فوت و فن هایی در مورد برنج کته، نوعی پخت برنج است. که در این نوع پخت ابتدا برنج را پاک می کنند. سپس آن را درون قابلمه ای می ریزند و قابلمه تا یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج پر از آب می کنند و به مدت 1 الی 2 ساعت می گذارند تا برنج خیس بخورد. سپس قابلمه را با حرارت پایین بر روی اجاق گاز می گذارند تا آب کم کم به جوش بیاید و برنج پخته شود. بعد از به جوش آمدن آب مقداری از آب برنج را می چشند و متناسب با آن به قابلمه نمک و روغن اضافه می کنند. بعد از اینکه آب تبخیر شد درب آن را می گذارند و میزان حرارت را کم می کنند و به مدت نیم ساعت منتظر می مانند تا برنج پخته شود.
برنج آبکشی را چطور درست می کنند؟
ابتدا برنج را خیس می دهیم، به ازای هر پیمانه برنج نصف قاشق غذاخوری نمک اضافه می کنیم. می گذاریم برنج به خوبی خیس بخورد و برای این کار 2 الی 3 ساعت را در نظر می گیریم. پس از آن برنج را با آب ولرم چندین بار می شوییم. درون یک قابلمه چند پیمانه آب، مقداری نمک اضافه می کنیم و بر روی اجاق قرار می دهیم تا به جوش آید. زمانی که آب به جوش آمد، برنج را اضافه می کنیم و حدود 10 دقیقه صبر می کنیم تا برنج پخته شود. بعد از گذشت 10 دقیقه، چند عدد برنج را تست می کنیم، بهترین زمان برای آبکش کردن برنج زمانی است که اطراف دانه های برنج کاملا پخته و مغز برنج کمی خام است. کافی است آن را درون صافی بریزیم و چند بار با آب سرد بشوییم. برنج را با مقداری روغن به قابلمه خشک شده اضافه می کنیم و با حرارت کم می گذاریم تا پخته شود.
برنج آبکش و کته ای چه تفاوت هایی با هم دارند؟
برنج آبکش و کته ای یکسری تفاوت ها دارند که در زیر به آن ها اشاره کرده ایم:
این دو برنج از نظر شکل ظاهری با هم متفاوت هستند.
در برنج آبکش از آن جهت که در هنگام پختن زمان کمتری در آب بوده است نسبت به برنج کته ای، دانه های برنج کمتر به هم می چسبند و از هم جدا و دانه دانه هستند. اما برنج کته ای نرم و شفته است. از نظر زیبایی افراد بیشتر به برنج آبکش تمایل دارند.
زمان پخت برنج کته و آبکش کاملا با هم فرق می کند.
برنج کته ای برای آماده شدن به زمان کمتری نیاز دارد. در زمان پخت برنج یک نکته لازم است گفته شود که هر چه زمان پخت بیشتر طول بکشد، میزان تبدیل کربوهیدرات برنج به قند افزایش پیدا می کند. استفاده از برنج کته ای که قند کمتری دارد به افراد دیابتی توصیه می شود.
چند نکته مهم در مورد طرز پخت برنج کته
برای پخت برنج، لازم است اندازه قابلمه را در نظر بگیرید و از برنج خوش عطر و طعم استفاده کنید. باید اندازه قابلمه متناسب با مقدار برنج باشد. در صورتی که قابلمه بزرگ باشد، میزان آب زیاد می شود، در نتیجه برنج شفته می شود. لازم است برنج را دو سه بار خوب بشویید، تا لعاب برنج گرفته شود و در زمان پخت به هم نچسبد. با این کار باعث می شود بعد از پخت برنج کاملا سفید و خوشرنگ باشد. به اندازه کافی به برنج نمک بزنید چون مثل برنج آبکش نیست که نمک اضافه آن گرفته شود. بعد از آن اجازه دهید که به مدت یک تا دو ساعت برنج به خوبی خیس بخورد. برای پخت برنج شعله گاز را زیاد کنید و اجازه دهید برنج با حرارت زیاد بجوشد و در قابلمه باز باشد. لازم است که آب به اندازه یک بند انگشت روی سطح برنج را بگیرد.