آموزش 7 نوع پلو با برنج ایرانی : منظور از پلو ، برنجی است که پس از آبکش با سبزی ها و گوشت و مرغ و انواع حبوبات دم می کنند. چیزی که طعم و لذت پلو چلو را بیشتر می کند علاوه بر افزودنی ها استفاده از برنج درجه یک ایرانی است. مطمئنا خوردن عدس پلو لوبیا پلو با برنج خارجی لذت بخش نخواهد بود. برای خرید برنج ایرانی نو و کهنه مستقیم از کشاورز با ما تماس بگیرید.
برنج را هم می توان آبکش کرد و هم به صورت کته از آن استفاده کرد. طبق نتایج به دست آمده کته خاصیتهای برنج را در خود حفظ می کند اما برنج آبکش شده زمانی که شما آن را آبکش کرده و مجدد شستشو می دهید خواص آن از بین می رود.سعی شود برنج را به صورت کته استفاده کنید.
1. دمی مرغ
مواد لازم برای تهیه دمی مرغ
برنج نیمه فجر سه پیمانه
مرغ (ران یا سینه خردشده) سه قطعه
فلفل دلمه ای (خرد شده و قرمز رنگ) 1عدد
پیاز (خرد شده) 1عدد
سیر 4حبه
نمک به میزان لازم
فلفل به میزان لازم
روغن زیتون 4قاشق غذاخوری
زعفران به میزان لازم
طرز تهیه دمی مرغ با برنج نیمه فجر
در ظرفی مناسب ابتدا روغن را روی حرارت کم داغ کرده، مرغ را در آن هفت تا هشت دقیقه تفت می دهیم. سپس مرغ ها را از ظرف درآورده و کنار می گذاریم.
پیاز، سیر و فلفل دلمه ای را به ترتیب در قابلمه ریخته و آنقدر هم می زنیم تا پیازها بلوری شوند. شش پیمانه آب در قابلمه ریخته همراه کمی نمک و فلفل می جوشانیم وقتی که آب جوش آمد برنج و مرغ و زعفران آب کرده را اضافه می کنیم.
بعد به طریق کته برنج را می پزیم. تقریبا 40 دقیقه زمان لازم دارد تا دمی حاضر شود.
2. پلو لوبیا چشم بلبلی
مواد لازم پلو لوبیا چشم بلبلی
لوبیا چشم بلبلی 300گرم
برنج طارم دم سیاه 3پیمانه
شوید (تازه) 200گرم
نمک به میزان لازم
فلفل به میزان لازم
زعفران به میزان لازم
مرغ نیم کیلو
فلفل دلمه ای 1عدد
پیاز 1عدد
هویج 1عدد
طرز تهیه پلو لوبیا چشم بلبلی با برنج طارم دم سیاه
ابتدا در ظرفی مناسب لوبیا را با دو پیمانه آب و مقداری نمک می پزیم به طوری که له نشود
کمی برای جا افتادن زمان داشته باشد.
مرغ را ابتدا به قطعات مناسب خرد کرده و آن را در کره تفت میدهیم و بعد با پیاز خرد کرده و ادویه تفت داده
فلفل دلمه ای و هویج را هم خرد کرده و اجازه میدهیم مواد کمی تفت داده شوند.
کمی آب و مقدار بسیار کمی زعفران به مواد اضافه میکنیم و آنها را میپزیم و بعد از پخت مرغ را ریش ریش میکنیم
دوباره در کره تفت میدهیم .برنج را به مرحله آبکشی رسانده و پس از آبکش کردن از شوید تازه و مرغ و لوبیا به صورت لا به لا با برنج استفاده میکنیم.
3. قیمه نثار
گوشت خورشتی 400 گرم
برنج هاشمی 4 لیوان .
پیاز 2 عدد
شکر 2 قاشق غذاخوری
زرشک 1/2 لیوان
خلال پسته 4 قاشق غذاخوری
خلال بادام 4 قاشق غذاخوری
خلال پوست پرتقال 4 قاشق غذاخوری
گلاب 2 قاشق غذاخوری
دارچین 1/2 قاشق چایخوری
پودر هل 1 قاشق چایخوری
زیره 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه قیمه نثار با برنج هاشمی
برنج را از نیم ساعت قبل خیس دهید سپس برنج را با مقداری آب و نمک بجوشانید و پس از اینکه نرم شد آبکشی کنید ، داخل قابلمه روغن بریزید و ته دیگ دلخواه تان را قرار دهید سپس برنج را اضافه کنید ، چند قاشق آب و روغن روی برنج بریزید و بگذارید با حرارت ملایم برنج دم بکشد.
4. کلم پلو
مواد لازم برای کلم پلو برای 8 نفر:
برنج، یک کیلوگرم
کلم قمری، 2 عدد متوسط
گوشت قیمه ای، 750 گرم
پیاز، 2 عدد متوسط
نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران به میزان لازم
روغن به مقدار لازم
طرز تهیه کلم پلو با برنج فجر
ابتدا برنج را شسته و در مقدار لازم آب خیس کنید؛ سپس پیازها را بشویید و پس از پوست کندن، به صورت خلالی یا ریز خرد کنید. کلم قمری ها را نیز شسته و پوست بگیرید؛ سپس به صورت نگینی خرد کنید.
تابه ای نسبتا گود آماده کرده و مقداری روغن در آن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا خوب داغ شود. سپس نیمی از پیازهای خردشده را با کمی زردچوبه در روغن تفت دهید تا پیاز نرم شود. پس از آن، گوشت قیمه ای را به پیاز داغ اضافه کرده و همراه آن تفت دهید. حالا 2 پیمانه آب به مواد بیفزایید و شعله اجاق گاز را زیاد کنید. وقتی آب به جوش آمد، شعله اجاق گاز را کم کرده و در تابه را بگذارید و صبر کنید تا گوشت بپزد. زمان لازم برای پخت گوشت حدود یک ساعت است. پس از پایان پخت گوشت، نمک، فلفل و زعفران را به اندازه مورد نیاز به آن اضافه کنید و 2 الی 3 دقیقه حرارت دهید و سپس زیر تابه را خاموش کرده و آن را کنار بگذارید.
در تابه دیگری مقداری روغن ریخته و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود؛ سپس باقیمانده پیازهای خرد شده را در روغن تفت دهید تا کمی طلایی رنگ بشود. پس از آن، کلم ها را – که به صورت نگینی خرد شده اند – به روغن و پیاز اضافه کرده و مقداری زعفران به آن بیفزایید و بگذارید روی اجاق گاز، تا پخته و نرم شوند.
پس از تکمیل مرحله سرخ شدن، گوشت قیمه ای مخلوط با پیاز را به کلم های سرخ شده اضافه کنید. به این ترتیب، مایه کلم آماده است.
حالا برنج را مانند روش معمول پخت برنج آب کشی، در آب جوشانده و سپس آب کشی کنید؛ سپس قابلمه بزرگی آماده کرده و پس از ریختن مقداری روغن در آن، کف دیگ را با سیب زمینی یا نان پوشش دهید؛ البته برای این منظور از برگ کلم برگ نیز می توانید استفاده کنید.
سپس چند کفگیر از برنج آب کش شده را کف قابلمه بریزید و پس از آن مخلوط مایه را روی برنج بپاشید. این کار را به صورت لایه لایه با برنج و مایه آن قدر تکرار کنید تا مواد تمام شود. حالا برنج را به روش معمول دم کنید. دم کشیدن این پلو معمولا یک تا 5/1 ساعت زمان لازم دارد.
5. ماش پلو
مواد لازم برای تهیه ماش پلو برای 3 نفر:
برنج ایرانی =375 گرم
ماش=150 گرم
گوشت=250 گرم
روغن=125 گرم
پیاز متوسط=2 تا 3 عدد
رب گوجه فرنگی=2 قاشق سوپخوری
گرد لیمو عمانی=1 قاشق سوپخوری
ادویه=1 قاشق مرباخوری
طرز تهیه ماش پلو با برنج شیرودی
برنج را خیس می کنیم.گوشت را به صورت قیمه خرد می کنیم. پیاز را خلال کرده با 100 گرم روغن با حرارت ملایم سرخ می نماییم تا طلایی شود. گوشت را در پیاز می ریزیم،حرارت را ملایم می کنیم، در ظرف را می بندیم تا آب گوشت کشیده شده، کمی سرخ شود.
لیوان آب در قیمه می ریزیم، در ظرف را می گذاریم، حرارت را ملایم می کنیم تا گوشت بپزد. ماش را در تابه ریخته کمی بو می دهیم. با گوشت کوب یا ته لیوان آن را کمی می کوبیم تا پوست ماش گرفته شود. مغز ماش را از پوست جدا کرده، داخل ظرف قیمه می ریزیم، می گذاریم قیمه و ماش چند جوش بزند ولی ماش له نشود.
رب گوجه فرنگی را در کمی آب حل نموده، داخل ظرف قیمه می ریزیم. ادویه را اضافه کرده، نمک و فلفل آن را اندازه می نماییم؛می گذاریم آب قیمه در حدود نصف لیوان بشود. برنج را آبکش می کنیم،نصف بقیه از روغن را با نصف لیوان آب در قابلمه متناسب با مواد می ریزیم.
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا جوش بیاید. برنج را بتدریج در دیگ ریخته، قیمه را با کفگیر لابلای برنج می دهیم و گرد لیمو را لای آن می پاشیم.
آب باقیمانده را که باید در حدود نصف لیوان بشود با بقیه روغن مخلوط کرده،وقتی عرق برنج را گرفتیم، روی سطح برنج می دهیم و برنج را در فر یا در حرارت ملایم به مدت یک ساعت دم می کنیم
6. پلو پاکستانی با برنج طارم سنگی فریدونکنار
طرز تهیه پلو پاکستانی را به عنوان یک غذای جدید و پرخاصیت بیاموزید و به برنامه غذای خود تنوع بیشتر ببخشید.
پلوی پاکستانی یک غذای عالی برای افرادی که رژیم غذایی سبزیجات دارند بسیار مناسب است.
مواد لازم پلو پاکستانی:
برنج طارم فریدونکنار 5 پیمانه
نخود فرنگی 250 گرم
فلفل سیاه نصف قاشق چایخوری
پیاز 2 عدد
سیر 2 حبه
هل 5 عدد
هویج 2 عدد
گل کلم 100 گرم
دارچین، زرد چوبه و نمک و روغن به میزان لازم
طرز تهیه پلو پاکستانی با برنج طارم فریدونکنار
مقداری روغن را در ماهیتابه بریزید و پیاز ها را رنده کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود. هویج را هم رنده و به پیاز در حال تفت اضافه کنید.
گل کلم را خرد و همراه نخود فرنگی به پیاز اضافه کنید و در نهایت نمک ، فلفل، زردچوبه، سیر له شده و پودر هل را به مواد بیفزایید و خوب مخلوط نمایید.
سپس برنج را آبکش کنید. در صورت تمایل به داشتن ته دیگ، مقداری روغن ته قابلمه ریخته و از نان برای ته دیگ استفاده کنید.
بعد با کفگیر مقداری برنج در قابلمه بریزید و از مواد تفت داده شده روی برنج ریخته و به همین ترتیب تمام برنج و مواد را لا به لای هم ریخته و در نهایت مقداری روغن و زرد چوبه را داغ کرده و روی برنج بریزید و آن را دم بگذارید.
بعد از 25 دقیقه پلو آماده شده را در دیس بکشید و با ترشی تند از اعضای خانواده پذیرایی کنید.
7. قارچ پلو با برنج ندا
مواد لازم قارچ پلو با گوشت چرخ کرده :
قارچ خرد شده 2 لیوان
برنج ندا 3 لیوان
پیاز 2 عدد
گوشت چرخ کرده 150 گرم
ذرت پخته 1/2 لیوان
دارچین 1 قاشق چایخوری
زعفران دم کرده 2 قاشق چایخوری
روغن مقدار لازم
نمک و فلفل مقدار لازم
طرز تهیه قارچ پلو با گوشت چرخ کرده :
برنج را 30 دقیقه در آب و نمک خیس دهید سپس بهمراه چند لیوان آب و مقداری نمک داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و آبکشی کنید ( باید زمانی برنج ایرانی را آبکشی کنید که وقتی دانه برنج را میان دو انگشت میفشارید مغز برنج کمی خام و اطراف ان نرم باشد ).
داخل ماهیتابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید ، پیازها را خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم شود سپس گوشت چرخ کرده ، ذرت پخته و دارچین را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد قارچ های خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا قارچ ها نرم شوند سپس نمک و فلفل بزنید و از روی حرارت بردارید تا مایه قارچ خنک شود ( مایه قارچ باید خنک شود تا در زمان پخت برنج را خمیر نکند ).
داخل قابلمه کمی روغن بریزید و ته دیگ دلخواه را بچینید ( نان نازک یا سیب زمینی ) ، کمی برنج آبکش شده بریزید و روی ان مایه قارچی که خنک شده است اضافه کنید و به همین صورت قابلمه را پر کنید.
حرارت را زیاد کنید تا برنج بخار کند ، نصف آب را با مقداری روغن و زعفران مخلوط کنید و روی برنج بدهید و با چنگال کمی برنج را مخلوط کنید سپس حرارت را کم کنید و دم کنی را بگذارید و اجازه دهید برنج دم بکشد سپس در دیس بکشید و سرو کنید