برنج تیسا چیست ؟ با توجه به مصرف زیاد برنج و کم محصول بودن برخی از ارقام برنج محققان به این فکر افتادند تا با تداخل نژادهای برنج دست به تولید برنج های پر محصول بزنند که کشاورزان بتوانند با کاشت بذر آنها محصول زیادی را در آخر کشت کنند و نیاز مردم به این کالای حیاتی را برطرف کنند .این نوع برنج ها که به برنج های پرمحصول در بازار معروف هستند دارای انواع مختلفی می باشند که برنج تیسا یکی از رقم های جدید آن می باشد ،این رقم بر گرفته از بذر ارقام محلی و بومی طارم و بهنام است که در فرایند رگه گیری از آنها تلاش شده تا عطر، طعم و کیفیت پخت ارقام کیفی را با خود داشته باشد.همچنین برنج تیسا مقاوم به آفات، کم آب بر، دارای عملکرد هشت تا 9 تن شلتوک در هکتار، پاکوتاه و مقاوم در مقابل ورس و خوابیدگی است. اگر می خواهید اطلاعات خود را درباره برنج تیسا افزایش دهید ما را تا انتهای این مقاله که به بررسی موضوع برنج تیسا چیست ؟ پرداخته ایم همراهی کنید:
برنج تیسا چیست ؟
برنج از غلات پرمصرف در کشور بوده که برای کشت ارقام محلی و باکیفیت به آب بسیار زیادی نیاز است. توجه به نحوه کشت و نوع بذر مورد استفاده میتواند از روند کم آبی در مناطقی از جمله استانهای گیلان و مازندران که طی چند سال اخیر روبه افزایش است جلوگیری کند.در این راستا سازمان تحقیقات برنج کشور اقدام به معرفی گونه های اصلاح شده برنج که از مقاومت بسیار بالایی در برابر کم آبی برخوردار باشند نمود.کشت برنج به استان های شمالی کشور محدود شده است پس با برنامهریزیهای انجام شده در جهت افزایش سطح زیرکشت ارقام پرمحصول و اصلاح ارقام کیفی محلی در سال ۱۳۷۸پروژه تحقیقاتی کشور به منظور دستیابی به ژن مطلوب و افزایش عملکرد بذرهای برنج آغاز شد. رقم برنج تیسا بعد از ۱۵ سال در اسفند ماه سال ۱۳۹۷ توسط سازمان تحقیقات برنج استان مازندران معرفی شد.اهمیت ویژه ایجاد، معرفی و کاشت رقم اصلاح شده تیسا و سایر گونه های برنج پرمحصول در کاهش نیاز به واردات سالیانه برنج دیده میشود.
برنج تیسا جه ویژگی هایی دارد؟
در هنگام کاشت میزان مصرف آب برنج تیسا ۲۰ تا ۳۰ درصد در واحد سطح کمتر است.به ازای مصرف هر یک متر مکعب آب حدود یک کیلوگرم برنج تولید میشود.این درحالی است که برای ارقام بومی مثل برنج طارم محلی، هر یک متر معکب آب مصرفی حدود ۴۰۰ گرم برنج تولید میشود.
از ویژگی های قابل توجه دیگر بذر اصلاح شده ژنتیکی تیسا برخورداری از تحمل بالا در مقابل بیماری هایی از قبیل بلاست، شیت بلایت و لکه قهوه ای است.بیماری بلاست (Blast) یکی از مهمترین بیماری های برنج است و می تواند خسارت قابل توجهی به زراعت این محصول وارد نماید.این بیماری سالانه به ۷۵ هزار هکتار از زمینهای شالیزار مازندران خسارت وارد میکند.علاوه بر آن در برابر آفاتی مانند کرم ساقه خوار نیز مقاومت خوبی از خود نشان داده است.
کشت برنج تیسا در کدام مناطق عملکرد بهتری را به همراه داشته است؟
نتایج بررسی وضعیت عملکرد لاین ۹۲۶ با نام جدید تیسا در مقایسه با شاهد شیرودی در شرایط مزرعه کشاورزان(تحقیقی- ترویجی)در پنج منطقه محمودآباد، آمل، بابل، دشتناز ساری مورد بررسی قرار گرفت که متوسط عملکرد این رقم نسبت به شاهد شیرودی در کل و نیز در سه مزرعه از پنج مزرعه مورد آزمایش بیشتر بود. عملکرد رقم تیسا در محمودآباد تقریباً برابر با عملکرد رقم شیرودی بودو در مقابل، عملکرد این لاین در مزرعههای کشاورزان در بابل، ساری و بهشهر بالاتر از رقم شیرودی بوده است.ازآنجاییکه خصوصیات مربوط به کیفیت پخت از فاکتورهای مهم و تعیینکننده در فرآیند معرفی رقم میباشد، اندازهگیری پارامترهای مهم و تعیینکننده کیفیت پخت شامل مقدار آمیلوز، درجه حرارت ژلاتینی شدن و قوام ژل نیز انجام گرفت.
برنج تیسا به چه دلیلی اهمیت دارد؟
با توجه به محدود شدن کشت برنج به دو استان گیلان و مازندران، برنامهریزیها باید در جهت افزایش سطح زیر کشت ارقام پرمحصول و یا اصلاح و افزایش عملکرد ارقام کیفی محلی باشد. یکی از مهمترین راهکارها در افزایش تولید در واحد سطح، معرفی ارقام اصلاحشده پرمحصول می باشد که کیفیت پخت و بازارپسندی مشابه ارقام محلی داشته باشند. رقم تیسا با داشتن عملکرد بسیار بالا و کیفیت پخت نزدیک به ارقام محلی، میتواند به گسترش سطح زیر کشت ارقام پرمحصول کمک نماید.
کیفیت برنج تیسا چگونه است؟
در هنگام پخته شدن نرم و سبک است و وقتی سرد می شود نرمی خود را حفظ می کنند و سفت نمی شوند.کشت این رقم جدید برنج به مقاوم به کم آبی و خشکی از اوسط اردیبهشت شروع میشود و به دلیل زود رس بودن پس از ۹۷ روز برداشت میشود.این رقم بر گرفته از بذر ارقام محلی و بومی طارم و بهنام است که در فرایند رگه گیری از آنها تلاش شده تا عطر، طعم و کیفیت پخت ارقام کیفی را با خود داشته باشد.
رقم برنج تیسا مانند دیگر ارقام پرمحصول اصلاح شده ژنتیکی همچون برنج شیرودی و برنج فجر، از نظر کیفیت نزدیک به رقم بومی طارم محلی و متناسب با ذائقه مردم است.طول دانه اولیه قبل از پخت ۷.۹ میلی متر است درحالیکه با پخت برنج این مقدار به ۱۴.۱ میلی متر افزایش مییابد.
ویژگیهای کیفی برنج تیسا چیست؟
از ویژگیهای کیفی رقم برنج تیسا میتوان به موارد زیر اشاره نمود :
- نسبت طویل شدن دانه بعد از پخت ۱.۷۸ برابر اولیه
- حفظ حالت اولیه پخت پس از سرد شدن
- دارای ۱۱.۳۱٪ سبوس برنج
- کیفیت آمیلوز متوسط
- بافت نرم و سبک
قیمت برنج تیسا
برنج تیسا به دلیل کیفیت مطلوب و نیز قیمت مناسب تر آن، از بازار فروش خوبی برخوردار است.برای اطلاع دقیق از قیمت برنج تیسا می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
میزان آمیلوز در تعیین کیفیت برنج چه تاثیری دارد؟
در اصلاح گیاه برنج پس از عملکرد به مهمترین مسألهای که توجه زیادی میشود، کیفیت دانه است.آمیلوز، قوام ژل و درجه حرارت ژلاتینی سه فاکتور مهم در تعیین کیفیت دانه برنج هستند.بیش از ۹۰٪ آندوسپرم دانه برنج را نشاسته تشکیل میدهد که از آمیلوز و آمیلوپکتین تشکیل میشود.مقدار آمیلوز صفر تا ۳۳٪ است که این مقدار برای رقم تیسا ۲۱.۹٪ میباشد.برنج های کم آمیلوز پس از پخت، نرم، چسبنده و لعابدار میشوند درحالیکه برنج های پر آمیلوز پس از پخت به سرعت سفت و خشک شده و مصرف آنها مشکل میشود.
واریتههای برنج براساس میزان آمیلوز به پنج گروه زیر طبقه بندی میشوند:
- برنج های واکسی که فاقد آمیلوزند و پس از پخت نرم، چسبنده و غیرقابل تفکیک هستند.
- برنج های خیلی کم آمیلوز که میزان آمیلوز آن ها کمتر از ۱۰٪ است.
- برنج های کم آمیلوز که میزان آمیلوزشان ۱۰ تا ۲۰ درصد است.
- برنج های متوسط آمیلوز که میزان آمیلوز آن ها ۲۰ تا ۲۵ درصد است.
- برنج های پرآمیلوز که میزان آمیلوزشان از ۲۵ تا ۳۰ درصد است.
برنج متوسط آمیلوز گونه تیسا پس از پخت، نرم، متورم و کاملاً جدا از هم شده و تا زمان طولانی پس از پخت نرمی و لطافت خود را حفظ میکند.امروزه اکثر مصرف کنندگان و تجار در سطح جهان علاقمند به استفاده از برنج های متوسط آمیلوز همچون برنج های صدری ایران، تیسا، باسماتی و مشابه آن ها هستند.
خرید برنج تیسا
امروزه انواع برنج مختلفی در بازار وجود دارد که افراد طبق ذائقه و سلیقه شخصی خود اقدام به خرید برنج می کنند.اگر برای خرید برنج خود گزینه خاصی را در نظر ندارید می توانید برای یکبار هم که شده از برنج تیسا خریداری کنید و استفاده کنید اگر می خواهید برای خرید برنج تیسا اقدام کنید ما به شما پیشنهاد میدهیم از فروشگاه ما دیدن فرمایید.برای خرید برنج تیسا توجه داشته باشید تا از فروشگاه معتبر اقدام به خرید کنید تا برنج خریداری شده تقلبی نباشد و از خرید خود راضی باشید.
5 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
لطفاً با شماره های کارخانه تماس حاصل نمایید.
01732431591
01732431592
البته میتوانید در بخش مجوزها، و تصاویر کارخانه و ویدئوها، نیز مجموعه آرتا رحیمی را مشاهده کنید.
لطفاً با شماره های کارخانه تماس حاصل نمایید.
01732431591
01732431592
البته میتوانید در بخش مجوزها، و تصاویر کارخانه و ویدئوها، نیز مجموعه آرتا رحیمی را مشاهده کنید.
سلام
از کجا می تونیم بذر برنج تیسا تهیه کنیم
بده از آذربایجان شرقی هستم
سلام ..چطور میتونم خرید کنم
لطفن بمن شماره تماس بدید
چطوری بذر برنج تیسا رو بخرم