سوالات رایج درباره برنج ایرانی نو و کهنه ، نشاسته، پروتئین و لیپیدها ترکیبات مهم برنج هستند که بر کیفیت آن تاثیر میگذارند. به همین دلیل باید مدت زمانی بگذرد تا برنج تازه بتواند دارای قدی مطلوب شود. دانه برنج خشک، در هنگام پختن افزایش حجم پیدا میکند. معمولا از یک پیمانه برنج باکیفیت سه پیمانه پس از پخت به دست میآید، در حالی که نمیتوان این میزان را از یک پیمانه برنج تازه انتظار داشت.پس از گذشت ۳ ماه برنج تازه به برنج کهنه تبدیل شده وکیفیت بالاتری نسبت به برنج تازه دارد و خوشپخت و خوشمزه تر است. البته به این نکته هم باید توجه کرد که برنج نباید بیش از اندازه کهنه باشد چون ممکن است تا قبل از مصرف شپش بزند.
عمر برنج ایرانی چقدر است؟
در حال حاضر برنج برای دو سوم از جمعیت جهان کشت میشود. انتظار میرود تولید آن همگام با درخواست بازار تداوم یابد. تأمین نیاز بازار دلیلی بر تولید طولانیمدت و نیاز به انبار کردن آن است.
عمر برنج بستگی به نوع نگهداری آن دارد. در صورتی که به درستی و دور از رطوبت و حشرات نگهداری شود و هر چند ماه یک بار چک شود، میتواند تا سالها بدون کاهش کیفیت باقی بماند. البته هر چه بیشتر از عمر برنج بگذرد نگهداری از آن نیز سختتر خواهد شد و حشرات به سادگی وارد آن شده و برنجتان را از بین خواهند برد.
به کدام برنج کهنه گفته می شود؟
منظور از برنج کهنه، برنج سال گذشته (۳ ماه تا ۱ سال قبل) است، نه برنجی که سالها از برداشت آن میگذرد. نگهداری از برنج برای طولانیمدت، طوری که دچار آفت و شپشک نشود، کار سادهای نیست.
آیا قیمت برنج کهنه از برنج تازه بیشتر است؟
برنج بعد از انتقال به کارخانه در خشککنهای صنعتی خشک شده و رطوبت آن گرفته خواهد شد، اما مقداری از آن باید با گذشت زمان گرفته شود و همین باعث ایجاد قیمت بالاتر برنج کهنه میباشد.
کیفیت برنج کهنه بهتر است یا یرنج نو ؟
برنجی که مدتی خوابیده و کهنه شده، بخش عمدهای از رطوبت خود را از دست داده و همین موضوع سبب بالا رفتن کیفیتش میشود. برخی مواد شیمیایی نه چندان مفید نیز در برنج تازه وجود دارد که به مرور زمان از بین میروند.
برنج کهنه خوشپختتر است یا برنج تازه ؟
هر چه مدت بیشتری از برداشت برنج بگذرد و به اصطلاح کهنهتر باشد، پخت آن بهتر و راحتتر بوده و خاصیت رِی کردن بیشتری را نیز داراست. البته با اینکه پخت برنج تازه به دلیل رطوبت دانهها بسیار سخت بوده و احتمال وا رفتن یا خمیر شدنش زیاد است، عطر بسیار زیادی دارد. در مجموع برنج کهنه خوشپختتر از برنج تازه میباشد.
برنج کهنه عطر بیشتری دارد یا تازه؟
برنج تازه عطر بسیار مسحورکنندهای دارد، زیرا در میان دانههای آن مقداری رطوبت وجود دارد. اما برنج کهنه به علت از دست دادن رطوبت، عطر بسیار کمتری دارد.
بهتر نیست خودمان برنج را تا زمان کهنه شدن نگه داریم؟
برخی افراد برنج تازه خریداری کرده و آن را در منزل نگه میدارند تا کهنه شود. اما برای بیشتر افراد این امکان وجود ندارد. بنابراین بهتر است روشهای تشخیص برنج را بدانید تا برنج باکیفیت و درجهیک خریداری کنید و زحمت خشک و کهنه کردن برنج و محافظت از آن را هم به خودتان ندهید.
برنج ایرانی کهنه بهتر است یا تازه ؟
همیشه میگویند برنج کهنه بهتر از برنج تازه است و به همین خاطر برنجهای قدیمی گرانتر از برنجهای محصول امسال هستند. علت این برتری این است که دانه برنج خشک، سفت و فشرده، هنگام پخت آب جذب کرده و رِی میکند.
از یک پیمانه برنج رِیدار خوب حدود ۳ پیمانه چلو درمیآید. در حالی که برنج نمدار رِی نمیکند. به همین خاطر خرید برنج کهنه بهصرفهتر است و طبیعتاً نتیجه حاصل از آن نیز بهتر است.
اما در نهایت باز هم نمیتوان یکی را از دیگری برتر دانست. انتخاب برنج کاملاً وابسته به ذائقه افراد است و همواره کسانی هستند که برنج ایرانی تازه را به خاطر عطر بیشتر ترجیح میدهند.