طرز تهیه برنجک ساده تر از آن چیزی است که فکرش را بکنید: بعضی از مواد غذایی هستند که شاید ارزش غذایی زیادی نداشته باشند، اما می توان از آن ها به عنوان یک میان وعده در عصر دل انگیز همراه با خانواده نوش جان کرد. برنجک یکی از همین نوع خوراکی ها است که علی رغم داشتن ارزش غذایی کم، به عنوان یک میان وعده یا تنقلات مورد استفاده در بیشتر خانواده ها قرار می گیرد. طرز تهیه برنجک خیلی ساده است و نیازی به هزینه بالا اصلاً ندارد.
طرز تهیه برنجک
برنجک را از دانه های برنج تهیه می کنند؛ یعنی دانه های برنج را بعد از انجام یک سری فعالیت ها که ادامه خواهیم گفت، بو می دهند. در خصوص اینکه از چه نوع برنجی استفاده کنید، لازم نیست که حساسیت زیادی روی آن خرج دهید؛ اما اگر به دنبال طرز تهیه برنجک خوشمزه هستید، استفاده از دانه های برنج ایرانی را پیشنهاد می کنیم. به عبارتی دیگر اگر از دانه های بلند خارجی استفاده کنید، دانه های برنجک به صورت قد کشیده می شود و اگر برنج ایرانی قد کوتاه استفاده کنید، دانه های برنجک به صورت کوچک و تپل تر سرخ می شوند.
بیشتر بدانید : خواص برنج ایرانی
برنجک از جمله مواد خوراکی است که جز دسته تنقلات محسوب نمی شوند؛ اما از آنجا که ظاهری پفکی دارد، بیشتر مورد توجه کودکان قرار می گیرد و حتی بعضی از خانواده ها هم آن را با تنقلات و آجیل ها برای مصرف مخلوط می کنند.
اصولاً برنجک را همراه با گندمک مصرف می کنند و این دو را در یک کاسه بزرگ مخلوط می کنند.
طرز تهیه برنجک به دو صورت انجام می شود
– روش خانگی که با همان دانه های برنج است.
– روش صنعتی که در آن از ترکیب آرد برنج و بلغور ذرت به همراه روغن، پودر پنیر و نمک تهیه می شود.
از آنجا که در طرز تهیه برنجک از روغن استفاده می شود، ممکن است که کمی پرکالری و مضر به نظر بیاید؛ اما اگر در تهیه آن از مواد و روغن ارگانیک استفاده کنید، نه تنها هیچ ضرری ندارد بلکه می تواند برای افرادی که دارای اسهال هستند، مورد استفاده قرار بگیرد. از آن جا که در طرز تهیه برنجک، دانه های برنج نقش اصلی را دارند، برای همین خواصی را که در برنج هم هست، در برنجک تا حدی می توان یافت و همچنین می تواند به عنوان یک میان وعده برای سیرکردن یا گرفتن ته دل به حساب آورد؛ فقط نکته ای که باید در نظر داشته باشید، این است که در مصرف آن به هیچ وجه زیاده روی نکنید.
مواد لازم برای طرز تهیه برنجک
– برنج (مقدار این بسته به تعداد اعضای خانواده دارد)
– روغن
– نمک
مراحل طرز تهیه برنجک
– ابتدا مقدار برنج انتخاب شده را به مدت 1 تا 2 ساعت در آب خیس می کنید و مقداری نمک به آن اضافه می کنید.
– سپس برنج را همراه با آب در یک قابلمه بریزید و اجازه بدهید تا آب جوش بیاید. وقتی که دانه های برنج نرم شد، آن را آبکشی کنید. (اندازه نرم شدن برنج باید مانند هنگامی باشد که شما قصد دم کردن آن را داشته باشید.)
– دانه های آبکشی شده برنج را درون سبدی یا ظرفی قرار دهید و آن را برروی بخاری یا شوفاژ قرار دهید تا کامل خشک شود.
– بعد از اینکه دانه های برنج خشک شد، مقداری روغن را بر روی ماهیتابه یا ظرف گودی شکل ریخته تا داغ شود.
– نمک را اضافه کنید.
– برنج را درون قابلمه همراه با صافی قرار دهید. به این صورت روغن کمتری داخل برنجک می شود. در این مرحله می توانید، نمک را داخل ظرف اضافه کنید؛ ولی بهتر است که در هنگام سرخ شدن اولیه نمک را اضافه کنید تا کامل به خرد آن برود.
– بعد از اینکه دانه های برنج کامل پف کرد، آن را برروی یک ظرف همراه با صافی یا دستمال قرار دهید تا روغن های اضافی گرفته شود.
چند نکته مهم در طرز تهیه برنجک
– بعضی از خانم های خانه دار به جای آب از شیر برای خیس کردن دانه های برنج در تهیه برنجک استفاده می کنند.
– مدت زمان لازم برای پخت و تهیه برنجک بین 15 تا 25 دقیقه است.
– نمکی که برای تهیه برنجک استفاده می کنید، بهتر است که بدون ید و ماسه ای باشد.
– برای اینکه در مصرف برنج و دور ریختن آن صرفه جویی کنید، بهتر است از برنج های باقی مانده قابلمه غذا استفاده کنید.
– برنجک یک غذای عالی برای کودکان است.
بیشتر بدانید : چگونه برنج را به سالم ترین روش بپزیم؟
اما شربت برنجک چگونه تهیه می شود؟
– ابتدا شکر را با مقداری آب مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا جوش آید و به نوعی شربت اولیه درست شود که حدود 15 دقیقه زمان لازم است؛ سپس آبلیمو را اضافه کنید و آن را از روی حرارت بردارید.
– برنج را داخل شربت بریزید و خوب هم بزنید و بعد اجازه بدهید تا کامل سرد شود.
– سپس با چاقو آن را به شکل های مختلف مانند مربع یا لوزی برش دهید و مصرف نمایید.
برنج ایرانی مرغوب را از کجا بخریم؟
با توجه به اینکه دلالان این حرفه بسیار زیاد شده اند و برای افزایش فروش برنج مرغوب و با کیفیت را با نمونه پایین تر ترکیب می کنند و قیمت برنج را پایین تر می فروشند.با این وصف ما به شما پیشنهاد می کنیم که خرید برنج خود را از برنج آراتا رحیمی انجام دهید که تمامی محصولات آن با کیفیت و مرغوب می باشد و با استاندارد های لازمه تولید و بسته بندی می شود.
فرآیند خرید برنج در فروشگاه اینترنتی برنج ایرانی، به دو صورت انجام میشود.
روش اول: خرید آنلاین برنج از فروشگاه اینترنتی و پرداخت آنلاین هزینه ی آن ( بعد از تکمیل فرآیند خرید، کارشناسان ما در سریعترین زمان، برنج شما را به آدرس درج شده در هنگام خرید، ارسال می نمایند.)
روش دوم: خرید به صورت ثبت سفارش : عموماً این روش برای خرید های بالای 500 کیلوگرم استفاده میشود ، چرا که حجم خرید بسیار بالا می باشد و برای امور تجاری مورد بهره برداری قرار می گیرد، لذا به همین منظور، می توانید خرید برنج مورد نیاز را از طریق فرم ثبت سفارش خرید برنج، تکمیل نمایید تا کارشناسان ما، در اسرع وقت، فرآیند ثبت سفارش شما را پیگیری نمایند.)