بهره وری برنج در جهان : برنج در بیش از صد کشور جهان کشت می شود و مساحت زیر کشت آن در حدود 158 میلیون هکتار است و سالانه بیش از 700 میلیون تن (470 میلیون تن برنج آسیاب شده) برداشت می شود. در آسیا نزدیک به 640 میلیون تن برنج کشت می شود که 90٪ از تولید جهانی را تشکیل می دهد. کشورهای جنوب صحرای آفریقا حدود 19 میلیون تن و آمریکای لاتین حدود 25 میلیون تن تولید می کنند. در آسیا و زیر صحرای آفریقا تقریباً برنج در مزارع کوچک در حدود 5/3 هکتار پرورش می یابد.
بازده کمتر از 1 تن در هکتار در شرایط بارانی بسیار ضعیف تا بیش از 10 تن در هکتار در سیستم های آبیاری معتدل معمولا برای برداشت برنج متغیر است. برنج در طیف وسیعی از محیط ها رشد می کند و در بسیاری از مواقع که سایر محصولات زراعی از بین می روند ، برنج یک محصول مولد است.
بیشترین بازده برنج به طور سنتی از مزارع در مناطقی با عرض جغرافیایی که طول روز زیادی دارند و تکنیک های کشاورزی پیشرفته استفاده می شود ، یا در مناطق بیابانی با عرض جغرافیایی کم که دارای انرژی خورشیدی بسیار بالایی هستند ، به دست می آید. جنوب غربی استرالیا ، برنج شمال ایران ، هوکایدو در ژاپن ، اسپانیا ، ایتالیا ، شمال کالیفرنیا و دلتا نیل بهترین نمونه ها برنج در جهان را دارا هستند.
تولید و مصرف جهانی برنج
تولید برنج در جهان بیشتر از هر محصول دیگر است ، برنج در تولید کلی محصولات کشاورزی (اندازه گیری شده توسط سهم سطح محصول برداشت شده برنج) و مصرف کلی مواد غذایی (اندازه گیری شده توسط سهم برنج در کل کالری دریافتی) مقام اول را دارد.
چین و هند بزرگترین تولیدکننده برنج در جهان هستند. اگرچه مساحت کشت برنج در چین کمتر از هند است ، تولید برنج چین به دلیل بازدهی بالاتر است زیرا تقریباً تمام منطقه برنج چین آبیاری می شود ، در حالی که کمتر از نیمی از منطقه برنج هند آبیاری می شود. پس از چین و هند ، بزرگترین تولیدکننده برنج اندونزی ، بنگلادش ، ویتنام ، میانمار و تایلند هستند. این هفت کشور در سال 2006-08 تولید متوسط از بیش از 30 میلیون تن برنج و به طور مشترک بیش از 80٪ از تولید جهان را به خود اختصاص داده اند.
متوسط کشت برنج در آفریقا
با وجود تسلط آسیا در تولید و مصرف برنج ، برنج در سایر مناطق جهان نیز بسیار مهم است. به عنوان مثال ، در آفریقا ، برنج اصلی ترین غذا است – در میان سه محصول اصلی ، که بیشترین میزان کالری را تأمین می کند – حداقل برای 50 سال در بخش هایی از غرب آفریقا و برای برخی از کشور های اوقیانوس هند. در این کشورها ، سهم کالری موجود در برنج به طور کلی با گذشت زمان افزایش چشمگیری نداشته است. با این حال ، در سایر کشورهای آفریقایی ، برنج به دلیل در دسترس بودن واردات از آسیا مقرون به صرفه و آسانتر از کشت برنج است
. به طور موازنه ، در آفریقا ، تولید به سرعت رشد یافته است ، اما مصرف برنج حتی سریعتر رشد کرده است ، و با افزایش مقادیر واردات ، این تعادل برطرف می شود. آفریقای غربی اصلی ترین منطقه تولیدکننده است که بیش از 40 درصد از تولید آفریقا را در سالهای 2006 تا 2008 به عهده دارد. از نظر کشورهای مختلف ، تولید کنندگان پیشرو در کشت برنج در افریقا (2006-08) مصر (7.0 میلیون تن) ، نیجریه (3.8 میلیون تن) و ماداگاسکار (3.2 میلیون تن) هستند.
متوسط کشت برنج در آمریکای لاتین
در آمریکای لاتین و کارائیب ، بیستم در سواحل برزیل ، بولیوی ، کلمبیا ، اروگوئه و ونزوئلا و در حاشیه جنگل آمازون برنج یک محصول پیشگام برتر در نیمه اول قرن بیستم در سراسر منطقه بود. امروزه برنج مهمترین منبع کالری در بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین از جمله اکوادور و پرو ، کاستاریکا و پاناما ، گویان و سورینام و ملل کارائیب کوبا ، جمهوری دومینیکن و هائیتی است. از این رو به دلیل اهمیت گندم ، ذرت و حبوبات در رژیم های غذایی منطقه از نظر مصرف در مقایسه با آسیا حاکم است. برزیل تاکنون بزرگترین تولید کننده است و تقریبا نیمی (46٪ در 2006-08) از تولید برنج در منطقه را به خود اختصاص داده است. پس از برزیل (11.6 میلیون تن) ، بزرگترین تولیدکننده ها پرو و کلمبیا (2.5 میلیون تن در 2006-08) و پس از آن اکوادور (1.6 میلیون تن) هستند.
متوسط کشت برنج در سایر نقاط جهان
در مناطق دیگر ، مهمترین مراکز تولیدی در ایالات متحده آمریکا (کالیفرنیا و ایالت های جنوبی در نزدیکی رودخانه می سی سی پی) است که به طور متوسط در سال های 2006 تا 2009 9.0 میلیون تن برنج تولید کرده است. تولید کنندگان پیشرو در اروپا، ایتالیا ، اسپانیا و روسیه هستند. استرالیا قبلاً تولید کننده مهمی بود اما به دلیل خشکسالی مکرر در سالهای اخیر میزان تولید آن کاهش چشمگیری داشته است. مصرف برنج در جزایر اقیانوس آرام طی دو دهه گذشته به سرعت افزایش یافته است. برنج به دلیل سهولت در نگهداری و آماده سازی آسان به عنوان یکی از اصلی ترین مواد غذایی نشاسته ای محسوب می شود.
برنج ایرانی مرغوب را از کجا بخریم؟
با توجه به اینکه دلالان این حرفه بسیار زیاد شده اند و برای افزایش فروش برنج مرغوب و با کیفیت را با نمونه پایین تر ترکیب می کنند و قیمت برنج را پایین تر می فروشند. با این اوصاف ما به شما پیشنهاد می کنیم که خرید برنج خود را از برنج آراتا رحیمی انجام دهید که تمامی محصولات آن با کیفیت و مرغوب می باشد و با استاندارد های لازمه تولید و بسته بندی می شود.
فرآیند خرید برنج در فروشگاه اینترنتی برنج ایرانی، به دو صورت انجام می شود:
روش اول: خرید آنلاین برنج از فروشگاه اینترنتی و پرداخت آنلاین هزینه ی آن (بعد از تکمیل فرآیند خرید، کارشناسان آرتا رحیمی در سریعترین زمان، برنج شما را به آدرس درج شده در هنگام خرید، ارسال می نمایند.)
روش دوم: خرید به صورت ثبت سفارش: عموماً این روش برای خرید های بالای 500 کیلوگرم استفاده میشود، چرا که حجم خرید بسیار بالا می باشد و برای امور تجاری مورد بهره برداری قرار می گیرد، لذا به همین منظور، می توانید خرید برنج مورد نیاز را از طریق فرم ثبت سفارش خرید برنج، تکمیل نمایید تا کارشناسان ما، در اسرع وقت، فرآیند ثبت سفارش شما را پیگیری نمایند.)