برنج ایرانی کشت اول بهتر است یا کشت دوم ؟ به نظر ما که سال هاست هم برنج های کشت اول و هم برنج های کشت دوم را داریم می بینیم ، هر دوی آنها را پخت کرده و وارسی و بررسی می نماییم و در کنار آن از بازخوردها و نظرات مشتریان مان باخبر شده ایم ، برنج کشت دوم، معجزه ای در مقابل برنج کشت اول نیست ؛ بلکه برنج های کشت اول زیادی هستند که بهتر ، برتر ، خوب تر و عالی تر نسبت به برنج های کشت دوم می باشند ؛ ولی هنوز ، رقابت بین این دو نوع برنج ، حداقل برای فروش در بازار، ادامه دارد.
بهتر بودن برنج و طعم و پخت آن به عوامل گوناگونی از جمله جنس ، ژنتیک و نوع برنج، زمین و خاکی که در آن برنج کاشته می شود ، شرایط کاشت ، داشت و برداشت ، نوع کود ، متعادل بودن مواد درونی برنج و دارا نبودن مواد زیان بار برای بدن انسان ارتباط دارد. حال هر برنجی که چنین پارامترهایی را داشته باشد و در کنار آن از ژن و جنس مرغوب، آب و خاک مناسب و تولید خوبی برخوردار باشد، می تواند برنج بهتری تلقی بشود؛ چه کشت اول باشد و چه کشت دوم .
غالبا برای شما پیش آمده است که هنگام خرید برنج با انواع مختلف برنج روبرو می شود و جدا از آن همه این برنج ها کشت اول و دوم نیز دارند، و حتما دچار تردید شده اید که کدام نوع از برننج بهتر است برنج ایرانی کشت اول یا برنج ایرانی کشت دوم ، با ما همراه باشد تا تردید شما را برطرف کنیم: در این متن به بررسی برداشت برنج در زمان های مختلف می پردازیم که اصطلاحا به آن ها، برنج کشت اول، برنج کشت دوم می گویند:
خصوصیات برنج ایرانی کشت اول
کشت اول برنج ایرانی در تمام استان های شمالی از فروردین ماه آغاز شده و نهایتا در مرداد ماه برداشت می شود. این کشت در حالت خلاصه شامل آماده سازی بذر، تهیه خزانه، آماده سازی زمین، پاشیدن بذر ها در خزانه، نشا، وجین، سم پاشی و برداشت برنج می شود. چند سالیست که در بعضی شهرهای شمالی کشاورزان پس از برداشت کشت اول به سرعت اقدام به آماده سازی زمین و نشا مجدد برنج می پردازند که بذرهای آن را از یک ماه قبل آماده کرده اند.
خصوصیات برنج ایرانی کشت دوم
وقتی برنج کشت اول برداشت شد، کشاورزها مجدداً زمین را شخم میزنند و برای سری دوم، بذرهای برنجی که از یک ماه قبل آماده کردهاند را میکارند. تمامی مراحل کاشت برنج همچون کشت اول عیناً تکرار میشود. به این نوع برنج، برنج کشت دوم میگویند. برنج کشت دوم در آبان ماه هر سال برداشت میشود. در استان گیلان برنج کشت دوم به علت سردی هوا کاشته نمیشود.
در مورد برنج کشت دوم ، دل نگرانی ها و دغدغه هایی نیز وجود دارد که در جای خود قابل تامل و اندیشه بیشتر است: اینکه آیا مقدار سمی که برای دفع آفت ها در برنج کشت دوم استفاده می شود در حد مناسب و استانداردی قرار دارد؟ یا این که از نقطه نظر تغذیه و کود شیمیایی وارد شده به زمینی که در آن برنج کشت دوم کاشته می شود، استانداردها رعایت می شود یا خیر؟
برنج ایرانی کشت اول و کشت دوم چه تفاوت هایی با هم دارند؟
-
برنج کشت دوم عطر بهتری نسبت به برنج کشت اول دارد و خوشپختتر است. بعضیها علت بهتر بودن برنج کشت دوم را به خنکی هوای پاییز و زاویه تابش خورشید ربط میدهند.
-
دانههای برنج کشت دوم درشتتر هستند.
-
در مراحل کاشت برنج به برنج کشت دوم به خاطر افزایش کرمهای ساقهدار چند برابر کشت اول سم میزنند؛ اما زمانیکه هوا رو به خنکی میرود، سمپاشی را متوقف میکنند و بدینصورت فاصله بین سمپاشی و برداشت برنج بیشتر میشود. سموم برنج مدت زیادی در برنج نمیمانند و بعد از حدود یک ماه از بین میروند؛ هرچند بعضی از کشاورزان معتقدند سموم استفاده شده به صورت کامل از برنج کشت دوم خارج نمیشود و به همین خاطر برنج کشت اول سالمتر است.
-
نشاءکاری برنج کشت دوم در مردادماه، یعنی در اوج گرما انجام میشود و به همین خاطر به آب خیلی بیشتری برای اولین ماه کشت نیاز دارد. بعد از حدود یک ماه به علت شروع فصل بارندگی ، آبیاری زمین تا حدی با آبهای جاری صورت میگیرد و زمین نیازی به آبیاری توسط آب چاه ندارد. به همین علت آب مورداستفاده برای کشت دوم از کشت اول نیز کمتر است اما در سالهای کم آبی بهتر است کشت دوم انجام نشود تا آبهای سطحی به آبهای زیرزمینی تبدیل شوند.
خرید برنج ایرانی کشت اول یا کشت دوم ؟؟
به نظر ما که سال هاست هم برنج های کشت اول و هم برنج های کشت دوم را داریم می بینیم ، هر دوی آنها را پخت کرده و وارسی و بررسی می نماییم و در کنار آن از بازخوردها و نظرات مشتریان مان باخبر شده ایم ، برنج کشت دوم، معجزه ای در مقابل برنج کشت اول نیست ؛ بلکه با توجه به مواردی که در بالا گفته آمد، برنج های کشت اول زیادی هستند که بهتر ، برتر ، خوب تر و عالی تر نسبت به برنج های کشت دوم می باشند ؛ ولی هنوز ، رقابت بین این دو نوع برنج ، حداقل برای فروش در بازار، ادامه دارد.
بهتر بودن یا نبودن برنج ارتباطی به زمان کاشت ندارد بلکه بستگی جنس برنج , ژنتیک و نوع برنج , زمین و خاکی که در آن کاشته می شود دارد.کیفیت برنج چین دوم که در استان گیلان به آن راتون نیز گفته می شود، به نوع نگهداری آن بستگی دارد. در صورتی که هیچ گونه نگهداری از برنج چین دوم صورت نگیرد و به صورت دیمی محصول بدهد کیفیت و مقدار بازدهی این برنج نیز بالطبع پایین خواهد بود. به این برنج در استان مازندران برنج جگل نیز گفته می شود.
فروشگاه برنج ارتا رحیمی ارائه کننده انواع برنج شمال و خرید برنج عمده (برنج ندا، برنج فجر، برنج شیرودی ، برنج طارم و …) با بهترین کیفیت میباشد