با انواع برنج ایرانی و خارجی بیشتر آشنا شوید : برنج یکی از غلات مهم در برنامه غذایی است. میتوان گفت بیش از نصف جمعیت جهان روزانه حداقل یک وعده غذایی برنج را مصرف میکنند. انواع مختلفی از برنج در دنیا وجود دارد که شناخت نوع آنها برای خرید بسیار مهم است. کشورهای ایران، هند، پاکستان و تایلند در تولید برنج مرغوب و باکیفیت پیشگام بوده و هستند. برنج دارای انواع گوناگونی است که در این مقاله قصد داریم تا شما را با انواع برنج ایرانی و خارجی بیشتر آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
انواع برنج ایرانی
برنج ایرانی یکی از باکیفیت ترین و مرغوب ترین انواع برنج در دنیا است. برنج در فرهنگ غذای ایرانی در کنار بسیاری از خورشتها و یا به صورت مخلوط با مواد دیگری طبخ میگردد و ایرانیها روزانه به طور میانگین یک وعده برنج را در وعده غذایی خود دارند. چیزی که باعث محبوب شدن برنج ایرانی نسبت به انواع برنج خارجی میشود، طعم و عطر بینظیر این برنج میباشد. برنج ایرانی انواع مختلفی دارد که در ادامه قصد داریم شما را با انواع گوناگون آن بیشتر آشنا کنیم. کشت برنج در ایران تاریخچه قدیمی دارد. برنج ایرانی بیشتر در نواحی شمالی کشور و در استانهای مازندران و گیلان کشت میشود.
برنج طارم
برنج طارم یکی از ارقام مرغوب و ممتاز برنج ایرانی میباشد. این برنج خوش طعم در مناطق شمالی کشور و به ویژه در منطقه فریدون کنار استان مازندران کشت میشود. این منطقه از نظر آب و هوا و حاصلخیزی خاک یکی از مناسب ترین و بهترین مناطق برای کشت برنج طارم میباشد. از ویژگیهای برنج طارم دانه بلند بودن آن است. رنگ این برنج سفید و یا شیری رنگ میباشد. برنج طارم بعد از پخت به خوبی قد میکشد و دارای طعم و عطر بینظیری است. انواع برنج طارم عبارت اند از برنج طارم محلی، موسی طارم، طارم دیلمانی و طارم سنگی.
برنج هاشمی
برنج هاشمی یکی از انواع برنجهای مرغوب و باکیفیت ایرانی است. از ویژگیهای این محصول کشیدن قد بعد از پخت برنج است. برنج هاشمی به سبب عطر و خوش طعم بودن آن برای مهمانیها و مجالس بسیار مناسب است.
برنج صدری
یکی از انواع برنجهای خوش طعم و مطبوع برنج صدری است. برنج صدری رنگی استخوانی و ظاهری کشیده دارد. بهترین منطقه برای کشت برنج صدری مرغوب، استان گیلان میباشد. از ویژگیهای برنج صدری خوش عطر و سبک بودن آن است و بعد از پخت اگر برای مدتی در یخچال بماند همچنان نرمی خود را حفظ میکند. یکی از انواع پرطرفدار و محبوب برنج صدری، صدری دم سیاه است که طعم و عطر بینظیری را دارد. انتخاب برنج صدری یکی از مناسبترین گزینهها برای افراد سخت پسند میباشد.
برنج دودی
برنج دودی به سبب عطر و طعم فوق العادهاش مشهور است. برای تولید برنج دودی کیسههای برنج را در اتاقهایی آویزان میکنند و سپس با سوزاندن خردههای چوب دود را به سمت کیسههای برنج هدایت میکنند تا طعم دودی بگیرند. امروزه برای تنوع در ذائقه مصرف برنج دودی رواج یافته است به گونهای که اگر طعم قوی آن را نمیپسندید میتوانید برنج دودی را به صورت مخلوط با سایر برنجها طبخ کنید.
انواع برنج خارجی
برنج خارجی شامل انواع برنج هندی، پاکستانی، تایلندی و غیره میشود که مصرف این سه نوع در ایران رواج دارد که بیشتر به دلیل قیمت پایین برنج خارجی نسبت به برنج ایرانی میباشد. برنج خارجی در مقایسه با برنج ایرانی آن طعم دلچسب و مطلوب را ندارد و از نظر ارزش غذایی در رده پایینتری قرار دارد. به دلیل افزودن مواد نگهدارنده به برنج خارجی مدت زمان بیشتری میتوان آن را نگهداری نمود.
برنج هندی
هند یکی از کشورهای تولیدکننده برنج در جهان است. در سالهای اخیر مصرف برنج هندی به دلیل ارزان بودن و قد کشیدن بیشتر در کشور رواج یافته است. پخت برنج هندی نسبت به برنج ایرانی به مهارت چندانی نیاز ندارد و به آسانی طبخ میگردد. یکی از انواع برنج هندی برنج باسماتی میباشد که دارای دانههایی کشیده میباشد. برای طبخ برنج هندی بهتر است به مدت چند ساعت برنج را در آب خیساند و سپس آن را پخت.
برنج پاکستانی
برنج پاکستانی نیز از نظر ویژگی ظاهری شباهت بسیار زیادی به برنج هندی دارد. برنج پاکستانی نیز به ارزان بودن و روش پخت آسان در کشور رواج پیدا کرده است.
برنج تایلندی
تایلند از آن دسته کشورهایی است که به آب و هوای مطلوب برای کشت برنج مناسب است. برنج تایلندی دارای دانههای بلند و نیمه شفاف است و بعد از پخت عطری خوش و ملایم و حالتی نسبتا چسبناک دارد.
برنج ژاپنی
برنج ژاپنی که به برنج سوشی نیز معروف است به صورت خام حالتی نیمه شفاف با دانههای متوسط را دارد. برنج ژاپنی بعد از پخت بافتی به هم چسبیده پیدا میکند. این برنج را میتوان به صورت ساده در کنار سایر غذاها استفاده نمود.
برنج خارجی و ایرانی چه تفاوتی دارند؟
در نگاه کلی برنج ایرانی به مراتب با کیفیتتر و خوش خوراکتر و خوشبوتر از برنج خارجی است. اما این کیفیت بهتر بهایی نیز دارد و آن هزینهی نسبتا زیاد برنج ایرانی نسبت به برنج خارجی است.
از گذشته ی دور برنج ایرانی به خوش طعم و خوش عطر بودن مشهور است. اما برخلاف برنج خارجی به عنوان مثال برنج هندی به اندازه آنها قد نمیکشد و پختن آن نیاز به مهارت و تجربه بالایی دارد، که اصولا کسانی که تجربه کمتری در آشپزی دارند، ترجیح میدهند که برنج خارجی مخصوصا هندی و پاکستانی بیشتر قد میکشد و خوش قد و بالاتر به نظر میرسد.
ارزش غذایی برنج ایرانی بسیار بیشتر از برنج خارجی است. اما برنجهای خارجی اکثراً به صورت قالبی تهیه میشوند. قالبی به این معنی است که برنجهای درجه دوم و سوم را خرد میکنند و به صورت آرد در می آورند و دوباره آن را درون قالبهای منظم و یک اندازه قرار میدهند. به این دلیل است که برنج خارجی ظاهرا زیباتر به نظر میرسد. گاها دیده میشود که زمینهای برنج در خارج از کشور با آب فاضلاب آبیاری میشوند که باعث میشود برنجی حاوی مواد شیمیایی نظیر آرسنیک و سیانید باشد که بسیار برای سلامت مضر است.
در مورد تفاوت زمان نگهداری برنج ایرانی و خارجی میتوان گفت که برنج خارجی را میتوان زمان طولانیتری نسبت به برنج ایرانی نگه داشت. یکی از دلایل این زمان طولانی مواد نگهدارنده برای جلوگیری از شپش زدن که در آن استفاده میشود. اما با توجه به این شرایط استفاده از این مواد و همچنین قیمت پایین برنج خارجی، استقبال از آن بیشتر است.
یکی دیگر از تفاوتهای برنج ایرانی و برنج خارجی، نوع پخت آنها است. پختن برنج خارجی به مراتب سادهتر از برنج ایرانی است و میتوان آن را در هر اندازه و مقداری بدون اینکه برنج شفته شود، پخت. اما پختن برنج ایرانی نیاز به مهارت و تجربه بسیار زیادتری نسبت به برنج خارجی نیاز دارد. در ضمن برنج ایرانی با توجه به طعم و عطر بهتری که دارد، توصیه می شود که به صورت کته ای پخته شود. اما برنج خارجی با توجه به افزایش قدی که دارد بهتر است به صورت آبکش پخته شود.
آیا پخت برنج خارجی آسانتر از برنج ایرانی است؟
بعضی از افراد پخت برنج خارجی را آسانتر از برنج ایرانی میدانند، اما به نظر میرسد که این مشکل تنها با یادگرفتن روش صحیح پخت برنج، چه به روش آبکش و چه کته، حل میشود و نمیتوان گفت که پخت برنج ایرانی سختتر از برنج خارجی است. پس با یادگیری فوت وفن های پخت برنج ایرانی، خواهید فهمید که پخت برنج ایرانی نیز راحت می باشد و با پخت برنج ایرانی خود و خانواده تان از خوردن آن لذت ببرید.
آیا برنج خارجی برای سلامتی ما ضرر دارد؟
هر از چند گاهی، خبری راجع به مضر بودن برنجهای خارجی برای سلامتی انسان منتشر میشود. بعضی میگویند برنج هندی ممکن است آلوده به مواد خطرناکی مثل آرسنیک، کادمیوم و یا فنول که سرطانزا است، باشد و برخی دیگر با آن مخالفند. بهتر است بدانید که ترکیبات مضر برنج، فقط در آزمایشگاه شناسایی میشود و نمیتوان به همین سادگی راجع به آن قضاوت کرد؛ البته ما اطمینان بیشتری راجع به سالم بودن برنج ایرانی نسبت به برنج خارجی داریم.
حواستان به شرایط نگهداری برنج در خانه باشد، زیرا این موضوع به صورت مستقیم روی رشد آفات و کرمزدگی برنج و در نتیجه سلامت آن تاثیرگذار است.
بلاخره برنج ایرانی بهتر است یا خارجی؟!
احتمالا تا به حال متوجه شدهاید که برنج ایرانی، بالاترین درجه کیفیت را دارد و با ذائقه ما نیز سازگار است. عطر و طعم برنج ایرانی و خوشپخت بودن آن، هر کسی را برای استفاده دائمی از آن مجاب میکند. اما متأسفانه به دلیل شرایط اقتصادی دشوار این روزهای کشور، بعضی از هموطنان ما به خاطر قیمت ارزانتر برنج خارجی، از برنج هندی یا پاکستانی استفاده میکنند. درست است که قیمت محصول پرمصرفی مثل برنج تاثیر زیادی در زندگی روزمره ما دارد، ولی میتوان با انتخاب درست نوع برنج، هم در هزینهها صرفهجویی کرد و هم برنج ایرانی خوب و باکیفیت خرید.
اما اگر قصد خرید برنج خارجی را دارید، حتما به استاندارد بودن و اعتبار شرکت فروشنده دقت کنید؛ چرا که بسیاری از برنجهای وارداتی برنج مرغوبی نیستند و ممکن است با برنجهای مختلف دیگر نیز قاطی شده باشند. پس اگر مجبور به استفاده از برنج خارجی هستید، فقط از برندهای معتبر که سلامت آنها تضمین شده است خرید کنید.
برنج ایرانی مرغوب را از کجا بخریم؟
با توجه به اینکه دلالان این حرفه بسیار زیاد شده اند و برای افزایش فروش برنج مرغوب و با کیفیت را با نمونه پایین تر ترکیب می کنند و قیمت برنج را پایین تر می فروشند. با این اوصاف ما به شما پیشنهاد می کنیم که خرید برنج خود را از برنج آراتا رحیمی انجام دهید که تمامی محصولات آن با کیفیت و مرغوب می باشد و با استاندارد های لازمه تولید و بسته بندی می شود.
فرآیند خرید برنج در فروشگاه اینترنتی برنج ایرانی، به دو صورت انجام می شود.
روش اول: خرید آنلاین برنج از فروشگاه اینترنتی و پرداخت آنلاین هزینه ی آن (بعد از تکمیل فرآیند خرید، کارشناسان آرتا رحیمی در سریعترین زمان، برنج شما را به آدرس درج شده در هنگام خرید، ارسال می نمایند.)
روش دوم: خرید به صورت ثبت سفارش: عموماً این روش برای خرید های بالای 500 کیلوگرم استفاده می شود، چرا که حجم خرید بسیار بالا می باشد و برای امور تجاری مورد بهره برداری قرار می گیرد، لذا به همین منظور، می توانید خرید برنج مورد نیاز را از طریق فرم ثبت سفارش خرید برنج، تکمیل نمایید تا کارشناسان ما، در اسرع وقت، فرآیند ثبت سفارش شما را پیگیری نمایند.)
1 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
برنج خریداری شده از این فروشگاه، بافتی نرم و خوشپخت دارد. واقعاً ارزش خرید دارد.