برنج قهوه ای چه خواصی دارد؟، به گفته مینو حاجیان، کارشناس ارشد اداره غذا در سازمان غذا و دارو، غلات کامل و سبوس دار به عنوان سالم ترین مواد غذایی به شمار می رود. برنج قهوه ای از دسته غلات کامل می باشد و با مصرف غلات کامل دیگری نظیر جو و گندم می توان خطر ابتلا به دیابت را کاهش داد. به گفته ایشان برنج قهوه ای می تواند بخشی از فیبر، مواد معدنی، ویتامین و برخی از ترکیبات فنولی مورد نیاز بدن را تامین کند. به همین دلیل به خاطر خواصی که این نوع برنج دارد باید به صورت دو بار در هفته در برنامه غذایی قرار بگیرد.
برنج سفید به چه صورت تولید می شود؟
بعد از اینکه پوسته ابتدایی خارجی ترین لایه شلتوک در کارخانه فرآوری برنج برداشته شد. برنج سفید به دست می آید. لایه سبوس در برنج سفید گرفته شده است. با این کار برنج ماندگاری بیشتری پیدا می کند، اما مواد مغذی موجود در برنج از جمله فیبر، ویتامین و مواد معدنی را از بین می برد. برای اینکه بشود این مسئله را جبران کرد، برنج سفید را به صورت مصنوعی با مواد مغذی تقویت می کنند.
برنج قهوه ای چه ویژگی هایی نسبت به برنج سفید دارد؟
به گفته حاجیان برتری برنج قهوه ای نسبت به برنج سفید ارزش غذایی بالای آن است. هر چه میزان صیقل بیشتر باشد، برنج تولید شده سبوس کمتری دارد و درنتیجه شفاف تر و شیشه ای تر خواهد بود. همچنین بیان کرد که کیفیت پخت و خوراک برنج قهوه ای در ترویج مصرف و پذیرش این محصول نقش موثری دارد. غلات کامل همانند برنج قهوه ای می تواند کلسترول و خطر سکته، بیماری قبلی و دیابت نوع 2 را کاهش دهد.
ب
آیا فردی که دیابت دارد می تواند برنج بخورد؟
هم برنج سفید و هم قهوه ای از امتیاز شاخص گلیسمی بالایی برخوردار هستند. امتیاز شاخص گلیسمی غذا می تواند بر روی سطوح قند خون تاثیر بگذارد. به این بستگی دارد که غذای مصرف شده به چه صورت می تواند سطوح قند خون شما را افزایش دهد. شاخص گلیسمی برنج سفید 72 است، بنابراین به سرعت جذب جریان خون شما می شود. برنج قهوه ای شاخص گلیسمی 50 دارد. اگرچه برنج قهوه ای بر روی قند خون شما با سرعت کمتری تاثیر می گذارد با این حال با توجه به فیبر پایینی که نسبت به غلات کامل دیگر دارد، می تواند تاثیر قابل توجهی داشته باشد.
فروشگاه برنج ارتا رحیمی ارائه کننده انواع برنج شمال و خرید برنج عمده (برنج ندا، برنج فجر، برنج شیرودی ، برنج طارم و …) با بهترین کیفیت میباشد.