تشخیص برنج ایرانی از برنج خارجی: برنج حاوی 90٪ نشاسته است. نشاسته برنج از دو قسمت تشکیل می شود، مولکول خطی (آمیلوز) و مولکول شاخه ای (آمیلوپکتین). کیفیت پخت و پز و خوردن برنج تا حد زیادی تحت تأثیر نسبت آمیلوز به آمیلوپکتین و ساختارهای خوب آنها است. به طور کلی ، برنج دانه بلند از مقدار آمیلوز بالاتر برخوردار است و باعث می شود بافت دانه ای و کرکی با دانه های برنج بعد از پخت مجزا باشد در حالی که برنج دانه کوتاه از مقدار آمیلوز پایینی برخوردار است و نرم و چسبنده است و دانه های برنج بعد از پخت و پز به هم می چسبند
در ادامه ما نکاتی که باعث می شود برنج ایرانی را از نوع تقلبی آن تشخیص دهید برای شما عنوان خواهیم کرد با ما همراه باشید و لازم است به برتری برنج ایرانی نسبت به برنج خارجی اشاره کنیم:
راه های تشخیص برنج اصل ایرانی از برنج خارجی
ظاهر برنج
هنگام خرید برنج ، به مصرف کنندگان توصیه می شود که ظاهر آن را به دقت بررسی کنند.
اگر دانه ها به اندازه یکنواخت باشند ، احتمال وجود دارد که توسط یک ماشین ساخته شده باشند
که یکی دیگر از شاخص ها در تشخیص برنج خارجی عدم وجود نقطه سفید در نوک دانه برنج است. این نقطه گچی جایی است که جوانه برنج از آن جا رشد می کند.
عطر و بوی برنج
به مصرف کنندگان توصیه می شود که نه تنها ظاهر برنج ، بلکه بوی آن را نیز بررسی کنند.
اگر بوی پلاستیک یا هر ماده مصنوعی می دهد ، باید آزمایش انجام شود تا ترکیب دانه مشخص شود.
در برنج پخته شده ، مصرف کنندگان نیز باید اطمینان داشته باشند که بوی غیر عادی نداشته باشد.
مصرف کنندگان باید هنگام پختن آن را بررسی کنند که آیا کف یا ماده ای در بالای برنج وجود دارد.
آزمایش هایی برای تشخیص برنج ایرانی از برنج خارجی
آزمایش های زیر می توانند به شما کمک کنند برنج تقلبی را از برنج واقعی تشخیص دهید :
آزمایش جوش : هنگامی که برنج را می جوشانید ، آن را با دقت نگاه کنید. اگر شروع به تشکیل یک لایه ضخیم در بالای قابلمه تان کرد ، این یک نشانه مستقیم از برنج پلاستیکی است.
آزمایش آب : یک لیوان آب سرد بیاورید و یک قاشق غذاخوری برنج خام را در آن بریزید. سپس آن را کاملاً مخلوط کنید. بلافاصله خواهید فهمید که اگر برنج در ته آن قرار گرفت برنج ایرانی اصل و اگر روی آب آمد برنج تقلبی است.
چند دانه برنج با چند دانه گندم مخلوط کنید. سپس به رنگ آنها توجه نمایید. اگر رنگ آن تغییر نکرد و همچنان سفید است شما یک برنج اصل ایرانی دارید. اگر رنگ آن تغییر کرد و متمایل به زرد شد، پس از آن یک برنج تقلبی است.
آزمایش های دیگر برای تشخیص برنج را در زیر بیان کرده ایم:
آزمایش آتش : مقداری برنج را با فندک بسوزانید. برنج جعلی همیشه مانند پلاستیک سوخته بوی می دهد.
تست روغن داغ : مقداری روغن را داغ کنید و کمی برنج درون آن بریزید. برنج پلاستیکی همیشه در کف قابلمه می چسبد.
آزمایش قارچ و کپک : کمی برنج را بپزید. آن را به مدت دو یا سه روز در یک مکان گرم قرار دهید. اگر در این مدت قارچ و کپکی به وجود نیامد ، برنج شما قطعاً جعلی است. دلیل آن بسیار ساده است: نه دما و نه هوا ، پلاستیک را تحت تأثیر قرار نمی دهد.
کوبیدن در هاون: مقداری برنج را درون هاون بریزید و آن را بکوبید. در صورتی که برنج کاملا خرد شد طبیعی و با منشا آلی است اما اگر خرد نشد و هسته زرد رنگ داشت برنج پلاستیکی است.
برنج ایرانی خوب چه ویژگی هایی دارد؟
برنج ایرانی یکدست است.
برنج خوب ایرانی حتماً باید یکدست باشد. برای این کار لازم است مقداری برنج را در کف دست خود ریخته و با دقت به آن نگاه کنیم. دانه های برنج نباید اندازه و رنگ و شفافیت متفاوتی داشته باشند. در صورتی که برنج مورد نظر ویژگی های بالا را نداشته باشد، مخلوط و یکدست نیست.
برنج ایرانی باید خشک باشد.
برنج خوب، باید خوب خشک شده باشد. برنجی که به درستی خشک نشده باشد، به اصطلاح پوک است. برای اینکه بفهمیم برنج ایرانی خشک است یا خیر، لازم است آن را زیر دندان بذاریم و فشار دهیم. برنج خوب نباید به راحتی بشکند. برنجی که به خوبی خشک شده، هنگام پخت و دم کشیدن، به خوبی قد می کشد.
یکسری از ویژگی های دیگر که باید در نظر گرفته شود:
برنج خوب بی بند است.
برنج بی کیفیت بندهای عرضی دارد اما برنج خوب، یکپارچه و بدون بند و ترک است. بند دار شدن برنج به این دلیل اتفاق می افتد که برنج بعد از خروج از کارخانه شالیکوبی در معرض باید یا هوای سرد قرار گرفته است. از کجا بفهمیم که برنج ما بند دار است؟ لازم است برنج را با انگشت شست و اشاره نگه داریم و با ناخن انگشت شست فشار دهیم، در صورتی که به راحتی خرد و شکسته شود، برنج بی کیفیت و بند دار است.
برنج ایرانی مرغوب را از کجا بخریم؟
با توجه به اینکه دلالان این حرفه بسیار زیاد شده اند و برای افزایش فروش برنج مرغوب و با کیفیت را با نمونه پایین تر ترکیب می کنند و قیمت برنج را پایین تر می فروشند. با این اوصاف ما به شما پیشنهاد می کنیم که خرید برنج خود را از برنج آراتا رحیمی انجام دهید که تمامی محصولات آن با کیفیت و مرغوب می باشد و با استاندارد های لازمه تولید و بسته بندی می شود.
فرآیند خرید برنج در فروشگاه اینترنتی برنج ایرانی، به دو صورت انجام می شود:
روش اول: خرید آنلاین برنج از فروشگاه اینترنتی و پرداخت آنلاین هزینه ی آن (بعد از تکمیل فرآیند خرید، کارشناسان آرتا رحیمی در سریعترین زمان، برنج شما را به آدرس درج شده در هنگام خرید، ارسال می نمایند.)
روش دوم خرید به صورت ثبت سفارش: عموماً این روش برای خرید های بالای 500 کیلوگرم استفاده میشود، چرا که حجم خرید بسیار بالا می باشد و برای امور تجاری مورد بهره برداری قرار می گیرد، لذا به همین منظور، می توانید خرید برنج مورد نیاز را از طریق فرم ثبت سفارش خرید برنج، تکمیل نمایید تا کارشناسان ما، در اسرع وقت، فرآیند ثبت سفارش شما را پیگیری نمایند.)