برنج چین دوم چیست؟ برای #خرید_برنج چین دوم به چه نکاتی باید دقت کنیم؟ قیمت برنج دونوج و قیمت برنج راتون چقدر است؟ برنج دونوج فریدونکنار چگونه کشت می شود؟ طرز پخت برنج چین دوم چگونه است؟ این ها سوالاتی است که برای #خرید_برنج چین دوم به ذهن انسان می رسد. در ابتدا باید بدانید که برنج چین دوم، برنج دونوج و برنج راتون همگی یک نوع برنج هستند و در ساختار آن ها چیز تفاوتی وجود ندارد. بنابراین برای خرید برنج در نظر داشته باشید که هیچ کدام از آن ها برتری نسبت به یکدیگر ندارند و این برنج با نام های مختلفی در بازار موجود است.
برنج چین دوم یا راتون چیست؟
برنج چین دوم یا راتون چیست؟ برنج چین دوم یا برنج راتون از جوانه زدن مجدد ساقه های برنج که یکبار حاصل داده است، کشت می شود. درواقع به دلیل همین جوانه زدن مجدد است که به برنج چین دوم، دو نوج یا جوانه دوم می گویند. بنابراین باید فهمیده باشید که برنج چین دوم کاشتن برنج در وقت دوم نیست و از همون ساقه های برنج اولیه حاصل می شود.
جالب است بدانید که در استان مازندارن، گیلان، گلستان، خوزستان و سایر شهرستان ها انواع برنج طبع سرد و طبع گرم کشت می شود اما کشت برنج چین دوم فقط از برنج های طبع گرم و زودرس مانند طارم، هاشمی و امراللهی ممکن است و برنج های شیرودی، فجر و سایر برنج های طبع سرد به دلیل دیررس بودن قابل برداشت دوم نیستند.
البته قابل ذکر است که برنچ چین دوم یا برنج راتون معمولا از مزارع استان مازندران قابل برداشت است زیرا این استان شرایط آب و هوایی مناسب رشد برنج در چین دوم را دارد. اما در برخی شهرستان های گیلان نیز امکان برداشت برنج چین دوم یا راتون وجود دارد.
راهنمای خرید برنج چین دوم یا راتون
بهترین راه برای #خرید_برنج، توجه به برنجی است که تا به حال مصرف می کردید که بر این اساس می توانید برای خرید برنج چین دوم یا راتون تصمیم بگیرید. برای خرید برنج مهم ترین فاکتورها نوع مصرف، بودجه شما، محل زندگی، کیفیت پخت و طعم برنج، عطر و بوی برنج و سلیقه شخصی شماست. با توجه به هریک از این عوامل می توانید برای خرید برنج اقدام کنید. به عنوان مثال اگر برای مراسمات، هتل، رستوران و ادارات به دنبال خرید برنج هستید، خرید برنج فجر، شیرودی و در کل برنج های پرمحصول به دلیل حجم زیاد تولید و قیمت پایین مقرون به صرفه تر است.
قیمت برنج چین دوم یا راتون
درباره قیمت برنج چین دوم یا راتون باید بگوییم که برنج دونوج گران ترین برنج در بین برنج های ایرانی محسوب می شود. قیمت برنج چین دوم یا راتون به دلیل کیفیت بالا، کم محصول بودن و عطر و طعم خوبی که دارد بالاست. به همین دلیل برنج چین دوم یا راتون بیشتر در منازل خود کشاورزان مورد استفاده است. بنابراین برنج چین دوم را به صورت محدود می توانید پیدا کنید و قیمت بالایی هم دارد.
درباره برنج دونوج فریدونکنار
برنج دونوج فریدونکنار به دلیل آب و هوای مستعد این شهرستان بسیار مورد استقبال است. برنج فریدونکنار و شهرستان های اطراف مانند بابلسر به دلیل آب و هوای نسبتا گرم تر از سایر همسایگانشان قابل یرداشت است و در کل شهرستان فریدونکنار برای کشت برنج دونوج بستر مناسبی دارد.
آیا برنج چین دوم یا برنج راتون تراریخته است؟
برای اعلام اینکه برنج چین دوم یا راتون تراریخته و سرطان زا است یا خیر باید توجه کنید که اکثر برنج های بازار به وسیله سم و کود شیمیایی کشت می شوند و استفاده از سم و کود برای برنج چین دوم امری غیر طبیعی نیست. مصرف سم و کود برای مبارزه با آفات و حشرات است.
اما علت اینکه چرا بیماری زا و تراریخته بودن را برای برنج چین دوم مطرح می کنند این است که برنج چین دوم بیشتر در معرض آفات و نفوذ حشرات است و به طبع به سم و کود بیشتری نیاز دارد. اما این موضوع را نیز در نظر بگیرید که در کشت اول هم گاهی مجبور به استفاده از سموم در دو نوبت جدا هستیم.
برنج دونوج یا برنج چین دوم به علت طعم و کیفیت پخت بالایی که دارد هم چنان مورد استقبال خریداران است و برای #خرید_برنج چین دوم طرفداران زیادی وجود دارد.
طرز پخت برنج چین دوم یا راتون
طرز پخت برنج چین دوم یا راتون به دو صورت آبکشی و کته قابل بیان است. برنج راتون به دلیل عطر و طعم فوق العاده ای که دارد حس آشپزی را چند برابر می کند.
طرز پخت کته برنج چین دوم
پس از شستن برنج، برنج را به همراه یک قاشق نمک و آب خیس بدهید. پس از یک تا دو ساعت، برنج را به همراه آب که تا یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج است، روی شعله قرار دهید. بعد از اینکه برنج به جوش آمد شعله برنج را کم کنید تا آب برنج کاملا خشک شود. حال در قابلمه را ببندید تا برنج دم بگیرد.
برخلاف برنج آبکشی، برای تهیه برنج کته باید مهارت داشته باشید و مهارت با تکرار به دست می آید. توجه داشته باشید که در حین جوش خوردن برنج، حداکثر دو بار برنج را هم بزنید تا حرارت یکسان تقسیم شود. قبل از بستن در قابلمه، یک قاشق روغن روی برنج بریزید.
طرز پخت آبکشی برنج چین دوم
برنج را به همراه آب و نمک تا 2 ساعت بخیسانید. دو سوم قابلمه را با آب پر کنید و روی شعله بگذارید تا جوش بیاید. سپس برنج را به قابلمه اضافه کنید و مطابق با اندازه برنج، به آن نمک اضافه کنید. برای تشخیص اینکه زمان آبکش کردن رسیده است یا خیر، چند دانه برنج را بین انگشتان بفشارید. اگر برنج له شد، زمان آبکش کردن است. برنج نه خام باشد نه خیلی سفت تا پس از دم کشیدن دانه دانه شود.
سپس برنج را درون قابلمه ریخته و به همراه اندکی روغن بگذارید تا دم بکشد.برای بهتر دم کشیدن برنج، چند سوراخ بین برنج ایجاد کنید تا بخار به راحتی از آن عبور کند.
برنج چین دوم یا راتون چگونه کشت می شود؟
پس از کشت برنج اول، زمین را باید برای برنج چین دوم آماده کنیم. برای این کار زمین را پس از کشت برنج آبیاری می کنند تا شرایط را برای کشت برنج چین دوم مهیا کنند. مراقبت های برنج چین دوم همانند برنج کشت اول است با این تفاوت که با توجه به تغییر آب و هوا و شرایط زمین، مصرف سم و کود شیمیایی باید با دقت و ملاحظه شرایط انجام شود.
برنج چین دوم یا راتون در استان مازندران راحت تر است سایر استان هاست. فصل برنج چین دوم یا راتون معمولا در پاییز و در آبان ماه است. اما تاریخ دقیق آن با توجه به شرایط شالیزار و آب و هوا تعیین می گردد. برنج های هاشمی، طارم و امراللهی برای چین دوم در مازندران بهترین گزینه هستند.