برنج آبکش شده یا کته : برنج یکی از اصلی ترین و رسمی ترین غذای هرسفره ایرانی محسوب می شود برنج ایرانی یکی از بهترین برنج های دنیا محسوب می شود که دارای طعم و عطر خوبی می باشد.برنج را می توان به دو صورت آبکش یا کته تهیه نمود که آبکش بیشتر برای طبخ مهمانی و رسمی می باشد.برنج دارایارزش غذایی بسیار بالایی است.
برنج آبکش شده یا کته
یک متخصص تغذیه در پاسخ به این سوال که “برنج کته بهتر است یا آبکش شده؟” توضیحاتی را ارائه کرده است که در این مطلب میتوانید آنها را مطالعه کنید.
شهاب اولیایی متخصص تغذیه گفت: هر چقدر برنج کمتر آبکش شود و بیشتر به صورت کته( دمی) مصرف شود، ارزش غذایی بیشتری دارد.ویتامینهای B1 موجود در برنج که به تیامین معروفند،ویتامینهای محلول در آب محسوب میشوند، بنابراین زمانی که برنج آبکش میشود این ویتامینها از بین میروند.
این متخصص تغذیه در ادامه توضیحاتش گفت: هنگامی که برنج به صورت کته تهیه میشود،ویتامینهای موجود در آن در مراحل پخت حفظ میشود و بنابراین برنج کته از ارزش غذایی بیشتری برخوردار است.
آیا شستن زیاد برنج در کم کردن نشاسته تاثیر دارد؟
افرادی که فکر می کنند درصورت شستن زیاد برنج یا آبکش کردن آن، از میزان نشاسته آن کاسته و برنج کم کالری میشود؛ اظهار داشت: این موضوع صحت ندارد و میزان نشاستهی برنج هیچ ارتباطی با شستن آن ندارد.
اولیایی در خصوص جذب قند موجود در برنج یادآور شد: حرارت سبب جذب املاح موجود در مواد غذایی میشود و از آنجایی که برنج آبکش در معرض حرارت بیشتری قرار دارد، بنابراین جذب قند آن بیشتر بوده و انتخاب مناسبی برای افراد دیابتی محسوب نمیشود.
فواید برنج قهوه ای
این متخصص تغذیه همچنین در مورد برنج قهوهای عنوان کرد: گرچه برنج قهوهای شامل برخی مواد شیمیایی همچون آرسینیک میباشد اما برنج قهوهای دارای منیزیم و فیبر است که به کنترل سطح قند خون و تعادل وزن کمک میکند.
منبع : باشگاه خبرنگاران جوان
فروشگاه برنج ارتا رحیمی ارائه کننده انواع برنج شمال و خرید برنج عمده (برنج ندا، برنج فجر، برنج شیرودی ، برنج طارم و …) با بهترین کیفیت میباشد.
معرفی انواع برنج ایرانی