ارقام جدید برنج با هدف بهبود کمیت و کیفیت تولید معرفی می شود :رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور از معرفی ارقام برنج متحمل به کم آبی و خشکی ویژه استان های شمالی به کشاورزان طی امسال و سال آینده خبر داد و گفت: ارقام جدید برنج با هدف بهبود کمیت و کیفیت تولید محصول برنج ایرانی و حفظ پایداری تولید، معرفی می شوند.
ارقام جدید برنج با هدف بهبود کمیت و کیفیت تولید معرفی می شود
مریم حسینی روز دوشنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا با بیان اینکه برای حفظ پایداری تولید برنج در استان های شمالی نیازمند ارقام متحمل به خشکی هستیم، افزود: در همین راستا، ارقام جدید برنج که متحمل به شرایط کم آبی و تنش های غیر زیستی باشند، معرفی می شوند.
وی با بیان اینکه اصلاح این ارقام که منشا ژنتیکی ارقام محلی ایرانی را دارند، حاصل پروژه مشترک با پژوهشکده کشاورزی هسته ایست، تصریح کرد: در صورت وجود تنش خشکی و شرایط کم آبی این ارقام دچار نقصان عملکرد نشده و به تولید برنج کشور لطمه ای وارد نخواهد شد؛ از طرفی کیفیت پخت و عطر و طعم این ارقام مشابه ارقام محلی است.
حسینی خاطرنشان کرد: این ارقام هنوز نام گذاری نشده و مراحل پایانی فرآیند معرفی و نام گذاری را طی می کنند.
ارقام جدید برنج
ارقام رش و تیسا در سال 97 و رقم انام در سال 98 به جامعه شالیکاری کشور معرفی شد که عملکرد مناسب، کیفیت پخت مشابه ارقام محلی، پاکوتاه و متحمل به ورس و زودرس از ویژگی های آنهاست.
این ارقام خاصیت کودپذیری بالاتری داشته و پتانسیل عملکرد خوبی دارند، از سوی دیگر با توجه به پاکوتاهی، در زمان وزش باد و باران، ورس نکرده و افت عملکرد حاصل از ورس را نخواهند داشت و این در حالیست که از نظر کیفیت پخت، عطر و طعم بسیار مشابه ارقام محلی دارند.
اقدامات لازم بهبود کمیت و کیفیت تولید برنج کشور
در راستای بهبود کمیت و کیفیت تولید برنج کشور، برنامه معرفی ارقام جدید را به گونه ای تنظیم کرده ایم که ضمن سرعت بخشیدن به معرفی ارقام، صفات تعیین کننده کیفیت پخت متناسب با سلیقه مصرف کننده در کنار عملکردی بالا و زودرس از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
پس از معرفی ارقام جدید، موسسه با همکاری بخش اجرا ارقام را در مزارع کشاورزان مورد پایش قرار می دهد و در سال زراعی جاری نیز، ارقام جدید در مزارع تعدادی از کشاورزان استان های گیلان و مازندران کشت شده و توسط محققان و کارشناسان پایش خواهد شد.
با جلب رضایت کشاورزان و مصرف کنندگان، این ارقام سطح مناسبی را طی سال آینده به خود اختصاص دهند و ضریب نفوذ ارقام جدید برنج افزایش یابد که طرح های تحقیقی – ترویجی، تحقیقی – توسعه ای و مزارع الگویی با همکاری سازمان های جهاد کشاورزی استان های شمالی برای تحقق این امر در دست اجراست.
موسسه تحقیقات برنج در تلاش است با معرفی ارقام جدید و بسته های بهزراعی در جهت افزایش تولید برنج و نیز افزایش ضریب خود اتکایی گام هایی موثر بردارد و علاوه بر معرفی ارقام، تولید بذرهای طبقات پایه و پرورشی را بر عهده دارد و برای تولید بیشتر بذر گواهی شده در سال زراعی جدید سطح تولید بذرهای پایه را به بیش از دو برابر افزایش داده است.
رئیس موسسه تحقیقات برنج همچنین ابراز امیدواری کرد که بسته های بهنژادی و بهزراعی این موسسه و همکاری نزدیک با معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی و سازمان های جهاد کشاورزی، بتواند برای بهبود تولید برنج کشور موثر واقع شود.
سالانه یک میلیون و 200 هزار تن شلتوک از اراضی شالیزاری گیلان برداشت می شود؛ این استان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و باکیفیت برنج در کشور است و با 238 هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.
بیشترین برنج هایی که در استان گیلان کشت می شود
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقم های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می شود. بیشترین رقم های کشت شده برنج در این استان، رقم های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر 85 درصد محصول برنج گیلان را شامل می شود. بیشترین سطح زیرکشت برنج در استان در شهرستانهای رشت و صومعه سراست.
موسسه تحقیقات برنج کشور در سال 1372 به مرکزیت استان گیلان تاسیس و در سال 1373 به طور رسمی شروع به کار کرد. این موسسه دارای پنج بخش اصلاح و تهیه بذر خاک و آب، گیاهپزشکی، فنی مهندسی کشاورزی و خدمات فنی و تحقیقاتی است ، همزمان معاونت موسسه با بخش های تحقیقاتی مشابه ستاد، در شهرستان آمل نیز تاسیس شد.
بیشتر بخوانید
اجحاف به مصرف کنندگان، با فروش برنج پارسال به قیمت امسال
ستاد موسسه و معاونت تحقیقات برنج کشور دارای ۵۰ عضو هیأت علمی و محقق در تخصص های مختلف می باشد و هدایت فعالیت های تحقیقاتی برنج سراسر کشور نیز به عهده این موسسه است.
نتایج حاصل از تحقیقات برنج در زمینه های مختلف از طریق اجرای طرح های تحقیقی ترویجی و طرح های مشابه و متعاقب ان انتشار گزارش های پژوهشی به طور مستقل و نشریات ترویجی با همکاری سازمان جهاد کشاورزی و معاونت ترویج و نظام بهره برداری به شالیکاران انتقال می یابد.
ایران دارای ارقام محلی بسیار خوش کیفیت است که از ذخائر ژنتیکی ارزشمند محسوب می شوند. این موسسه ذخائر ژنتیکی ارزشمند برنج های ایرانی را جمع آوری، حفط و احیا کرده است. از این ذخائر ارزشمند برای معرفی ارقام جدید برنج استفاده های فراوانی می شود.
برنج ایرانی مرغوب را از کجا بخریم؟
با توجه به اینکه دلالان این حرفه بسیار زیاد شده اند و برای افزایش فروش برنج مرغوب و با کیفیت را با نمونه پایین تر ترکیب می کنند و قیمت برنج را پایین تر می فروشند.با این وصف ما به شما پیشنهاد می کنیم که خرید برنج خود را از برنج آراتا رحیمی انجام دهید که تمامی محصولات آن با کیفیت و مرغوب می باشد و با استاندارد های لازمه تولید و بسته بندی می شود.
فرآیند خرید برنج در فروشگاه اینترنتی برنج ایرانی، به دو صورت انجام میشود.
روش اول: خرید آنلاین برنج از فروشگاه اینترنتی و پرداخت آنلاین هزینه ی آن ( بعد از تکمیل فرآیند خرید، کارشناسان ما در سریعترین زمان، برنج شما را به آدرس درج شده در هنگام خرید، ارسال می نمایند.)
روش دوم: خرید به صورت ثبت سفارش : عموماً این روش برای خرید های بالای 500 کیلوگرم استفاده میشود ، چرا که حجم خرید بسیار بالا می باشد و برای امور تجاری مورد بهره برداری قرار می گیرد، لذا به همین منظور، می توانید خرید برنج مورد نیاز را از طریق فرم ثبت سفارش خرید برنج، تکمیل نمایید تا کارشناسان ما، در اسرع وقت، فرآیند ثبت سفارش شما را پیگیری نمایند.)