چگونه برنج خوب بخریم؟از آنجایی که برنج پای ثابت روزانه اغلب سفره هاست و در مهمانی ها، گاه معیار کدبانو بودن آشپز از قدکشیدن و دون بودن برنجش مشخص می شود پر واضح است که اهمیت بسیاری در پرداختن به چگونگی خریدآن وجود دارد. در این مقاله مطالبی تحت عنوان چگونه برنج خوب بخریم؟ آمده است. ارائه انواع برنج شمال و خرید برنج عمده (برنج ندا، برنج فجر، برنج شیرودی ، برنج طارم و …) با بهترین کیفیت در فروشگاه برنج آرتا رحیمی.
چگونه برنج مرغوب را تشخیص دهیم؟
۱) از فروشگاه معتبر برنج و فروشنده های معتمد خرید کنید.
فروشگاه ارتا رحیمی یکی از فروشگاه های معتبر برنج میباشد که انواع برنج ایرانی با بهترین کیفیت را ارائه می دهد.
۲) برنج کهنه بخرید!
حتما شنیده ایدکه قدیمی ترها می گویند این برنج تازه است باید بیشتر بماند تا کهنه شود! دلیل آن است که برنج تازه دارای رطوبت است و هنگام پخت ری نمی کند، اما برنجی که زمان بیشتری از برداشت آن گذشته باشد رطوبت خود را از دست داده و به همین دلیل هنگام پخت آب به خود کشیده و حجیم تر می شود. البته برخی علاقه دارند برنج تازه کشت شده را مصرف کنند زیرا دمی آن بسیار لذیذ و معطر است.
۳) برنج سفت
هر چه برنج سخت تر و سفت تر باشد به همان دلیل بالا، بهتر است و هنگام پخت بیشتر ری می کند. برای امتحان هنگام خرید چند دانه را زیر دندان بشکنید اگر به سختی شکسته شد نشانه مرغوبیت آن است.
۴) چشمان تان را باز کنید.
در هنگام خرید برنج مشتی از برنج برداشته و با دقت به آن نگاه کنید تا به اصطلاح قاطی نداشته باشد. یک دست بودن برنج بسیار مهم است، برنج ها حتما یک اندازه و یک رنگ باشند. طیرانی بنکدار برنج می گوید: هر چه برنج رنگ تیره تری داشته باشد، نشانه کهنه تر بودن و در نتیجه مرغوبیت آن است. برنج باید باریک و استخوانی باشد. برنجی که می خرید، شکسته، خرد شده و پوک نداشته و عاری از هرگونه آفات و یا کپک باشد.
۵) برنج را ببویید و بچشید.
عطر و بو داشتن برنج از گزینه های مهم در کیفیت آن است. مقداری برنج را بین دو کف دست خود بمالید و سپس به آن، ها کنید در صورت عطر دار بودن، بوی آن به مشام تان خواهد رسید. (جهت رعایت مسائل بهداشتی آن را به ظرف برنگردانید). راه بهتر، چشیدن برنج برای فهمیدن عطر و بوی آن است. همچنین برنج مرغوب اغلب مزه تقریبا شیرین تری دارد و نشاسته بیشتری در آن حس خواهید کرد.
۶) جغرافیای کشت برنج
این که برنج در کدام نقطه کشت و برداشت شده باشد در مرغوب بودن آن موثر است. برنج بسته به این که از کوه آبیاری شده باشد یا از آب های زیرزمینی و یا سدها، دارای کیفیت های متفاوتی است. برنج ایرانی به همین لحاظ جزو انواع مرغوب برنج دسته بندی می شود. برنج آستانه اشرفیه و انواع برنج های کشت شده در خطه شمال کشور از انواع مرغوب هستند. برنج کلات خراسان نیز به واسطه آب خوب و خاک حاصلخیز از بهترین برنج های کشور است و رنگ تیره تری نسبت به سایر برنج ها دارد.
۷) پخت برنج
و اما بهترین و رایج ترین طریقه شناخت برنج خوب نمونه گرفتن و پخت نمونه است. بنکدار برنج در این زمینه می گوید: برخی از فروشنده ها، برنج رابه شرط ضمانت می فروشند، بدین معنی که مشتری پس از پخت و در صورت ناراضی بودن می تواند آن را برگرداند.
شرایط نگهداری برنج:
- در هر کیسه برنج چند دانه سیر با پوست بیندازید، او تاکید می کند سیر بدون پوست در دور کردن حشرات کاربردی ندارد…..
- برخی از برنج فروشان نیز توصیه می کنند مقادیری نمک لابه لای برنج پاشیده شود تا شپشک نکند.
- برنج باید حتما در مکان خشک و بدون رطوبت نگهداری شود.
- هر چند وقت یک بار برنج را زیر و رو کنید با این کار هوا بین آن جریان می یابد.
- فروشنده برنج توصیه می کند مردم از قرص برنج استفاده نکنند زیرا بسیار خطرناک است، در صورت شپش زدگی برنج آن را در هوای آزاد قرار دهید تا آن ها خارج شوند.