طرز تهیه انار پلو با برنج ایرانی :پلو یکی از انواع محبوب غذای ایرانی است و برنج ایرانی از تنوع زیادی برخوردارند. بعضی از این برنج ها شامل برنج شیرودی , برنج فجر , برنج ندا و … می باشد. انارپلو را شاید بسیاری نشناسند اما همه پس از خوردن عاشق آن میشوند. این غذای ساده ولی لذیذ را به شکل سنتی در بعضی شهرها مثل شیراز برای شب یلدا میپزند اما شما در هر زمانی از فصل انار میتوانید انارپلو درست کنید و از این پلوی ایرانی خوشمزه لذت ببرید.
شب یلدا که یه آیین و مراسم کاملا ایرانیه بهتره که انتخاب های شما هم از بین غذاهای سنتی ایرانی باشه. تا سفره یلدا متناسب با حال و هوای این جشن باشه. انار پلو شیرازی یکی از غذاهای مجلسی شهر شیراز، که به دلیل داشتن انار که از نمادهای یلداست، یه غذای کاملا یلداییه.
بیشتر بخوانید : دانستنی های مهم برنج
مواد لازم جهت درست کردن انار پلو
برنج 2 پیمانه
مرغ پخته 200 گرم
انار 2 عدد
پیاز 1 عددبزرگ
گشنیز خرد شده 5 الی 6 قاشق غذا خوری
زعفران دم کرده نصف استکان
خلال پسته 3 قاشق غذا خوری سرپر
نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه انار پلو
ابتدا سینه های مرغ را به همراه 1 عدد پیاز، کمی زردچوبه، نمک و 2 پیمانه آب درون قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا پخته شوند. سپس سینه های مرغ پخته شده را ریش ریش کنید و کنار بگذارید.
برنج را 30 دقیقه قبل از پخت خیس دهید، برنج را با چند پیمانه آب و مقداری نمک داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و نرم شود سپس آبکشی نمایید. (زمانی باید برنج را آبکشی کنید که وقتی دانه برنج را میان دو انگشت میفشارید اطراف دانه برنج نرم و مغز آن کمی خام باشد).
برای تهیه مایه انار، 1 عدد پیاز باقی مانده را خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود. سپس سینه های مرغ ریش ریش شده، گشنیز تازه خرد شده، خلال پسته، دانه های انار و مقداری نمک اضافه کنید و 5 دقیقه باهم تفت دهید و از روی حرارت بردارید.
قابلمه ای را روی حرارت قرار دهید و ته قابلمه مقداری روغن بریزید، مقداری برنج آبکش شده داخل قابلمه بریزید و مقداری از مایه انار را روی آن بریزید و به همین صورت لایه لایه با برنج و مایه انار قابلمه را پر کنید. ( یک لایه برنج یک لایه مایه انار ) سپس حرارت را زیاد کنید تا برنج بخار کند.
پس از اینکه برنج بخار کرد، زعفران دم کرده و چند قاشق روغن را در نصف پیمانه آب حل کنید و روی برنج بریزید. حرارت را کم کنید و در قابلمه را بگذارید و برای حدود 1 ساعت اجازه دهید تا برنج دم بکشد. انار پلو شب یلدا شما آماده می باشد. آن را درون دیس مناسبی سرو کنید و با مقداری دانه انار و خلال پسته تزئین کنید.
نکات کلیدی تهیه انار پلو مخصوص شیرازی
– شما می توانید به جای مرغ از گوشت قرمز در تهیه انار پلو استفاده کنید. و انار پلو با گوشت تهیه کنید.
– در صورت تمایل میتوانید انار پلو را به همراه بلدرچین یا جوجه کباب شده سرو کنید. تا انار پلو شما شکیل و مجلسی تر باشد.
– شما می توانید برای تهیه انار پلوی شیرازی از سبزی خشک هم استفاده کنید، اما اگر میخواهید انار پلو شما عطر و طعم بهتری داشته باشد پیشنهاد می کنیم حتما از سبزی تازه برای این غذا استفاده کنید.
فروشگاه برنج ارتا رحیمی ارائه کننده انواع برنج شمال و خرید برنج عمده (برنج ندا، برنج فجر، برنج شیرودی ، برنج طارم و …) با بهترین کیفیت میباشد.