خرید برنج: با این همه راه هایی وجود دارد که با استفاده از آنها می توان برنجی با کیفیتی مناسب را انتخاب کرد. این روزها پیدا کردن برنجی که یاد برنج های اصیل ایرانی را در یادمان زنده کند، کار سختی شده است. حالا بازار برنج در انحصار محصولاتی است که از کشورهای دور و نزدیک به ایران می آیند و قیمت برنج نسبتا مناسبشان طرفداران آنها را هم زیاد کرده است. بیشتر این برنج ها خوب قد می کشند، بعضی هایشان هم عطر خوبی دارند اما اغلب آنها پس از پخت طعم ندارند و مثل دانه های پلاستیکی، شق و سفت می شوند. ما به شما برای خرید برنج اصل ایرانی فروشگاه آرتا رحیمی را پیشنهاد می کنیم.
برنج
برنج از آن دسته مواد غذایی است که همواره نقش پر رنگ و ویژه ای در رنگین کردن سفره ها، خصوصاً سفره ایرانیان داشته و دارد، از این رو بازار و خرید و فروش این محصول همیشه رونق بالایی داشته و حتی می توان از آن به عنوان یک صنعت پرسود یاد کرد. علاوه بر آنکه کشور ایران یکی از بزرگ ترین مصرف کننده های برنج در سراسر دنیا به حساب می آید، از تولید کننده های مطرح جهان نیز هست و تقریباً مرغوب ترین برنج های دنیا را می تواند در مناطق شمالی ایران پیدا کرد.
با انواع برنج بیشتر آشنا شوید :
برنج از جمله مواد غذایی است که تا امروز بیش از ۱۵۰ نوع مختلف از آن شناسایی شده است اما همانطور که گفته شد مرغوب ترین نوع آن در شمال کشور ایران تولید می شود. برنج ها به صورت کلی به چهار دسته تقسیم می شوند. برنج دانه بلند (این نوع شامل برنج هایی مانند برنج سفید، برنج قهوه ای، برنج باسماتی و برنج جاسمین است)، برنج دانه متوسط (این نوع شامل برنج ژاپنی یا سوشی و برنج بمبا است)، برنج های دانه کوتاه (این نوع برنج شامل برنج آرباریو و برنج قهوه ای دانه کوتاه است) و نوع چهارم که برنج های خاص است، شامل برنج سیاه چینی، برنج وحشی و برنج کالیجیرا است.
تقریباً تمام انواع برنج ها در کشورهای آسیایی مانند چین، تایلند، پاکستان، هند و ایران کشت و تولید می شوند. در کشورهای اروپایی مانند ایتالیا و اسپانیا هم تعدادی از برنج های خاص تولید می شوند. برنج هایی که در بازارهای ایرانی وجود دارند شامل انواع برنج های داخلی و خارجی از جمله برنج شیرودی ، دودی، انواع برنج طارم ، برنج ندا ، برنج هاشمی ، عسگری، برنج دم سیاه و انواع برنج های خارجی هستند که بازار پر رونقی دارند.
نکاتی برای خرید برنج ایرانی
1-بوی نامطبوع کهنگی و ماندگی از آن به مشام نرسد.
2-دانه برنج نباید خیلی سفید، خیلی زرد، شفاف، دودی یا ترک خورده باشد؛ رنگ بلوری مات و عاج مانند دارد و معمولا باریک و قلمی است، اما طعم و بوی مطبوعش پس از پخت، خیلی مهم تر از باریکی و بلندی آن است.
3-باید یکدست باشد نه مخلوطی از دانه های چاق و لاغر، زرد و سفید، کوتاه و بلند یا ریز و درشت.
4-هر چه دانه های شکسته یا در اصطلاح «نیمدانه» بیشتر باشد، کیفیت کمتری دارد (برنج موسوم به نیمدانه بیشتر برای پخت شله زرد، شیربرنج، برخی آش ها، سوپ ها و مانند اینها مناسب است نه پخت چلو و سرو در مهمانی).
5-یکی از آزمون های سنتی، خرد کردن تعدادی از دانه ها زیر دندان است. اگر با سختی خرد شد، نشانه خشکی بیشتر و کیفیت بهتر آن است.
چگونه برنج ایرانی خوب و با کیفیت بخریم؟
برنج خشک باشد
دانه ای از آن را زیر دندان قرار دهید. اگر برنج به سختی شکست، فرآیند خشک کردن آن مناسب است. رطوبت عامل اصلی ایجاد آفت و نابودی برنج است. برنج در شالیزار و در بستری به شدت مرطوب به عمل می آید و همین سبب می شود تا پس از برداشت، برنج میزان زیادی رطوبت و نم داشته باشد. به همین دلیل یکی از مرحله های مهم پس از برداشت برنج، خشک کردن آن است. همین سبب می شود تا پس از برداشت و با استفاده از دستگاه های خشک کن، رطوبت و نم برنج به طور کامل از بین برود.
با این حال، برخی از تامین کننده ها برای راحتی کار خود، برنج را در دمای بالا خشک کنند که البته سبب آسیب رسیدن به کیفیت برنج می شود. برای اطمینان یافتن از بهینه بودن فرآیند “خشک کردن” برنج، دانه ای از آن را زیر دندان قرار دهید. اگر برنج به راحتی شکست، فرآیند خشک کردن مناسبی نداشته است. ولی اگر به سختی شکسته شد، نشان می دهد که با کیفیت است. فراموش نکنید که یکی از دلیل های قد کشیدن برنج، همان خشک بودن است که سبب می شود از ظرفی که درونش قرار دارد رطوبت جذب کند و قد بکشد.
برنج ترک و بند نداشته باشد
یکی از عوامل تعیین کننده در ارزیابی کیفیت برنج، ترک یا بند نداشتن است. به طور کلی برنج زمانی دچار بند و ترک می شود که پس از فرآوری، در مجاورت باد سرد قرار بگیرد. برنج مرغوب، در حالت کلی یک دست است و هیچ بند و ترکی ندارد. بر این اساس در می یابیم که برنج های بند دار یا ترک خورده کیفیت بالایی ندارند. برنج بند دار با فشار اندک ناخن و انگشت، شکسته می شود.
برنج دارای شفافیت باشد
عوامل زیادی بر شفافیت و به اصطلاح بلوری بودن برنج اثر می گذارند. باور رایج این است که پروتئین برنج که درون نشاسته قرار می گیرد، سبب کدر شدن رنگ برنج خواهد شد. با این حال گونه هایی از برنج نا مرغوب هم در بازار هستند که رنگ تیره ای دارند. آن گونه که مشخص است، برنج خوب، باید رنگی نیمه شفاف داشته باشد.
برنج بایستی برنجی یک دست و همگن باشد.
اگر مرحله های برداشت، خشک کردن و فرآوری برنج به طور مناسب انجام شده باشد، برنج باید برنجی یک دست و همگن باشد. برنج یکد ست برنجی است که دانه های مختلف و متفاوت درشت، ریز، سفید رنگ، کرم رنگ، کوتاه یا بلند درون خود نداشته باشد. افزون بر این، برنج باید عاری از “نیم دانه” باشد، یا تا میزان امکان، نیم دانه های بسیار کمی داشته باشد. برای شناسایی یکدست بودن برنج و میزان نیم دانه ی موجود در برنج، اندکی از برنج را کف دست خود بریزید و میزان نیم دانه های موجود در یک کف دست را بررسی کنید.
برنج داری عطر باشد
برای تشخیص عطر برنج، کافی است مانند مورد پیشین، اندکی از آن را کف دست خود بریزید. سپس با دو دست خود برنج ها را به هم بمالید و بر روی آن “ها” کنید و سپس بو بکشید. اگر برنج معطر باشد، پس از بو کشیدن، عطرش به مشام می رسد.
خرید برنج فله بهتره یا بسته بندی؟
برنج محصولی است که می توان آن را به دو صورت فله ای و یا در قالب بسته بندی های خاص و مختلف تهیه نمود. بسیاری از افراد بنا به دلایل مختلف از جمله قیمت های خرید ارزان تر، ترجیح می دهند از برنج فله ای را خریداری کنند اما، بسیاری از افراد دیگر به دلایل خاص خود تمایل دارند تا برنج مورد نیاز خود را به صورت بسته بندی خریداری کنند.
برنج اگر به صورت فله ای ارائه شود امکان تقلب در فروش آن کمتر می شود، و افراد می توانند با آگاهی کاملی برای خرید این محصول اقدام کنند. اما در مقابل آن برنج فله ای اگر به مدت طولانی نگهداری شود خواص و کیفیت های خود را از دست می دهد، و به همین دلیل توصیه می شود برای تهیه برنج باکیفیت، نوع بسته بندی آن خریداری شود. ما در ادامه این مطلب به ویژگی ها و مزایای برنج بسته بندی اشاره می کنیم.
تشخیص برنج تنها کافی نیست، بلکه پس از خرید برنج باید به نحو مناسب نگه داری شود.
تشخیص برنج خوب و خرید برنج مرغوب، تنها گام نخست است. پس از این لازم است تا برنج در محل مناسب و فضایی خشک و خنک، نگه داری شود. برای نگه داری پیشنهاد می شود از کیسه های پارچه استفاده کنید. کیسه های پارچه ای به دلیل ساختار و نوع ماده هایی که در آن ها به کار رفته است، نسبت به ظرف های فلزی، پلاستیکی یا بد تر از همه گونی برنج پلاستیکی، گزینه ی بهتری هستند و سبب می شوند برنج دوام بیشتری داشته باشد، و خراب نشود.
برنج ایرانی مرغوب را از کجا بخریم؟
با توجه به اینکه دلالان این حرفه بسیار زیاد شده اند و برای افزایش فروش برنج مرغوب و با کیفیت را با نمونه پایین تر ترکیب می کنند و قیمت برنج را پایین تر می فروشند. با این اوصاف ما به شما پیشنهاد می کنیم که خرید برنج خود را از برنج آرتا رحیمی انجام دهید که تمامی محصولات آن با کیفیت و مرغوب می باشد و با استاندارد های لازمه تولید و بسته بندی می شود.
فرآیند خرید برنج در فروشگاه اینترنتی برنج ایرانی، به دو صورت انجام می شود.
روش اول: خرید آنلاین برنج ایرانی از فروشگاه اینترنتی و پرداخت آنلاین هزینه ی آن (بعد از تکمیل فرآیند خرید، کارشناسان آرتا رحیمی در سریعترین زمان، برنج شما را به آدرس درج شده در هنگام خرید، ارسال می نمایند.)
روش دوم: خرید به صورت ثبت سفارش : عموماً این روش برای خرید های بالای 500 کیلوگرم و خرید عمده برنج استفاده میشود، چرا که حجم خرید بسیار بالا می باشد و برای امور تجاری مورد بهره برداری قرار می گیرد، لذا به همین منظور، می توانید خرید برنج مورد نیاز را از طریق فرم ثبت سفارش خرید برنج، تکمیل نمایید تا کارشناسان ما، در اسرع وقت، فرآیند ثبت سفارش شما را پیگیری نمایند.)