کدام برنج ایرانی طبع گرم دارد؟ برنج انواع مختلف دارد و تا حدود ۱۵۰ نوع مختلف تخمین می زنند . نمونه های مرغوب آن در شمال و جنوب ایران و نواحی گرمسیر فارس و اصفهان کاشته می شود . بطور کلی دو نوع بر نج وجود دارد : نوعی که دانه آن دراز و کشیده و باریک است که بنام برنج صدری معروف است و دیگری که دانه آن ریز و گرد می باشد و بنام برنج چینی یا ژاپنی شهرت دارد . نوعی که ایرانیان و مردم بیشتر کشورها مصرف می کنند شلتوک گفته میشود و پوسته خارجی آن گرفته شده است . رنگ اصلی آن وقتی که در پوسته است قهوه ای است و بنام برنج قهوه ای Brown Rice نامیده می شود . از نظر طب سنتی ، معتدل و خشک است البته بستگی دارد که آنرا چگونه درست کنید. برنج آبکش شده سرد است و آب آن گرم در حالیکه برنج کته شده گرم است . بنابراین میتوان گفت طبع همه برنج های ایرانی یکسان است.
طبع برنج ایرانی از نظر طب سنتی چیست؟
در مورد طبع برنج ایرانی باید گفت که از دیدگاه حکمای طب سنتی ایران، برنج در سردی و گرمی معتدل است ولی در تری و خشکی، اندکی میل به خشکی دارد. برنج خوب و طبیعی هم ردیف گندم است و همان اندازه که نان در برنامه غذایی اهمیت دارد و به عبارتی غذای اصلی انسان به حساب میاد، برنج هم، چنین جایگاهی دارد.
چگونه سردی برنج را از بین ببریم؟
مصرف زعفران با برنج
یکی از پر طرف دارترین مواد گرمی که با برنج مصرف می شود و ما را هم از عطر و طعم بی نظیر خود برخوردار می کند و هم با خاصیت گرمی خود بدن ما را در برابر بیماری های زیادی مصون می دارد، زعفران است. زعفران همواره یکی از مواد خوراکی ای بوده است که به همراه برنج مصرف می شده است. زعفران هم با پلو مصرف می شود و هم با چلو. شما هم می توانید زعفران را پس از دم کشیدن برنج به آن بیفزایید و هم می توانید هنگامی که برنج را برای دم کشیدن به قابلمه می افزایید، کمی زعفران دم شده را بر روی آن بریزید تا اینگونه فضای قابلمه و برنج های آن را با عطر زعفران معطر نمایید.
مصرف شوید با برنج
یکی دیگر از موادی که می توانید با کمک آن به مبارزه با سردی و تری برنج بروید و بدن خود را از خطرات ناشی از در امان بدارید، شوید است. شوید خاصیت گرمی دارد و علاوه بر آن عطر بی نظیری دارد که می تواند غذای شما را به شدت لذیذ نماید. کارشناسان همواره توصیه می کنند که برنج را به تنهایی مصرف نکنید و سعی کنید آن را با سایر مواد خوراکی همچون برخی سبزیجات مانند شوید استفاده نمایید.
مصرف زیره با برنج
زیره علاوه بر این که خاصیت گرمی دارد و می تواند سردی برنج را از بین ببرد، برای کمک به دستگاه گوارش شما نیز می تواند ماده ی غذایی بسیار مناسبی باشد. از طرفی باعث افزایش سوخت و ساخت چربی نیز می شود و می توانید از آن برای درمان چاقی استفاده نمایید. خاصیت ضد نفخ آن نیز می تواند برای کسانی که همواره دچار نفخ می شوند، بسیار مفید باشد.