اطلاعات مهم در تشخیص برنج خوب :برنج از مهمترین غلات و اقلام غذایی جهان است. نیمی از جمعیت جهان،به یک غذای اصلی وابسته هستند که برنج نام دارد. هماکنون دهها هزار نوع برنج در جهان وجود دارد، اما اینها در دو زیرگونه کلی جای میگیرند. دو زیرگونه اصلی شامل برنج جاپونیکا با نام علمی Oryza sativa japonica و برنج ایندیکا با نام علمی sativa indica میشوند.
اطلاعات مهم در تشخیص برنج خوب
برنج گیاهی است که دارای رقم های زودرس (طول دورة رشد ۱۳۰ تا ۱۴۵ روز)، متوسط رشد (۱۵۰ تا ۱۶۰ روز) و ارقام دیررس (۱۷۰ تا ۱۸۰ روز) میباشد. برای شناخت بهتر گیاه برنج به ذکر قسمتهای مختلف آن از قبیل ریشه، ساقه، برگ و غیرهمی پردازیم.
ریشه برنج سطحی و افشان بوده و حداکثر در عمق ۲۰ تا ۲۵ سانتیمتری خاک نفوذ مینماید. در این گیاه به غیر از ریشههای جنینی از محل گرهها نیز ریشه بوجود میآید.
هر چقدر رشد برگها بیشتر باشد بر رشد ریشهها هم افزوده شده و در نتیجه میتوان گفت که با افزایش تعداد پنجهها تعداد برگی بیشتر شده و در نتیجه رشد ریشهها نیز زیادتر میگردد.
در زمان بازشدن گلها و به خوشه رفتن برنج رشد ریشه حداکثر مقدار خود را داردشاید همه ما این پرسش برامون پیش اومده باشه که نحوه تشخیص برنج خوب چگونه و است و چطور میشود برنج با کیفیت را تشخیص داد؟
اولین نکته این است که تشخیص تخصصی برنج کار ساده ای نیست البته در بین انواع برنج در دنیا این دشواری بیشتر و تخصصی تر شامل برنج ایرانی میشود ،چون بافت برنج تقریبا یک شکل بوده و نوع آن از نظر تجربی و پخت قابل تست است .
گاها خود خبرگان این محصول نیز دچار اشتباه در تشخیص می شوند از گونهی های برنج ایرانی میتوان به گرده.دابو. برنج طارم، چرام۱، چرام۲.صدری( شامل انواع دم سیاه، دم زرد و دم سرخ)، بینام،چمپا و….. اشاره نمود.
از تیپهای اصلاح نژاد شده و پرمحصول می توان از سفیدرود و خزر نام برد. استان مازندران رتبه اول(۹۳۸۷۳۲٫۱۹) و استان گیلان (۷۴۱۲۴۱٫۹ )، استان گلستان (۲۲۹۴۵۴٫۹۹)، استان فارس (۲۲۶۲۹۶٫۷۲ )و خوزستان(۲۱۹۸۰۹٫۱۵)وپارس آباد(دشت مغان) در رتبههای بعدی از نظر میزان تولید قرار دارند.
تشخیص برنج های دیگر
برنج های برخی کشورهای آسیایی از جمله برنج های هندی تشخیص راحتی دارند زیرا برنج های هندی دارای دسته بندی مشخصی می باشندو شامل عناوین مشخصی هستند البته گفته می شود تشخیص این نوع برنج راحت تر است نسبت به برنج ایرانی ولی در کل تشخیص برنج هندی نیز از نظر مخلوط بودن یا نبودن برنج داشتن تخصص می طلبد امروزه در دنیا ،آسیا دارای بهترین نوع برنج می باشد و میتوان گفت ایران نیز به عنوان رتبه داران کیفیت برتر برنج است .
هند نیز به عنوان یکی دیگر از کشورهای تولید کننده انبوه برنج در امر کشت و برداشت برنج است با توجه به راحت پخت بودن برنج هندی ،امروزه در اکثر کشورهای دنیا از برنج باسماتی هندی استفاده میکنند و این برنج در سراسر دنیا طرفداران بسیاری دارد .
راه های عملی شناخت برنج خوب فراوان است ولی در تشخیص برنج ایرانی مرغوب تقریبا میتوان گفت یکدست بودن برنج ،نداشتن خرده در برنج ، رنگ برنج سفت و نرم بودن برنج رگه داشتن و یا نداشتن برنج است .
بهترین راه تشخیص برنج ایرانی خوب ؛ روش پخت آن است زیرا متاسفانه با توجه به شگردهای فراوان سودجویان برای مخلوط نمودن برنج ، تقریبا تنها راه مطمئن تشخیص برنج ایرانی مرغوب ، پخت آن است که له شدن ، کف کردن ،آب کشیدن و نگاه تجربی به پخت برنج و شناختی قبلی از پخت برنج خوب میتواند کمک خوبی برای خرید یک برنج مرغوب باشد .
لطفا برای سفارش تماس گرفته یا فرم زیر را تکمیل نمایید :
1 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
هزینه رپورتاژ آگهی توی سایت شما چنده؟