تقسیم بندی برنج های ایران از نظر مشخصات ظاهری :این روزها تشخیص برنج خوب سخت است! به دلیل وجود برنج پلاستیکی. قبل از کیفیت برنج، کشف اصالت آن مهمتر است. وقتی برای خرید به فروشگاههای اینترنتی یا حقیقی سری میزنید با گروهی از نشانها و برندهای متنوع تجاری مواجه میشوید. آن موقع است که از خودتان میپرسید کدام برنج را بخرم؟
تقسیم بندی برنج های ایران از نظر مشخصات ظاهری
برنج های دانه بلند
این برنج ها دارای دانه طبیعی و باریک می باشند که رنگهای سیاه سفید قرمز و شلتوک میباشد. کیفیت پخت بسیار عالی و عموماً دارای عملکرد متوسط می باشد و به دلیل داشتن امیلوزی مناسب خوش خوراک می باشد. از خواص دیگر این برنج حساسیت به ورس ،بیماری بلاست ، خاصیت کود پذیری کم می باشد.
برنج های دانه متوسط
عملکرد این نوع برنج ها متوسط و کیفیت پخت آن نسبت به برنج های دانه بلند پایین بوده انواع بینام ،انواع چمپا از این گونه برنج ها می باشد. از خصوصیات دیگر نسبت به عوامل نامساعد محیط ،کم آبی و آفات و بیماری ها مقاوم تر است. ولی ارزش تجاری آن نسبت به برنج های دانه بلند کمتر است و دانه این گونه برنجها قطور و کوتاه و معمولاً دیر رس هستند.
برنج های دانه کوتاه
برنج های دانه کوتاه عملکرد نسبتاً بالا ولی کیفیت پخت ، ارزش تجاری و بازار پسندی آن پایین بوده و اندازه دانه کمتر از ۶ میلیمتر و گرد و کوتاه می باشد و مقاومت زیادی نسبت به آفات و بیماری ها و عوامل نامساعد جوی دارند و انواع این گونه برنج ها شامل گرده مولایی ،گرده شیراز ، گرده ایذه ، گرده لنگ رود و عنبر بو می باشد.
ارقام پرمحصول یا اصلاح شده برنج
برنج ها از تلاقی انواع دانه بلند مرغوب با ارقام که غیر کیفی مقاوم به منظور دستیابی به عملکرد بالا به وجود می آید در اثر این عمل کیفیت مطلوب تقویت و معایب آن حذف گردیده است این نوع برنج ها در هیچ یک از طبقه بندی های رایج دنیا قرار نداشته و دارای دانه بلند تا متوسط مقاوم به ورس است و از خاصیت کود پذیری عالی برخوردار و به طور کلی در اثر ترکیب بین تیپ های ایندیکا و ژاپنیکا به دست آمده و برنج های پر محصول ایران نیز در این طبقه قرار دارد. از برنج های پر محصول دانه بلند می توان برنج خزر ، سپیدرود، طارم عسگری ،برنج ندا ،برنج هراز و انواع یاسوج را نام برد و از نوع دانه متوسط پر محصول برنج زاینده رود و از دانه کوتاه پر محصول گروه ۳۴۶ و فوجی مینوری را نام برد.
معیارهای ارزیابی خواص کیفی دانه برنج
کیفیت دانه برنج با توجه به عطر ، طعم و قابلیت هضم ، اندازه و خشک خط بودن دانه ها تعریف می باشد میگردد.
کیفیت تبدیل برنج
قابلیت تبدیل شالی به برنج سفید بدون شکستگی بالا را کیفیت تبدیل می گویند. به طوری که هر چه نسبت برنج سالم و کامل در مقایسه با برنج شکسته و نیم دانه بیشتر باشد برنج از کیفیت تبدیل بالاتری برخوردار است. برنج بعد از برداشت و خرمن کوبی قابل مصرف نیست چون که پوششی غیر خوراکی و در قسمت خارجی برنج به نام شلتوک برنج وجود دارد .
در طی مراحل پوست کنی یعنی تبدیل ابتدا شلتوک به برنج قهوه ای و سپس به برنج سفید تبدیل میشود. از نظر تولید کننده برنج کیفیت تبدیل خوب عبارت است از مقدار برنج سالم زیاد و سبوس برنج کم .برنجی سالم است که طول آن بیشتر از ۷۵% طول دانه کامل می باشد بنابراین در عملیات تبدیل شلتوک به برنج سفید برنج کامل شکست پوسته سبوس حاصل می گردد.
اندازه دانه
اهمیت اندازه دانه و شکل دانه از یک گروه مصرف کننده به گروه دیگر متفاوت است که بعضی از جوامع به برنج های دانه گیری و کوتاه و بعضی دیگر به برنج های دانه متوسط و بلند توجه دارد ولی اغلب جوامع دانه بلند و قلمی را ترجیح میدهد به همین دلیل در بازار بین الملل تقاضا برای این نوع برنج ها بیشتر می باشد.
کیفیت پخت
کیفیت پخت و مصرف به طور گسترده توسط اندازه گیری موادی که ناشی از وجود نشاسته می باشد مشخص می گردد فاکتور عمده ای در سطح جهان و عوامل محلی نیز وجود دارد که وابستگی کامل به سلیقه و ذائقه مصرف کننده داشته و در نواحی مختلف جهان متفاوت می باشد.
کیفیت تغذیه ای برنج
برنج در میان مواد غذایی که از لحاظ کربوهیدراتها غنی می باشند دارای ارزش غذایی بالایی قرار دارد ترکیبات برنج با نوع واریته و محیطی که در آن کشت میشود تغییر میکند میزان نشاسته در برنج سفید بیشتر از لایه سبوسی است.
برنج ایرانی مرغوب را از کجا بخریم؟
با توجه به اینکه دلالان این حرفه بسیار زیاد شده اند و برای افزایش فروش برنج مرغوب و با کیفیت را با نمونه پایین تر ترکیب می کنند و قیمت برنج را پایین تر می فروشند.با این وصف ما به شما پیشنهاد می کنیم که خرید برنج خود را از برنج آراتا رحیمی انجام دهید که تمامی محصولات آن با کیفیت و مرغوب می باشد و با استاندارد های لازمه تولید و بسته بندی می شود.
فرآیند خرید برنج در فروشگاه اینترنتی برنج ایرانی، به دو صورت انجام میشود.
روش اول: خرید آنلاین برنج از فروشگاه اینترنتی و پرداخت آنلاین هزینه ی آن ( بعد از تکمیل فرآیند خرید، کارشناسان ما در سریعترین زمان، برنج شما را به آدرس درج شده در هنگام خرید، ارسال می نمایند.)
روش دوم: خرید به صورت ثبت سفارش : عموماً این روش برای خرید های بالای 500 کیلوگرم استفاده میشود ، چرا که حجم خرید بسیار بالا می باشد و برای امور تجاری مورد بهره برداری قرار می گیرد، لذا به همین منظور، می توانید خرید برنج مورد نیاز را از طریق فرم ثبت سفارش خرید برنج، تکمیل نمایید تا کارشناسان ما، در اسرع وقت، فرآیند ثبت سفارش شما را پیگیری نمایند.)