دستورالعمل تهیه انواع دسر برنج : تقریبا همه ما به دنبال درست کردن یک دسر ساده و خوشمزه و متفاوت برای میهمانی های خود هستیم. استفاده از برنج برای تهیه دسر ممکن است کمی غیرمتعارف به نظر برسد اما دسرهای بسیاری را می توان با برنج ایجاد کرد که علاوه بر طیف گسترده ای از دستور العمل ها برای دسر برنج، بسیاری از انواع دستور غذاهای سنتی نیز با برنج وجود دارد که بسیار خوشمزه هستند. در ادامه شما را با نحوه تهیه چند نوع از دسر برنج آشنا خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
دستور العمل تهیه انواع دسر برنج
پودینگ برنج
پودینگ برنج به روش سنتی با کمی دارچین و جوز هندی طبخ و پخته می شود. اما این نسخه از پودینگ برنج کمی متفاوت است. پودینگ برنج یک غذای سوئدی است که به بسیاری از انواع دیگر دستور العمل های پودینگ برنج شباهت دارد، گرچه کاملاً شیرین نیست اما می توان آن را صبحانه و یا به عنوان یک دسر عالی بعد از شام سرو کرد. در این دسر از برنج دانه کوتاه نیز استفاده می شود.
مواد تشکیل دهنده پودینگ برنج:
- سه فنجان شیر کم چرب
- یک فنجان برنج دانه متوسط یا دانه کوتاه
- دو عدد چوب دارچین
- چند فنجان آب
- دو قاشق چایخوری عصاره وانیل
- کمی نمک
- یک فنجان میوه به انتخاب شما
دستورالعمل تهیه پودینگ برنج : مخلوط شیر و آب و وانیل را روی حرارت متوسط قرار داده سپس چوب دارچین و برنج را به مواد اضافه کنید و آن را بیست دقیقه تا زمانی که برنج نرم شود هم بزنید. حال چوب دارچین را برداشته و نمک را به آن اضافه کنید سپس روند طبخ را ادامه دهید تا زمانی که شیر جذب برنج شود. پودینگ را در قالب ریخته و به مدت یک الی دو ساعت در فریزر قرار دهید و سرو کنید.
دسر برنج یخی
مواد لازم برای تهیه دسر برنج یخی:
- هشت فنجان شیر
- یک و نیم فنجان برنج
- یک چهارم فنجان شکر
- یک قاشق چایخوری عصاره وانیل
- دو فنجان تمشک
- یک و نیم فنجان خامه
- یک قاشق چای خوری جوز هندی
دستورالعمل تهیه دسر برنج یخی : برای شروع، شیر را در یک قابلمه بریزید و به جوش بیاورید سپس برنج را اضافه کنید. حرارت را کم کنید و بگذارید. مخلوط کمی غلیظ شود و مرتبا آن را هم بزنید. زمان طبخ تقریباً چهل تا چهل و پنج دقیقه است. وقتی برنج نرم شد و بیشتر شیر جذب آن شد، مواد را از روی حرارت برداشته و وانیل را به آن اضافه کنید. بعد تمشک را درون یک مخلوط کن ریخته و دو قاشق غذاخوری شکر به آن اضافه کنید. حال مواد را با استفاده از یک صاف کننده توری خوب صاف و یکدست کنید. قبل از سرو پودینگ کمی خامه به آن اضافه کنید سپس با سس تمشک تزیین کنید.
دسر برنج شکلاتی
مواد لازم برای تهیه دسر برنج شکلاتی برای 8 نفر :
- صد گرم برنج ایرانی دانه بلند و درجه یک
- شیر یک پیمانه
- شکر صد گرم بهتر است از شکر دانه زیر یا پودر شکر استفاده کنید
- شکلات تلخ دویست گرم
- کره پنج قاشق غذا خوری
- خامه چرب هفتاد و پنج میلی لیتر
- وانیل یک قاشق چای خوری
طرز تهیه دسر برنج شکلاتی : ابتدا برنج را در یک قابلمه آب که جوش آمده ریخته و به مدت 20 الی 30 دقیقه می گذاریم تا بجوشد و نرم شود، سپس آن را آبکشی نموده و دوباره میشوریم و آبکش می کنیم. سپس در یک قابلمه دیگر شیر و شکر گفته شده را ریخته روی حرارت گذاشته هم میزنیم تا شکر کاملا حل شود بعد از آن شکلات و کره را که به شکل مربع خرد کرده ایم و شکلاتی که خرد شده است از قبل را اضافه نموده اینقدر هم میزنیم تا یک مایع یک دست شکلاتی به دست آید.
سپس برنج از قبل نرم شده را به این مخلوط اضافه کرده هم میزنیم و اجازه می دهیم حدود نیم ساعت با این مایع بپزد تا شیر خوب به خورد برنج برود بعد از آن وانیل را اضافه کرده و یک هم کوچک می زنیم بعد زیر شعله را خاموش کرده اجازه می دهیم در فضای اتاق خنک شود. سپس مایع خنک شده را با هم زن برقی هم میزنیم تا کاملا یک دست شود و خامه را به آن اضافه می کنیم. سپس دسر را در ظرف مورد نظر ریخته و داخل یخچال به مدت دوساعت گذاشته تا کاملا آماده شود، می توانید برای تزیین از شکلات خرد شده یا خامه استفاده کنید.
دسر برنج و نارگیل
مواد لازم برای تهیه دسر برنج و نارگیل :
▪ برنج نیمه : نصف لیوان
▪ شیر: ۲ لیوان
▪ آب: نصف لیوان
▪ کمی نمک
▪ پودر ژلاتین: ۲ قاشق مرباخوری
▪ آب سرد: ۲ قاشق غذاخوری
▪ کمی وانیل
▪ زرده تخم مرغ: ۴ عدد
▪ شکر: کمتر از نصف لیوان
▪ خامه زده شده: نصف لیوان
▪ نارگیل تفت داده: نصف لیوان
طرز تهیه دسر برنج و نارگیل : برنج، نصف لیوان شیر، آب و کمی نمک را به جوش بیاورید و سپس به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت کم بپزید تا آب آن کاملا خشک شود. در ظرف دیگری پودر ژلاتین را در ۲ قاشق غذاخوری آب حل کنید و کنار بگذارید. در ظرف جداگانه ای بقیه یک و نیم لیوان شیر و وانیل را به جوش بیاورید و بگذارید به مدت ۱۵ دقیقه بماند. زرده تخم مرغ را با شکر هم بزنید سپس مخلوط شیر را کم کم به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید و بپزید تا کمی غلیظ شود. ژلاتین حل شده را به آن اضافه کنید و هم بزنید وپس از آن برنج را بیفزایید. مواد به دست آمده را روی کاسه حاوی آب یخ قرار دهید و هم بزنید و به محض غلیظ شدن خامه و نارگیل تفت داده را به آن اضافه کنید و در ظرف های مناسب بریزید تا خنک شود.
شیر برنج
شیر برنج که از سنتی ترین دسرهای ایرانی است، طرز تهیه آسانی دارد. شیر برنج را در فصل های پاییز و زمستان به عنوان صبحانه و میان وعده هم مصرف میکنند. این دسر خوشمزه و پرخاصیت، غذایی مفید برای رشد و استحکام استخوان نوزادان و کودکان شناخته شده و مصرف آن برای سرما خوردگی نیز بسیار مناسب است.
مواد لازم برای تهیه شیر برنج :
- هل آسیاب شده: نصف قاشق مرباخوری
- شکر: ۲ پیمانه در صورت تمایل
- خلال پسته: ۲ قاشق غذاخوری
- خلال بادام: یک قاشق غذاخوری
- شیر: چهار و نیم لیتر
- نمک: یکچهارم قاشق چایخوری
- برنج ایرانی : یک پیمانه
- گلاب به میزان لازم در صورت تمایل
طرز تهیه شیر برنج : برنج را بشویید و با یکچهارم قاشق چایخوری نمک، یک تا دو ساعت خیس کنید. پس از این مدت، آب روی برنج را خالی کرده و شیر را به آن بیفزایید. مخلوط برنج و شیر را روی حرارت ملایم بپزید و در صورت تمایل مقداری گلاب اضافه کنید. پس از اینکه برنج کاملاً پخت و له شد، خلال بادام، هل آسیاب شده و شکر را به آن افزوده و مواد را مرتب هم بزنید تا ته نگیرند. وقتی شیربرنج کاملاً جا افتاد، قابلمه را از روی حرارت بردارید. سپس آن را در ظرف بکشید و با خلال پسته تزیین کنید.
پودینگ برنج شیرین
این پودینگ شیرین باید در کنار خرما و بادام زمینی باشد. این پودینگ در جشنواره Pongal برداشت جنوب هند سرو شده است.
مواد لازم برای تهیه پودینگ برنج شیرین :
- یک فنجان برنج دانه بلند سفید
- نصف فنجان لوبیا خشک
- سه فنجان شیر کامل
- یک چوب دارچین
- یک چهارم فنجان چای
- نصف فنجان بادام زمینی
- سه قاشق غذاخوری خرما
- یک و نیم فنجان شکر قهوه ای
- دو قاشق چایخوری هل
دستورالعمل تهیه پودینگ شیرین : لوبیای خشک، برنج و پنج فنجان آب را برای جوش آوردن در یک قابلمه بزرگ بریزید. حرارت را تا متوسط پایین بیاورید و پانزده دقیقه تا زمانی که برنج لطیف شود، بپزید. دارچین و شیر را اضافه کنید گاهی اوقات هم بزنید تا حبوبات خشک شده پخته شوند. آب و شکر را روی حرارت متوسط گرم کنید و خرما و هل را اضافه کنید حال برنج را ریخته و هم بزنید تا ده دقیقه دیگر که پودینگ کمی سفت شود بگذارید بپزید.
دیگران نیز این مطالب را خوانده اند …
- انواع سالاد برنج و نحوه تهیه آنها
- فواید و طریقه استفاده از سبوس برنج
- بهترین برنج ایرانی برای رستوران ها و تالارها
برنج ایرانی مرغوب را از کجا بخریم؟
با توجه به اینکه دلالان این حرفه بسیار زیاد شده اند و برای افزایش فروش برنج مرغوب و با کیفیت را با نمونه پایین تر ترکیب می کنند و قیمت برنج را پایین تر می فروشند. با این اوصاف ما به شما پیشنهاد می کنیم که خرید برنج خود را از برنج آراتا رحیمی انجام دهید که تمامی محصولات آن با کیفیت و مرغوب می باشد و با استاندارد های لازمه تولید و بسته بندی می شود.
فرآیند خرید برنج در فروشگاه اینترنتی برنج ایرانی، به دو صورت انجام می شود:
روش اول: خرید آنلاین برنج از فروشگاه اینترنتی و پرداخت آنلاین هزینه ی آن (بعد از تکمیل فرآیند خرید، کارشناسان آرتا رحیمی در سریعترین زمان، برنج شما را به آدرس درج شده در هنگام خرید، ارسال می نمایند.)
روش دوم: خرید به صورت ثبت سفارش: عموماً این روش برای خرید های بالای 500 کیلوگرم استفاده میشود، چرا که حجم خرید بسیار بالا می باشد و برای امور تجاری مورد بهره برداری قرار می گیرد، لذا به همین منظور، می توانید خرید برنج مورد نیاز را از طریق فرم ثبت سفارش خرید برنج، تکمیل نمایید تا کارشناسان ما، در اسرع وقت، فرآیند ثبت سفارش شما را پیگیری نمایند.)