چگونه شیر برنج درست کنیم ؟ : یکی از قدیمی ترین و خوشمزه ترین غذاهای ایرانی، شیر برنج است، با اینکه این غذا از نظر پخت ساده و راحت به نظر می رسد ولی در واقع یک غذای کامل و مقوی به شمار می آید و بعضی از افراد به آن آش شیر می گویند، زیرا که ظاهری همانند آش دارد. معمولا از این غذا در ایام ماه مبارک رمضان استفاده می شود. این غذا را می توان به صورت سرد شده و دسر و پیش غذا استفاده کرد. شیر برنج خواص زیادی دارد، برای آشنا شدن با این خواص و روش پخت آن، این مقاله را مطالعه کنید.
خواص شیری برنج چیست؟
شیر برنج خواص زیادی دارد و به دلایل مختلفی مصرف می شود، یکی از دلایل مصرف شیر برنج افزایش طول عمر است. از طرفی شیر برنج برای پوست مفید است و باعث درخشندگی و سفیدی و صافی آن می شود. از دیگر خواص شیر برنج می توان به رفع خستگی و گرسنگی اشاره کرد. افرادی که سرد مزاج هستند، بهتر است شیر را همراه با برنج مصرف کنند. مصرف شیر برنج برای افرادی که مزاج خشکی دارند توصیه می شود، زیرا هم عمر را افزایش می دهد و هم به عنوان رطوبت رسان ملایم برای بدن عمل می کند. از طرفی افرادی که لاغر هستند می توانند برای چاق شدن خود از شیر برنج استفاده کنند، زیرا که هر چه مقدار بیشتری مصرف شود بر روی چاقی تاثیر می گذارد. اگر شیر برنج را همراه با شیره انگور مصرف کنیم باعث می شود که کلسیم مورد نیاز بدن تامین شود.
مواد لازم برای درست کردن شیر برنج:
یک پیمانه برنج
سه لیوان آب
لیوان شیر
مقداری گلاب
شکر به میزان لازم و یا شیره انگور در صورت دلخواه
طرز تهیه شیر برنج خوشمزه:
برای اینکه شیر برنج ما عطر گلاب دهد، می توانیم شب قبل از درست کردن شیر برنج آن را درون گلاب خیس دهیم. یک پیمانه برنج را به همراه سه لیوان آب درون قابلمه ای می ریزیم و آن را روی حرارت ملایم گاز قرار می دهیم و هم میزنیم. عمل هم زدن را آنقدری ادامه می دهیم که برنج پخته و وا رود. ضمن اینکه می توانیم از برنج نیم دانه هم استفاده کنیم. اگر قرار است در پخت شیر برنج از برنج کامل استفاده کنیم، لازم است که بعد از اینکه پخته شد آن را با پشت قاشق له کنیم تا به دو قسمت تبدیل شود. بعد از پخته شدن برنج، شیر را کم کم اضافه می کنیم و دوباره هم می زنیم. بعد از اینکه برنج پخته شد، شیر را کم کم اضافه می کنیم و هم می زنیم. پس از اینکه کاملا با هم مخلوط شدند، گلاب و شکر را به میزان لازم به آن اضافه می کنیم و هم می زنیم. زمانی که شیر برنج غلیظ شد، آن را از روی گاز بر می داریم و قبل از اینکه سرد بشود آن را در ظرف مورد نظر خود می ریزیم. می توانیم به صورت دلخواه، شیر برنج را با شیره انگور، شیره خرما یا عسل میل کنیم. برای تزئیین روی آن هم می توانیم از خلال پسته و پودر گل سرخ خشک شده و بادام استفاده کنیم.
برای طبع سرد شیر برنج چه کار کنیم؟
لازم است شیر برنج را با دارچین و عسل یا شیره خرما نوش جان کنید و همچنین می توانید آن را با مربای گل سرخ مصرف کنید، زیرا که مربای گل سرخ با اکثر طبع ها سازگاری دارد.
نکاتی که در تهیه شیر برنج باید در نظر بگیرید.
برای تهیه شیر برنج بهتر است از برنج ایرانی و مرغوب استفاده کنید، تا به خوبی ری کند.
زمان اضافه کردن شیر به شیر برنج، شعله را زیاد کنید و زمانی که شیر به جوش آمد شعله را کم کنید.
برای جلوگیری از سر رفتن شیر برنج می توانید درب قابلمه را کمی باز بگذارید.
در صورتی که بخواهید می توانید به جای شکر از نبات استفاده کنید.
اگر قصد دارید که از شیر برنج به عنوان دسر استفاده کنید، آن را به صورت غلیظ شده از روی حرارت بردارید و بعد از آن دورن ظرف مورد نظر خود ریخته و چند ساعتی درون یخچال نگهداری کنید تا سفت شود.
در صورتی که از شیر برنج به عنوان وعده غذایی اصلی استفاده می کنید، آن را رقیق تر از روی حرارت بردارید.
برنج مرغوب را از کجا تهیه کنیم؟
فروشگاه برنج ارتا رحیمی ارائه کننده انواع برنج شمال و خرید برنج عمده (برنج ندا، برنج فجر، برنج شیرودی ، برنج طارم و …) با بهترین کیفیت میباشد، برای تهیه برنج مرغوب می توانید با همکاران ما تماس حاصل فرمایید.