آشنایی با برنج طارم
برنج طارم یکی از باکیفیت ترین و خوش طعم ترین نمونه از برنج های ایرانی به شمار می رود. برنج طارم معمولا دارای دانه های نسبتا کشیده طول دانه بيش از 7 ميلی متر بوده که رنگ آنها سفید متمایل به کرم می باشد. دوره رشد اين برنج بين 150تا165 روز متغير است. مقابل بيماری ها، افت ها و خوابيدگی بسيار حساس هست. مدت ها پس از پخت نرم، و همچنين جز برنج هاي معطر نيز می باشند.
نگاهی بر ارزش غذایی برنج طارم
برنج طارم یکی از ارزشمند ترین نمونه از برنج های موجود در بازار از نظر ارزش غذایی به شمار می رود. برنج های طارم معمولا دارای پروتئین و ویتامین های مختلف بوده که در سلامتی انسان نقش بسیار تعیین کننده ای دارند. بدین ترتیب مصرف برنج از نوع طارم می تواند به تامین نیاز های بدن انسان نیز کمک نماید. بدین ترتیب برنج طارم می تواند غذایی بسیار ارزشمند به شمار برود.
کربوهیدرات یکی از ترکیبات اصلی موجود در برنج طارم بوده و میزان کربوهیدرات ها در این نوع برنج ها به ازای هر ۱۰۰ گرم در حدود ۸۰ گرم می باشد. پروتئین موجود در این نوع از برنج ها نیز می تواند بسیار مفید و موثر باشد و میزان پروتئین به ازای ۱۰۰ گرم برنج بیش از ۷ گرم می باشد. کلسیم، پتاسیم، آهن، منگنز، منیزیم، روی و فسفر از جمله مواد معدنی مورد نیاز بدن بوده که معمولا هر کدام از آنها به مقدار های متفاوتی در برنج طارم وجود دارند. ویتامین های B1 یا تیامین، B2 یا ریبوفلاوین، B3 یا نیاسین، B5 و B6 نیز از جمله ویتامین های موجود در برنج طارم به شمار می روند.
برنج طارم در کجا کشت می شود ؟
برنج طارم همانند بسیاری از برنج های باکیفیت ایرانی معمولا در استان های شمالی ایران کشت می شود. یکی از بهترین مناطقی که برای کشت برنج طارم شناسایی شده فریدونکنار در استان مازندران می باشد. اقلیم آب و هوایی استان مازندران و به خصوص فریدونکنار و اطراف آن بهترین شرایط آب و هوایی را برای رشد برنج طارم فراهم نموده است. بدین ترتیب معمولا نام برنج طارم در دنیا با نام فریدونکنار همراه بوده و این موضوع باعث شده تا در فریدونکنار و اطراف آن بیشترین میزان کشت برنج به انواع مختلف طارم اختصاص یابد.
انواع برنج طارم
برنج طارم مانند سایر نمونه های برنج موجود در بازار دارای انواع بسیار مختلفی بوده، که هر کدام از این نمونه های برنج دارای کیفیت بسیار مناسبی بوده و با توجه به سلیقه شخصی می توان نمونه های مختلف برنج طارم را انتخاب نمود.
موسی طارم : یکی دیگر از واریته طارم بوده که طول دانه خام ۷/۵ میلی متر و پس از پخت ۱۲/۹ و عرض دانه خام ۱/۹ و نسبت طویل شدن دانه ۱/۷ می باشد. این رقم از برنج کیفی و از عطر و بوی قوی برخوردار بوده درصد قوام ژل ۷۰-65، آمیلوز دانه ،۲۰/۷، GT آن ۳/۲ و متوسط عملکرد شلتوک در هکتار ۳۹۰۰ کیلوگرم می باشد.
طارم دیلمانی : طارم دیلمانی، این رقم سلکسیون شده از توده محلی که در برخی نقاط غرب استان مازندران کشت می شود و از خصوصیات آن کیفیت پخت خوب و طعم عالی می باشد.
پس از رقم طارم محلی از بهترین ارقام کیفی است طول دانه قبل از پخت ۷/۹۰ و پس از پخت 9/24 میلی متر و نسبت طویل شدن دانه ۱/۱۷ قوام ژل آن 41/75و میزان آمیلوز آن : ۲۳/۰، درصد پروتئین دانه ۸ و عملکرد دانه ۳۸۵۰ کیلوگرم در هکتار است. میزان GT آن ۳/۲۵ است. فرم دانه بلند و بدون ریشک بوده و میزان گچی بودن دانه صفر و یک می باشد.
طارم سنگی : دارای کیفیت و طعم عالی می باشد. فرم دانه بلند و بدون ریشک و ریزش دانه نداشته ولی حساسیت به ورس دارد. طول دوره رویش حدود ۱۲۲ روز و طول دانه برنج ۷ میلی متر و عرض آن 1.30 میلی متر و نسبت طویل شدن دانه ۱/۲۱ و متوسط عملکرد در هکتار 4000 تا 4200 کیلوگرم می باشد. میزان پروتئین دانه ۸/۸ درصد است.
طارم رشتی : طارم رشتی، از کیفیت و طعم عالی برخوردار است . طول دانه ۷/۹۰ و عرض آن ۱/۲۰ و دانه بلند و قلمی می باشد. میزان گچی بودن دانه صفر و صفر می باشد طول دوره رویشی ۱۲۱ روز و دانه آن ریزش ندارد. عملکرد در هکتار ۳۹۰۰ کیلوگرم شلتوک ومیزان پروتئین دانه ۸/۸ درصد است. GT دانه نسبتاً متوسط (۳/۵) و قوام ژل آن سخت (36/62) و نسبت طویل شدن دانه ۱/۰۵ می باشد.
طارم هاشمی : را می توان برنجی نامید که توسط کشاورزان توسعه داده شده و مراکز تحقیقاتی و سازمان های دولتی هیچ نقشی در ترویج این رقم نداشتند. دلیل بازار پسندی و محبوبیت بالای این محصول را می توان ماندگاری بالای این محصول می باشد، به طوری که تا ساعت ها بعد از پخت نرمی و طعم خوب خود را حفظ می کند. و توانسته جای خود را در سفره های ایرانی باز کند به طوری که تبدیل به بیشترین رقمی شده که در شالیزارهای شمالی کشت می شود، و با برآورده شدن رضایت مشتری بیشترین میزان تولید، مصرف و خرید برنج ایرانی را به خود اختصاص داده است.
برنج طارم هاشمی را می توان به دو دسته سرد و گرم دسته بندی کرد، نوع سرد این محصول دارای ساقه باریک تر نسبت به نوع گرم آن می باشد و چند هفته دیرتر به عمل می اید و از لحاظ کیفی بهتر از نوع دیگر می باشد.
مناسب ترین مکان ها برای کشت این برنج سه استان مازندران گیلان و گلستان می باشد زیرا از نظر رطوبت و دما آب و خاک در بهترین و ایده ال ترین حالت هستند.
- رنگ دانه در طارم هاشمی سفید متمایل به کرم و شکل ظاهری دانه بلند و قلمی می باشد.
- طول خام دانه در هاشمی ۷/۶ میلی متر و طول دانه بعد از پخت به ۱۳/۱ میلی متر هم می رسد و دارای درصد آمیلوز ۲۰/۱ می باشد.
- برنج طارم هاشمی در مقایسه با طارم سنگی یا عطری درشت تر است و پخت بیشتری دارد و بیشتر قد می کشد.
طارم دم سیاه : برنج طارم دم سیاه که با نام دم سیاه نیز شناخته می شود. یکی از انواع برنج های کیفی محسوب می شود که دارای ارزش بالاتری نسبت به برنج های پر محصول است. به دلیل آن که برنج های پر محصول از انواع اصلاح نژاد شده ای هستند که با وجود تولید محصول زیاد تر نسبت به برنج های معمولی دارای کیفیت پایین تری هستند. البته این امر به معنای کیفیت بد این نوع برنج نبوده و تنها در مقایسه با برنج های معمولی در زمینه عطر و طعم اندکی ضعیف تر محسوب می شوند. برنج طارم دم سیاه از خانواده برنج صدری بوده و به دلیل کیفیت بالای آن طرفداران فراوانی هم دارد. تولید برنج دمسیاه در شالیزارهای مرغوبی انجام می شود و همین امر نیز می تواند در کیفیت بالای این برنج اثرگذار باشد.
- این نوع برنج دارای ریشک یا شلتوکی با دم سیاه رنگ است و علت نام گذاری آن به صورت برنج دم سیاه همین است.
- رنگ دانه آن سفید مایل به کرم می باشد.
- طول دانه خام برنج دمسیاه 7.5 میلی متر، طول دانه پخته آن 12.15 میلی متر و عرض دانه خام آن 1.87 میلی متر است.
- این برنج عطری بعد از پخت، نرم بوده و شکل ظاهری آن مناسب و از نظر مزه، بسیار خوش طعم محسوب می شود.
- این نوع برنج حتی بعد از گرم کردن مجدد کیفیت اولیه خود را دارد.
طارم سنگی : برنج طارم سنگی اصطلاحا با نام های طارم عطری، طارم استخوانی، سنگ طارم و طارم محلی نامیده می شود. خاستگاه اصلی طارم سنگی یا طارم محلی فریدونکنار می باشد، که از قدیمی ترین و با کیفیت ترین های این منطقه به شمار می رود. و همواره محصول شماره یک و پر استفاده در رستوران ها، تالار ها و منازل می باشد. بدون شک می توان گفت محبوب ترین برنج در بین ایرانی ها طارم سنگی می باشد.
فاکتورهای محیطی نظیر آب، خاک و رطوبت هوا در این منطقه باعث شده ایده آل ترین نقطه برای رشد این برنج باشد. به همین دلیل لذیذترین طارم سنگی در این منطقه و حومه آن دیده می شود. این برنج به نسبت سایر اقلام برنج سالمتری می باشد و دلیل آن مقاوم بودن در برابر آفات مختلف است که سم کمتری را دریافت می کند. سنگ طارم برای رشد نیاز به زمین کشاورزی با کیفیت و خاک حاصلخیز دارد تا با جذب مواد مغذی بتواند محصولی ایده آل و با کیفیت به دست آورد.
- ویژگی بارز برنج طارم سنگی ساقهی باریک آن است. ساقهی باریک این برنج مانع حضور کرم ساقهخوار درون خود میشود.
- رنگ این نوع برنج را می توان سفید کدر تا حدی متمایل به رنگ نباتی عنوان کرد.
- از نظر شکل ظاهری ریزقلم تر از طارم هاشمی و طارم دم سیاه می باشد
- طول دانه خام این محصول ۷ میلی متر و بعد از پخت ۸.۴ میلی متر است همچنین درصد امیلوز در برنج طارم سنگی ۲۵.۹ می باشد.
- خاصیت عطری قوی از دیگر ویژگی های این محصول است.
- این برنج در برابر آفتهای برنج مقاوم است.
- برخلاف برنج های خارجی که فقط قد میکشند و عطر و بویی ندارند، این برنج از عطر و بوی منحصربهفردی برخوردار است.
مزایای برنج طارم شامل چه مواردی است؟
معمولا برنج طارم دارای ویژگی ها و مزایای بسیار زیادی بوده، این موضوع را می توان از میزان درخواست برای خرید این محصول در بازار متوجه شد. زیرا معمولا محصولاتی که کیفیت بالاتری داشته باشند، در بازار با استقبال بسیار مناسب تری نسبت به محصولات بی کیفیت مواجه می شوند. یکی از بهترین مزایای برنج طارم که می توان به آن اشاره نمود، نرمی و خوش خوراک بودن آن پس از پخت می باشد. این برنج علاوه بر داشتن ظاهری کشیده و مخاطب پسند، بسیار نرم و ترد بوده و این موضوع باعث شده تا همه افراد برنج های طارم را یکی از بهترین گزینه ها برای استفاده روزانه و همچنین میهمانی ها بدانند.
یکی دیگر از مزایای برنج طارم این است که از نظر ارزش غذایی در وضعیت بسیار مناسبی قرار دارد، زیرا هیچ گونه سدیم، چربی مضر و کلسترول برای بدن انسان نداشته و در عوض املاح معدنی و ویتامین های مورد نیاز بدن انسان در این نمونه از برنج یافته می شوند.
پخت برنج طارم به چه صورتی انجام می شود؟
برنج طارم معمولا از آن دسته از برنج ها نبوده که تنها مدت کمی پس از پخت طعم و عطر مناسبی داشته باشد، بلکه این نوع از برنج ها حتی ساعت ها پس از پخت نیز عطر و طعم اولیه ای که داشته را حفظ می نمایند. بدین ترتیب انواع برنج طارم دارای محبوبیت بسیار زیادی می باشند. نحوه پخت برنج طارم به صورت زیر می باشد:
برنج طارم معمولا از آن دسته از برنج ها نبوده که تنها مدت کمی پس از پخت طعم و عطر مناسبی داشته باشد، بلکه این نوع از برنج ها حتی ساعت ها پس از پخت نیز عطر و طعم اولیه ای که داشته را حفظ می نمایند. بدین ترتیب انواع برنج طارم دارای محبوبیت بسیار زیادی می باشند. نحوه پخت برنج طارم به صورت زیر می باشد:
برنج طارم معمولا از آن دسته از برنج ها نبوده که تنها مدت کمی پس از پخت طعم و عطر مناسبی داشته باشد، بلکه این نوع از برنج ها حتی ساعت ها پس از پخت نیز عطر و طعم اولیه ای که داشته را حفظ می نمایند. بدین ترتیب انواع برنج طارم دارای محبوبیت بسیار زیادی می باشند. نحوه پخت برنج طارم به صورت زیر می باشد:
۱- برنج طارم را شسته، مقداری نمک در آن می ریزیم، به مدت دو تا سه ساعت خیسانده و کنار می گذاریم.
۲- در یک قابلمه آب را تا نیمه پر کرده روی شعله زیاد می گذاریم تا بجوشد.
۳- آب برنج خیس شده را خالی نموده، آن را در آب جوش می ریزیم و به مقدار لازم به آن نمک اضافه می کنیم.
۴- پس از چند دقیقه (زمانی که مغز برنج نسبتا نرم شد، به طوریکه وقتی دانه برنج را در دست له کردیم مغز آن زبر و خشک نباشد) برنج را آبکش می کنیم، هم چنین قبل از آبکش کردن برنج یک لیوان از آب برنج را بر می داریم.
۵- بعد از اینکه آب برنج گرفته شد برنج را در داخل قابلمه می ریزیم. اگر مغز برنج نرم نبود مقداری آب که قبل از آبکش کردن برداشته بودیم همراه با کمی روغن روی آن می ریزیم. (اضافه کردن روغن اختیاری است.)
۶- درب قابلمه را بسته روی حرارت ملایم می گذاریم. وقتی که برنج بخار نمود، پارچه دمکردنی را روی درب قابلمه قرار می دهیم. بعد از ۳۰ الی ۴۰ دقیقه برنج حاضر است.
قیمت و مزایای خرید اینترنتی برنج طارم
معمولا در هنگام خرید برنج از مهم ترین مواردی که به آن توجه می شود، قیمت برنج می باشد. قیمت برنج طارم معمولا با توجه به اینکه کیفیت آن بسیار بالا بوده، نسبتا مناسب می باشد. بدین ترتیب معمولا همه افراد برنج های طارم را به عنوان یکی از بهترین نمونه از برنج های موجود در بازار خریداری می نمایند. برنج های طارم را به صورت اینترنتی و یا آنلاین نیز می توان خریداری نمود. معمولا برنج های طارم در بسته های ۱۰ کیلویی به بازار عرضه می شوند.
بدین ترتیب برا اساس نیاز می تواند تعداد مختلف بسته های ۱۰ کیلویی از این برنج ها را سفارش داد. معمولا خرید اینترنتی برنج طارم می تواند بسیار راحت تر و سریع تر از خرید حضوری انجام شود. قیمت برنج در خرید آنلاین معمولا مناسب تر از خرید برنج از بازار می باشد. زیرا در صورتی که به صورت آنلاین برنج خریداری نمایید، می توان به صورت مستقیم این محصول را از تولید کننده خریداری نمود. در این صورت واسطه ها حذف شده و به راحتی می توان انواع برنج طارم را با قیمتی مناسب تر از بازار و راحت تر خریداری نمود.
برنج ایرانی مرغوب را از کجا بخریم؟
با توجه به اینکه دلالان این حرفه بسیار زیاد شده اند و برای افزایش فروش برنج مرغوب و با کیفیت را با نمونه پایین تر ترکیب می کنند و قیمت برنج را پایین تر می فروشند. با این اوصاف ما به شما پیشنهاد می کنیم که خرید برنج خود را از برنج آراتا رحیمی انجام دهید که تمامی محصولات آن با کیفیت و مرغوب می باشد و با استاندارد های لازمه تولید و بسته بندی می شود.
فرآیند خرید برنج در فروشگاه اینترنتی برنج ایرانی، به دو صورت انجام می شود:
روش اول: خرید آنلاین برنج از فروشگاه اینترنتی و پرداخت آنلاین هزینه ی آن (بعد از تکمیل فرآیند خرید، کارشناسان آرتا رحیمی در سریعترین زمان، برنج شما را به آدرس درج شده در هنگام خرید، ارسال می نمایند.)
روش دوم: خرید به صورت ثبت سفارش: عموماً این روش برای خرید های بالای 500 کیلوگرم استفاده میشود، چرا که حجم خرید بسیار بالا می باشد و برای امور تجاری مورد بهره برداری قرار می گیرد، لذا به همین منظور، می توانید خرید برنج مورد نیاز را از طریق فرم ثبت سفارش خرید برنج، تکمیل نمایید تا کارشناسان ما، در اسرع وقت، فرآیند ثبت سفارش شما را پیگیری نمایند.)