علی کاظمی کدام بهتر است؟ برنج قدیمیترین رفیق ما ایرانیهاست . برنج با ماست ، برنج با خورشت ، برنج با مرغ ، برنج با گوشت چرخ کرده ، برنج با کباب ، شیر برنج . حال که برنج کالای حذف نشدنی در سبد خرید ما ایرانیان به شمار می رود پس باید برای خرید برنج دقت کنیم و برنج را از نوع مرغوب آن تهیه کنیم . برنج طارم هاشمی می توان یکی از خوش پخت ترین برنج های ایرانی نامید که مورد استفاده زیادی هم در مصارف خانگی و هم در رستوران ها و تالارها دارد . که در ادامه به بررسی تفصیلی این برنج میپردازیم .
برنج طارم هاشمی چیست؟
طارم هاشمی را می توان برنجی نامید که توسط کشاورزان توسعه داده شده و مراکز تحقیقاتی و سازمان های دولتی هیچ نقشی در ترویج این رقم نداشتند. دلیل بازار پسندی و محبوبیت بالای این محصول را می توان ماندگاری بالای این محصول می باشد، به طوری که تا ساعت ها بعد از پخت نرمی و طعم خوب خود را حفظ می کند. و توانسته جای خود را در سفره های ایرانی باز کند به طوری که تبدیل به بیشترین رقمی شده که در شالیزارهای شمالی کشت می شود، و با برآورده شدن رضایت مشتری بیشترین میزان تولید، مصرف و خرید برنج ایرانی را به خود اختصاص داده است.
انواع برنج طارم هاشمی
برنج طارم هاشمی را می توان به دو دسته سرد و گرم دسته بندی کرد، نوع سرد این محصول دارای ساقه باریک تر نسبت به نوع گرم آن می باشد و چند هفته دیرتر به عمل می اید و از لحاظ کیفی بهتر از نوع دیگر می باشد.
برنج طارم هاشمی در چه استان هایی کاشت می شود؟
مناسب ترین مکان ها برای کشت برنج سه استان مازندران گیلان و گلستان می باشد زیرا از نظر رطوبت و دما آب و خاک در بهترین و ایده ال ترین حالت هستند.
ویژگی های برنج هاشمی
همانطور که گفته شد این برنج در برابر آفت بسیار مقاوم است که علت آن ساقه باریک و بلند است . کرم ساقه خوار در گیاهانی زندگی می کنند که شقه قطوری داشته باشد اما ساقه برنج هاشمی نازک و بلند است و کرم نمی تواند بر روی ان زندگی کند و سم کمتری برای رشد و آفت آن استفاده می شود و مرغوبیت بیشتری دارد.
همچنین برنج هاشـمی در دسته برنج های دانه بلند قرار گرفته است . این برنج دارای خوشه و دانه های بلندی است زمانیکه در کنار برنج های دیگر قرار گیرد به وضوح این امر را مشاهده خواهید و همچنین در هنگام پخت نیز قد می کشد و عطر و طعم بسیار دلپذیری دارد.
برای داشتن محصول خوب از برنج هاشـمی باید زمین مناسبی برای کاشت آن داشته باشیم .اگر زمین ما مغذی نباشد چون ساقه این برنج بلند و باریک است در زمان رشد خم می شود و به اصطلاح عامیانه افتاده می شود که کشاورزان در زمان کاشت برای این مسئله ناراحت هستند که اگر این اتفاق بیفتند هزینه بیشتری برای کشاورزان متحمل می شود. بطور کلی شکل دانه برنج هاشـمی بلند، قلمی و رنگ آن سفید متمایل به کرم و دارای کیفیت پخت عالی و طعم و عطر خوب میباشد.
برنج علی کاظمی
برنج علی کاظمی ابتدا در سال ۱۳۶۰ توسط یکی از کشاورزان گیلانی به نام علی کاظمی ساکن روستای شکارگوراب بالا از توابع شهرستان فومن، شناسایی شد. او در حین برداشت متوجه یک خوشه از برنج شد که برای او جدید بود و تاکنون مشاهده نکرده بود. او این خوشه ها را نگه داشت و در طی هفت سال به ازدیاد آن پرداخت. او متوجه شد که این برنج نسبت به رقم پایه آن که برنج بینام بود، طعم و عطر بهتری دارد و همچنین میزان زودرسی آن نیز بهینه تر می باشد.
بعد از آن بود که کشاورزان همسایه و شهرهای دیگر به این برنج علاقه مند شدند و شروع به کاشت این نوع برنج در مزارع خود کردند. برنج علی کاظمی در واقع حاصا جهش ژنتیکی برنج بینام در مزرعه اقای علی کاظمی بود که او توانست آن را به درستی تشخیص دهد و شناسایی کند.
برنج علی کاظمی هم اکنون در بیش از ۵۰ هزار هکتار از زمین های استان گیلان کاشته می شود که در حدود ۲۰ درصد کل زمین های زراعی این استان به شمار می رود. او که تا قبل ۱۳۹۵ شناخته شده نبود، در این سال توسط جهاد کشورزی استان از او تجلیل شد و نام معنوی این برنج به او واگذار گردید.
خصوصیات برنج علی کاظمی
این برنج دارای قد کوتاهتری نسبت به برنج هاشمی و دم سیاه می باشد، اما پخت نسبتا خوب آن این ضعف را تا حدی جبران می کند. از نظر عطر و طعم نیز چون از ریشه برنج های پر محصول می باشد، قابل رقابت با ارقام کیفی مانند برنج طارم نیست. رنگ دانه این برنج سفید مایل به کرم می باشد و طول دانه خام برنج علی کاظمی ۷٫۲ میلی متر، طول دانه پخته آن ۱۱٫۶ میلی متر و عرض دانه خام آن ۲٫۱ میلی متر است.