مصرف برنج در ماه رمضان: در ماه مبارک رمضان، رژیم غذایی نباید به نسبت قبل خیلی تغییر کند و در صورت امکان باید ساده باشد.وعده سحری، معادل ناهاری است که در روزهای عادی میخوردید؛ یعنی میتوانید در این وعده مصرف برنج ایرانی هم داشته باشید. رژیم غذایی همچنین باید طوری تنظیم شود که بر روی وزن تأثیر زیادی نداشته باشد. البته اگر فرد دچار اضافه وزن می باشد، ماه رمضان فرصت مناسبی است تا وزن او به حالت طبیعی برگردد.پیشنهاد می کنیم برای خرید برنج مرغوب و اصل شمال از فروشگاه اینترنتی آرتا رحیمی استفاده نمایید. برای سفارش برنج کلیک کنید.
سحری در ماه رمضان مانند ناهار می باشد
باتوجه به ساعات طولانی ناشتا بودن، باید غذاهایی را مصرف کردکه به کندی هضم می شوند، مثل غذاهای حاوی فیبر زیاد. غذاهای دیرهضم معمولاً ۸ ساعت در دستگاه گوارش می مانند در حالیکه غذاهای سریع الهضم فقط ۳ تا ۴ ساعت در معده باقی می مانند.
وعده سحری بهتر است مثل وعده ناهار باشد و غذای اصلی در این وعده صرف شود: انواع چلوخورشها (البته کم چرب و سرخ نشده)، پلوهای مخلوط با حبوبات و سبزیجات (عدس پلو، لوبیا پلو و سبزی پلو) به همراه مرغ، ماهی یا گوشت به همراه سبزی خوردن یا سالاد و ماست برای این وعده مناسب است. مصرف سالاد و یک واحد میوه تابستانی به کنترل تشنگی تا اواسط روز کمک میکند. از نوشیدن چای بلافاصله بعد از اتمام سحری اجتناب کنید، زیرا باعث افزایش دفع ادرار و از دست رفتن نمکهای معدنی مورد نیاز بدن در طول روز میشود. توصیه میشود از مصرف قند و شکر مخصوصا در وعده سحر پرهیز کنید، زیرا باعث احساس گرسنگی زود هنگام میشود.
لازم به ذکر است که روزهداری بدون صرف سحری برای تمام گروههای سنی بویژه نوجوانان و جوانان میتواند با عوارض زیادی همراه باشد. گرچه در طی ماه رمضان و بویژه روزهای اول ممکن است هیچ کدام از عوارض، شکایتی را در فرد ایجاد نکنند، اما قطعا عوارض بلندمدتی خواهند داشت، بنابراین اهمیت ویژهای به وعده سحری بدهید. حتی اگر سالها بدون سحری روزه میگرفتید از امسال این عادت مضر را اصلاح فرمایید.
مصرف برنج در سحری
وعده سحری، معادل ناهاری است که در روزهای عادی می خوردید؛ یعنی انواع غذاهای برنجی را میتوانید در این وعده بگنجانید. مصرف برنج مخلوط شده با یک ماده غذایی فیبر غذا را افزایش میدهد و تحمل را زیاد میکند. وعده سحری بهتر است مصرف برنج به صورت کلم پلو، شوید پلو و یا عدس پلو باشد و برنج سفید نباشد. خوردن برنج مخلوط شده با یک ماده غذایی فیبر غذا را افزایش میدهد و تحمل را زیاد میکند. هم چنین جذب آب و قند را کند میکند و بدن بیشتر میتواند کمی این دو را در طول روزهداری تحمل کند. برای وعده سحری مصرف غذاهای پرپروتئین و پرگوشت سرخ شده، غذاهای خشک (مثل کتلت)، فست فودها و انواع کوکوها به دلیل اینکه فرد را در طول روز تشنه می کنند، مناسب نیست اما برعکس، غذاهای مخلوط (مثل لوبیا پلو) و انواع خورشت ها با برنج بهترین گزینه برای این وعده محسوب می شوند.
برنج قهوه ای سبوس دار
برنج قهوه ای سبوس دار (با پروتئین) این غذا را در این فهرست قرار داده ایم زیرا مصرف برنج قهوه ای سرخ شده با تخم مرغ تاثیر فوق العاده ای برای سیری دارد اما شاید برای همه این طور نباشد. در وعده سحر بایستی از خوردن کله پاچه و غذاهای پُر چرب, سوسیس و کالباس, سُس مایونز, نمک و ادویه جات به خصوص فلفل خودداری شود, زیرا این مواد اصطلاحاً ایجاد آتش میکنند و برای هضم و دفع نیاز به آب فراوان دارند و باعث تشنگی شدید میشوند در این وعده مقداری برنج یا ماکارونی بدون روغن, مقداری گوشت سفید, ماست کم چرب و سالاد بدون سُس و در کنار این مواد مقداری میوه و مایعات پیشنهاد میشود. از برنج قهوه ای چه می دانید؟
ترش کردن معده و بازگشت غذا به مری از مشکلات شایع گوارش در ماه رمضان است که با خودداری از پرخوری و مصرف غذاهای سبک میتوان از ابتلا به این عارضه پیشگیری کرد. مصرف برنج و نان در وعده سحری از ترش کردن معده جلوگیری میکند برای پیشگیری از ترش کردن معده توصیه میشود از پرخوری در وعده افطار پرهیز شده و از مصرف غذاهای چرب، چای و قهوه، نوشیدن مایعات همراه با غذا و کشیدن سیگار خودداری شود.
شیر برنج را پای ثابت سفره افطار کنید
خوردن چند قاشق شیر برنج به همراه شیره خرما و توت در وعده افطار می تواند به سرعت قند خون و تا حدود زیادی نیاز بدن به ریز مغذی ها بویژه کلسیم را تنظیم کند. شیر برنج غذایی سبک، سهل الهضم، رقیق و مغذی است و از همه مهم تر که می توان آن را بدون شکر و روغن تهیه کرد و مغذی ترین فرآورده لبنی برای دیابتی ها، افراد چاق و مبتلایان به سیلیاک (کسانی که به پروتئین گندم حساسیت دارند) است.
مهم ترین ویژگی این پیش غذا آن است که کربوهیدرات های پیچیده برنج در روده هضم و جذب آهسته تری داشته و نسبت به کربوهیدرات های ساده موجود در انواع شیرینی های قنادی، زولبیا بامیه، شله زرد، حلوا و کاچی از افت شدید قند خون که موجب بروز، سردرد، سرگیجه، گرسنگی و عوارض عصبی می شود، جلوگیری می کند. پس می توان از انواع کم شیرین این پیش غذا در وعده سحر هم استفاده کرد.
نکته مهم دیگر آن که با افزودن برنج به شیر از نفخ و مشکلات ناشی از هضم شیر کاسته می شود و همچنین در اثر تلفیق پروتئین حیوانی شیر با پروتئین گیاهی برنج ارزش پروتئینی این غذا به طور چشمگیری افزایش می یابد. استفاده از دارچین برای تقویت دستگاه گوارش و هل برای جلوگیری از سوزش و ترش کردن معده به همراه این پیش غذا توصیه می شود.
فروشگاه برنج ارتا رحیمی ارائه کننده انواع برنج شمال و خرید برنج عمده (برنج ندا، برنج فجر، برنج شیرودی ، برنج طارم و …) با بهترین کیفیت میباشد.
معرفی انواع برنج ایرانی
برنج صدریبرنج طارم برنج طارم هاشمی سرلاشه طارم برنج فجر برنج شیرودی برنج خزر