بوی برنج خوب چگونه است؟ یا چگونه از روی بوی برنج به کیفیت برنج پی ببریم؟ این ها از سوالاتی است که در هنگام خرید برنج برای هر فردی مطرح است. برنج خوب، برنجی است که عطر و بوی آن با در دست گرفتن مقداری از آن کاملا قابل استشمام است. بوی برنج خوب نه بوی کهنگی و نه بوی نای می دهد. بوی برنج مرغوب، وقتی که خام است و هنگامی که پخت می شود تفاوت زیادی ندارد. برنج خوب بوی متوسطی از شالیزار می دهد. البته برنج ها در فرآیند پوست گیری در کارخانه، عطر و بوی جدید را به خود می گیرند اما برنج خوب و سالم، بوی تازگی می دهد. جالب است بدانید بوی برنج سالم به قدری خوب است که دلتان می خواهید مدت ها آن را ببوئید.
بوی برنج ایرانی
عطر و بوی برنج ایرانی به لحاظ ساختار و ژنتیک یکسان نیست و برنج هر منطقه ای با توجه به آب و هوا و نوع رسیدگی کشاورز، از عطر و بوی خاصی برخوردار است. با همین تفاوت، بوی برنج ایرانی در لول های مختلفی قرار دارد و همه ی برنج های ایرانی در یک درجه نیستند. در یک بررسی کلی می توان برنج های طارم محلی و علی کاظمی را خوش بوترین و عطری ترین برنج ایرانی دانست.
برنج های ایرانی از لحاظ بوی دانه های برنج، یک سر و گردن از برنج های خارجی بالاتر هستند. جالب است بدانید که حتی اگر برنج های ایرانی بوی ضعیفی داشته باشند، باز هم در مقایسه با برنج های خارجی عطر و بوی خوشایندتری دارند.
بوی برنج ایرانی به حدی معروف است که معمولا یکی از معیار های خرید برنج خانواده های ایرانی، عطر و بوی برنج است. هر برنج ایرانی میزانی از عطر و بوی برنج را دارد.
خرید برنج ایرانی
خرید برنج ایرانی انتخاب بسیاری از خانواده های ایرانی است. خیلی کم می توان یک ایرانی یافت که برای خرید برنج اولین انتخابش، خرید برنج ایرانی نباشد. برنج های نیمدانه یا لاشه ایرانی نیز عطر بهتری از برنج های خارجی دارند.
قیمت برنج های ایرانی با توجه به کیفیت و عطر و بوی برنج، بالاتر از برنج خارجی است. البته ارزش غذایی برنج ایرانی بیشتر است و همینطور با خرید برنج ایرانی از اصالت برنج مطمئن خواهید بود. اما برنج های خارجی با اینکه قد و بالای بلندتری دارند، عطر کمتری دارند و با توجه به حقه بازی هایی که انجام می شود، امکان دارد با مواد دیگری مانند پلاستیک قاطی شده باشند. از این رو قیمت پایین تری دارند.
حتی در مقایسه برنج نیمدانه با برنج خارجی، خرید برنج نیمدانه عاقلانه تر است. زیرا برنج نیمدانه یا برنج سرلاشه، همان عطر و بوی برنج معمولی را دارد و فقط ظاهر آن متفاوت است. لازم است بدانید که قیمت برنج نیمدانه پایین تر از برنج معمولی است و ارزش غذایی آن از برنج های خارجی بالاتر است. درواقع خرید برنج نیمدانه از فروشگاه های آنلاین معتبر از خرید برنج خارجی با ارزش تر است.
چگونه برنج را معطر کنیم؟
در هر منطقه از ایران برای معطر کردن برنج راه های مختلفی را به کار می برند. برای معطر کردن برنج باید انتخاب کنید که دوست دارید برنج تان چه بویی را بدهد. در زمان پخت برنج ایرانی می توان از چند روش ساده برای معطر کردن برنج استفاده کرد.
یکی از این راه های استفاده از زنجبیل و یا هل است که می توانیم به طور خام آن ها را بر روی برنجی که در حال دم کشیدن است بچینیم تا پس از دم کشیدن برنج، بوی هل کل آشپزخانه را بردارد.
راه دیگری که می توانید عطر و بوی خوبی به برنج خود بدهید این است که روغن های محلی را داغ کنید و با کمی زعفران خوب مخلوط کنید. سپس کل روغن را روی برنجی که دم کشیده بریزید. بعد این کار در قابلمه را چند دقیقه ببندید تا عطر برنج با بوی روغن محلی مخلوط شود.
برای خوش عطر و بو کردن برنج در روش آبکشی، می توانید از سیر های تازه نیز کمک بگیرید. در این روش، سیرهای تازه را به اندازه های کوچک خرد کنید. سپس چند دقیقه قبل برداشتن برنج از روی گاز و خالی کردن در آبکش، کل سیر را به برنج اضافه کنید. بعد از دم دادن برنج، شاهید خواهید بود که عطر برنج و سیر با هم ترکیب شده و بوی خوشایندی را به وجود می آورد.
از بین بردن بوی برنج کهنه
گاهی عطر و بوی برنج کهنه به دلیل قرارگیری در محیط مرطوب یا در کنار مواد دیگر، به بوی بدی تبدیل می شود. در اینجا برای از بین بردن بوی برنج کهنه می توانید از چند راهکار ساده استفاده کنید.
برنج را روی سینی ریخته و در سایه پهن کنید. دقت کنید که برنج را در آفتاب قرار ندهید زیرا دانه های برنج می شکند و در هنگام پخت، وا می رود و برنج شفته می شود. همچنین می توانید به برنج در حال پخت کمی آبلیمو بزنید تا بوی بد خود را از دست بدهد. اضافه کردن کمی گلاب هم به برنجی که در حال دم کشیدن است، موجب می شود که برنج عطر بهتری بگیرد.
برنج ایرانی بهتر است یا برنج خارجی ؟
خرید برنج ایرانی یا خارجی کاملا به سلیقه شما برمی گردد. اما اگر به دنبال خرید برنج مرغوب، باکیفیت، خوش عطر و خوش طعم هستید، قطعا خرید برنج ایرانی انتخاب خوبی برای شماست. برنج ایرانی دانه های کوچک و ریزی دارد و پخت آن نیز سخت تر است و به مهارت و تجربه بیشتری نیاز است.
اما برنج های خارجی دانه های بلند تر و کشیده تری دارند. همچنین پخت برنج خارجی یاده تر است. لازم به ذکر است که قیمت برنج خارجی از برنج ایرانی پایین تر است. اما به این نکته هم توجه کنید که ارزش غذایی، عطر و کیفیت برنج ایرانی از برنج خارجی بسیار بهتر است.
در نهایت بین انتخاب برنج ایرانی و برنج خارجی، انتخاب بسیاری از خانواده ها، خرید برنج ایرانی است. همچنین می توانید با خرید برنج ایرانی از فروشگاه هایی که برنج را مستقیم از کشاورز به دست خریدار می رسانند، با اطمینان بیشتری خرید کنید.