نحوه تشخیص برنج ایرانی تازه و کهنه در حالت کلی می توان گفت که برنج نو یا همان تازه برنجی می باشد که تازه برداشت شده است. برنج تازه باید فرایندی زمانبر را طی کرده تا به برنج کهنه تبدیل شود. برای خرید برنج ایرانی تازه می بایست در ماه های اولیه برداشت برنج آن را به صورت مستقیم از تولیدکنندگان و فروشندگان برنج این محصول را خریداری کرد. برنج تازه دارای مقداری آب است که در طی زمان با خشکاندن و ماندن در انبار تبخیر میگردد. کهنه شدن برنج فرآیند پیچیدهای شامل تغییر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی آن است.
نشاسته، پروتئین و لیپیدها ترکیبات مهم برنج هستند که بر کیفیت آن تاثیر میگذارند. به همین دلیل باید مدت زمانی بگذرد تا برنج تازه بتواند دارای قدی مطلوب شود. دانه برنج خشک، در هنگام پختن افزایش حجم پیدا میکند. معمولا از یک پیمانه برنج باکیفیت سه پیمانه پس از پخت به دست میآید، در حالی که نمیتوان این میزان را از یک پیمانه برنج تازه انتظار داشت.
بهترین زمان برای پخت برنج ایرانی
برنج تازه تبدیل شده به دلیل بافت نرمی که دارد به مدت ۳ ماه در هنگام پخت نیاز به دقت بیشتری دارد. برنج تازه برای پخت نیازی به خیساندن ندارد همچنین به مقدار آب کمتری نیز برای پختن نیاز دارد. بنابراین خریداران برنج باید دقت کنند درهنگام خرید برنج از تاریخ تولید برنج مطلع باشند. اگر خریداران به هر دلیلی برنج تازه خریداری کردند بهتر است برنج را برای مدت ۲ یا ۳ ماه در یک مکان خنک و خشک نگهداری کنند و پس از گذشت آن شروع به مصرف کنند.
پس از گذشت ۳ ماه برنج تازه به برنج کهنه تبدیل شده وکیفیت بالاتری نسبت به برنج تازه دارد و خوشپخت و خوشمزه تر است. البته به این نکته هم باید توجه کرد که برنج نباید بیش از اندازه کهنه باشد چون ممکن است تا قبل از مصرف شپش بزند.
به کدام برنج کهنه گفته می شود؟
برنج کهنه در مقابل برنج نو قرار دارد. در واقع برنج کهنه برنجی است که در سال گذشته به عنوان برنج نو شناخته می شده و با گذشت یکسال از برداشت آنه به برنج کهنه تبدیل شده است. به عبارت بهتر این محصول به برنجی گفته می شود که برای سال زراعی گذشته باشد و یا وقتی برنج تازه بالا می آید به برنج های قبلی برنج کهنه می گویند. برنجی که اکثر ما از طریق بازار فروش معمولی تهیه کرده و برای انواع پخت و پز خود مورد استفاده قرار می دهیم برنج کهنه است. برنج کهنه محصولی است که طول عمر معینی دارد و برنج هایی که چندین سال از تولید آنها گذشته باشد قطعا برنجی تاریخ گذشته و منقضی خواهد بود، و با برنج کهنه به کلی متفاوت است.
فرآیند کهنه شدن برنج به چه صورت است؟
طی فرآیند ذخیرهسازی برنج، برخی تغییرات شیمیایی، فیزیکی و فیزیولوژیکی رخ میدهند که به مجموع آنها اصطلاح «کهنه شدن» اطلاق میشود. این تغییرات شامل خصوصیات خمیری، رنگ، طعم، جذب آب و… است. کهنه شدن برنج پیش از برداشتش آغاز میشود و ادامه آن بستگی به زمان، دما و شرایط دارد. اگرچه مکانیسم این فرآیند هنوز به طور کامل شناخته نشده، اما درک این تغییرات برای ارزیابی زمان آسیاب کردن و کیفیت پخت برنج مهم است.
میزان آمیلوز، یکی از مشخصههای مهم برنج برای پیشبینی رفتار پخت است و رابطه مستقیم با میزان جذب آب، افزایش حجم، پف کردن و قابلیت جدا شدن بعد از پخت، و رابطه معکوس با چسبندگی و نرمی برنج دارد. میزان آمیلوز محلول در آب، از طریق انبارداری درست کاهش پیدا کرده و باعث افزایش سختی و کاهش چسبندگی دانه میشود.
عوامل محیطی نیز در فرآیند کهنه شدن برنج مؤثرند، که از آنها میتوان به دما، رطوبت و مدت انبارداری اشاره کرد. برنجی که با رطوبت اولیه ٪۱۲ ذخیره میشود، نسبت به برنجی با رطوبت اولیه ٪۱۵-۱۸ ذخیره میشود بافت سختتری دارد. افزایش رطوبت، رسیدن برنج به ماکزیمم سختی را به تأخیر میاندازد.
متوسط ذخیرهسازی برنج ۴ تا ۶ ماه است. افزایش جذب آب برنج در مدت سال اول ذخیرهسازی افزایش مییابد، اما در صورت ذخیرهسازی بیش از یک سال، جذب آب به تدریج شروع به کاهش میکند. رسیدن برنج به میزان خشکی مناسب بر طبق روال طبیعی، زمانبر، اشغالکننده فضای زیاد و به تبع باعث افزایش قیمت محصول میشود. همچنین احتمال آسیبهای میکروبی و حمله حشرات نیز بالا میرود. پس نیازمند تکنیکی هستیم که مدت فرآیند را کاهش داده و در عین حال خصوصیات برنج را مشابه برنج ذخیرهشده به روش طبیعی حفظ کند.
مزایای خرید برنج ایرانی کهنه
برنج کهنه برنجی است که با استفاده از آن می توان انواع غذاها را تهیه کرد. شاید عطر کمتر نسبت به برنج تازه تنها موردی باشد که بتوان از این محصول انتظار داشت. اما یکی از مهمترین مزایای این برنج خوش پخت بودن آن است. در واقع برنجی که توانسته پس از مدت معینی به برنج کهنه تبدیل شود تمامی رطوبت مضر خود را از دست داده و به درجه ای رسیده است که می توان از آن هر نوع غذایی را، با هر تکنیک پختی تهیه کرد.
نحوه خرید برنج ایرانی تازه
اگر بخواهید این محصول را از بازارهای معمول خریداری کنید تقریبا کاری سخت است زیرا فرآیند آماده سازی و ورود برنج تازه به بازار معمولا دو الی سه ما به طول خواهد انجامید . برنج تازه همان محصول نهایی است که پس از مراحلی مثل خشک کردن شالی، الک کردن، سنگ گیری، پوست گیری و سفید کردن یا همان پوست گیری دوم برنج بدست می آید. این نوع برنج هنوز هم مقدار قابل توجهی رطوبت و تازگی دارد و به همین دلیل به برنج تازه شهرت دارد.
در حالت کلی می توان گفت که برنج نو یا همان تازه برنجی می باشد که تازه برداشت شده است. برنج تازه باید فرایندی زمانبر را طی کرده تا به برنج سه ماهه یا همان برنج کهنه تبدیل شود. برای خرید برنج نو یا همان تازه می بایست در ماه های اولیه برداشت برنج آن را به صورت مستقیم از تولیدکنندگان برنج این محصول را خریداری کرد.
اگر بخواهید این محصول را از بازارهای معمول خریداری کنید تقریبا کاری سخت است زیرا فرآیند آماده سازی و ورود برنج تازه به بازار معمولا دو الی سه ما به طول خواهد انجامید
راه های تشخیص برنج کهنه با برنج تازه
برنج کهنه با برنج تازه تفاوت هایی دارد و برای همین می توان در زمان خرید و حین مصرف برنج به آنها توجه کرد. اگر برنجی را خرید کرده و مورد استفاده قرار دادید، و پس از پخت در هم رفتگی آن را مشاهده کردید این برنج احتمالا برنج نو است. اما در حالت کلی برنج کهنه سلامت بیشتری نسبت به برنج نو دارد.
و اگر در شرایط مساعد از آن نگهداری شود می توان تا سه الی چهار سال نیز آن را مورد استفاده قرار داد اما به این نکته باید توجه داشت که نگهداری برنج کهنه با توجه به اینکه نیمی یا یک سوم از عمر آن سپری شده کاری سخت است.
برنج تازه با برنج کهنه در شکل های ظاهری نیز تفاوت هایی دارند همانطور که گفته شد رنگ برنج تازه شفاف است اما رنگ برنج کهنه تیره و برنجی که رنگی بین این دو حالت را داشته باشد بهترین کیفیت را دارد. با توجه به تاریخ تولید روی بسته برنج، گرده هایی که روی برنج قرار داشته و همچنین خشکی کامل دانه های برنج خشک می توان، آن را تا حدودی تشخیص داد.
برنج ایرانی مرغوب را از کجا بخریم؟
با توجه به اینکه دلالان این حرفه بسیار زیاد شده اند و برای افزایش فروش برنج مرغوب و با کیفیت را با نمونه پایین تر ترکیب می کنند و قیمت برنج را پایین تر می فروشند. با این اوصاف ما به شما پیشنهاد می کنیم که خرید برنج خود را از برنج آراتا رحیمی انجام دهید که تمامی محصولات آن با کیفیت و مرغوب می باشد و با استاندارد های لازمه تولید و بسته بندی می شود.
فرآیند خرید برنج در فروشگاه اینترنتی برنج ایرانی، به دو صورت انجام می شود:
روش اول: خرید آنلاین برنج از فروشگاه اینترنتی و پرداخت آنلاین هزینه ی آن (بعد از تکمیل فرآیند خرید، کارشناسان آرتا رحیمی در سریعترین زمان، برنج شما را به آدرس درج شده در هنگام خرید، ارسال می نمایند.)
روش دوم خرید به صورت ثبت سفارش: عموماً این روش برای خرید های بالای 500 کیلوگرم استفاده میشود، چرا که حجم خرید بسیار بالا می باشد و برای امور تجاری مورد بهره برداری قرار می گیرد، لذا به همین منظور، می توانید خرید برنج مورد نیاز را از طریق فرم ثبت سفارش خرید برنج، تکمیل نمایید تا کارشناسان ما، در اسرع وقت، فرآیند ثبت سفارش شما را پیگیری نمایند.)