چگونه برنج را برای 10 سال سالم نگه داریم : برنج را میتوان در شرایط مناسب تا دو سال در منزل نگهداری کرد. برنج قهوهای عمر زیادی ندارد و نسبت به برنج سفید زودتر خراب میشود. برنج قهوهای را فقط چند سال میتوان نگهداری کرد، اما در شرایط کاملا مناسب، برنج سفید را تا ۳۰ سال میتوان در انبار نگهداری کرد. دمای ایدهآل برای نگهداری برنج، 4 الی 5 درجه سانتیگراد یا کمتر است. برنج تا ۲۵ یا ۳۰ سال، در چنین شرایطی میماند. همچنین میتوان آن را در دمای ۲۱ درجه نیز نگهداری کرد، اما در این صورت به جذب کننده اکسیژن نیاز است. به علاوه در این شرایط طول عمر برنج حدود ۱۰ سال خواهد بود. البته هنگام خرید برنج شمال یا برنج ایرانی مطمئن شوید که برنج سالم و بدون آفت را خریداری می نمایید.
نحوه نگهداری برنج در کیسه زیپ دار
یک کیسه برنج سفید باز شده را درون کیسه پلاستیکی زیپ قرار دهید. اگر قبلاً کیسه برنج را باز کرده اید و قصد دارید اغلب از برنج استفاده کنید ، به راحتی آن را درون کیسه زیپ دار بزرگتری قرار دهید تا به راحتی دسترسی داشته باشید. در بیشتر مواقع آن را مهر و موم کرده و سپس قبل از آب بندی کامل هوا را تا آنجا که می توانید خارج کنید. آن را تا 2 سال یا در انبار یخچال تا 10 سال نگه دارید.
اگر غالباً کیسه های پلاستیکی را برای شستشو و استفاده مجدد استفاده می کنید ، قبل از قرار دادن برنج ، از خشک شدن کامل آن اطمینان حاصل کنید – هرگونه رطوبت می تواند باعث رشد کپک روی دانه های برنج شود.
سطل مناسب برای نگهداری برنج باید چگونه باشد؟
برای دسترسی آسان ، برنج های پخته نشده را در سطل های پلاستیکی هوا بندازید. برای اطمینان از اینکه برنج در کمترین میزان هوا قرار دارد ، سطل های پلاستیکی محکمی با درب مناسب انتخاب کنید. اطمینان حاصل کنید که سطل ها از قبل شسته و خشک شده اند و هیچ سوراخ یا ترکی ندارد که آفات به آن نفوذ کنند. این گزینه عالی است اگر شما اغلب برنج می پزید زیرا می توانید آنچه را که نیاز دارید بیرون بیاورید و ظرف را با سهولت بسته بندی کنید.
هنگام نگهداری مقادیر زیادی کالای خشک مانند برنج ، آفات می توانند بزرگترین تهدید باشند ، بنابراین قبل از ریختن برنج در آن ، وقت بگذارید تا ظرف را کاملاً از نظر سوراخ یا ترک بررسی کنید.
چگونه برنج را برای 10 سال بدون خراب شدن نگه داریم؟
برای نگهداری طولانی مدت ، برنج سفید را در کیسه های غذایی بسته بندی کنید. برنج را در کیسه های خلا-بی خطر مواد غذایی بریزید و با استفاده از درزگیر خلا تمام هوای کیسه را بکشید و آن را ببندید. اگر می خواهید زودتر از قسمت های کوچکی از برنج استفاده کنید ، ممکن است بخواهید قسمت عمده ای از آن را در یک کیسه بزرگ خلا مخصوص مواد غذایی قرار دهید و یک یا دو قسمت آن را در کیسه های کوچکتر جدا کنید. اگر برنج را در مکانی خشک و خنک نگهداری کنید ، 10 سال یا بیشتر تازه خواهد ماند
کیسه بسته بندی شده در خلا برنج را درون فریزر بریزید تا 30 سال یا بیشتر دوام بیاورد.
این گزینه خوبی برای ذخیره برنج قهوه ای نیست زیرا روغن های طبیعی باعث خراب شدن آن می شوند.
برای ذخیره سازی طولانی مدت ، برنج سفید را در کیسه های میلار با جاذب اکسیژن بریزید. برنج را از بسته بندی اصلی خود به کیسه های میلار منتقل کرده ، 1 تا 3 جاذب اکسیژن داخل آن بریزید (بسته به اندازه کیسه) و سپس در کیسه های جداگانه را در یک سطل بزرگ غذایی با درب ذخیره کنید.
برنج قهوه ای را داخل کیسه های مایلار قرار ندهید – روغن از گرانول ها خارج می شود و باعث خراب شدن برنج می شود.
چند روش ساده برای نگهداری طولانی مدت برنج خام
1. دقت در هنگام خرید برنج
در هنگام خرید برنج مشتی از برنج را بردارید و از نزدیک بررسی کنید که آفاتی مانند شپشک و یا کرم داخل برنج نباشد.
2. نگهداری برنج در مکان خشک و خنک
مطمئن شوید که مکان برنج خشک و خنک است. رطوبت و گرما باعث خرابی برنج میشوند. اکثر مردم برنج خود را در انباری نگهداری میکنند که معمولاً مکانی گرم است، بنابراین دقت داشته باشید که اگر میخواهید برنج خود را در انبار نگهداری کنید، انبار تهویهای مناسب داشته باشد.
3. ایجاد فاصله بین کیسه برنج با زمین و دیوار
بین کیسههای برنج با زمین و دیوار فاصله ایجاد کنید. این کار مانع نفوذ رطوبت دیوار و زمین به کیسههای برنج میشود. برای در امان بودن کیسههای برنج از سوسک، موش و سایر حشرات نیز آن را در قفسه و یا درجایی بلندتر از زمین قرار دهید.
4. نگهداری برنج در ظرف مناسب
در حالت کلی برنج را میتوان در کیسه پارچهای، ظروف شیشهای یا پلاستیکی مات و ظروف فلزی دوجداره(لایهی خارجی فلزی، لایهی داخلی پلاستیکی) نگهداری کرد که از میان آنها نگهداری برنج در گونیهای نخی بهتر از بقیه است.
بهتر است برای حجم زیاد برنج از کیسههای نخی استفاده کنیم؛ زیرا این کیسهها برخلاف کیسهها و ظروف پلاستیکی، سبب می شوند که رطوبت برنج خارج شود و طول عمر آن افزایش یابد ولی برای حجم کم برنج می توان از ظروف شیشهای، پلاستیکی یا فلزی استفاده کرد.
توجه : اگر بخواهیم برای نگهداری برنج از ظروف شیشهای یا پلاستیکی استفاده کنیم، این ظروف حتما باید خشک باشند؛ در غیراین صورت در مدت کوتاهی سبب خراب شدن برنج می شوند.
توجه : ظروف شیشهای مات نسبت ظروف پلاستیکی برای نگهداری برنج مناسب تر هستند؛ زیرا در صورت نگهداری برنج در ظروف پلاستیکی ممکن است طعم و بوی برنج تحت تاثیر پلاستیک تغییر کرده و برنج کیفیت خود را از دست بدهد ولی در ظروف شیشه ای طعم و عطر برنج تغییر نمی کند.
5. جلوگیری از کرم زدن برنج
احتمالا تابهحال برنج کرم زده را از نزدیک دیدهاید. برای جلوگیری از آفت زدن یا شپشک زدن برنج، بهتر است که از همان ابتدا یک یا دو مورد از مواد زیر را در ظرف یا کیسه برنج قرار دهید.
-
حبه سیر
-
فلفل تند و خشک
-
میخک
-
آهن مانند میخ یا میلگرد
-
برگ گردو
-
پوست گردو
-
برگ درخت چریش
-
نمک
-
زنجبیل
-
زردچوبه
6. نگهداری برنج در مکانی به دور از نور خورشید
برنج را در معرض نور خورشید قرار ندهید چراکه باعث آفت زدگی برنج میشود. نور مستقیم خورشید نیز موجب خرد شدن دانههای برنج میشود.
7. خرید برنجی که به خوبی خشک شده باشه
اصلیترین علت آفت زدن برنجهای ایرانی این است که در فرآیند سفید کردن برنج به اندازه کافی برنج را در خشککن قرار نمیدهند تا رطوبت آن گرفته شود. برنج باید در حدود ۶۰ ساعت در خشککن باشد ولی در فصل برداشت بعضی از کارخانهها به خاطر حجم زیاد کار برنج را به میزان ۳۰ تا ۴۰ ساعت در خشک کن میگذارند و همین باعث میشود تا برنج زودتر آفت بزند. ما در درکام اطمینان حاصل میکنیم که برنجهایی که عرضه میکنیم به میزان کافی خشک شده باشند تا زود دچار شپشک نشوند.
8. استفاده از جذبکننده اکسیژن در کیسه برنج
یکی از اصلیترین علتهای فاسد شدن موادغذایی به خاطر اکسیژن هوا است که باعث ایجاد محیطی مناسب برای رشد آفات میشود. برای مقابله با این مورد میتوان از جاذب اکسیژن استفاده کرد و با قرار دادن جاذب اکسیژن در کیسه برنج و یا بستهبندی مواد غذایی دیگر از آفت زدن آن ها جلوگیری کرد.
منبع مطلب :
https://www.wikihow.com/Store-Large-Amounts-of-Rice