چه برنجی بخوریم : برنج یکی از غذاهای مهم و اصیل ایران به شمار می رود .برنج ایرانی یکی از مرغوب ترین برنج های دنیا محسوب می شود.برای خرید برنج باید دقت لازم را داشته باشیم تا بتوانیم برنج مرغوب و با کیفیت خریداری کنیم.برنج ایرانی دارای عطر و طعم و پخت بسیار عالی است و طرفداران بسیار زیادی دارد.
علت زرد بودن رنگ برنج ها چیست؟
رنگ سبوس برنج، قرمز مایل به قهوه ای است و در طول فرایند خشک کردن و پوست گیری، مقداری از این رنگ به مغز برنج منتقل می شود و رنگ محصول نهایی را زرد و گاهی هم قهوه ای می کند.برنج های زرد و قهوه ای، تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند و از ارزش غذایی یکسانی برخودار هستند.این دسته از برنج ها رادر برنامه غذایی خود بگنجانید و از املاح و ویتامین های بیشتری برخوردار شوید.
ارزش غذایی برنج ایرانی بیشتر است یا خارجی؟
ارزش غذایی هر برنج به خاطر وجود پروتئین و املاح آن می باشد و تفاوت زیادی بین برنج های سفید با یکدیگر نیست.معمولا تفاوت اصلی را بین برنج های قهوه ای و زرد مورد بررسی قرار می دهند.
متفاوت بودن عطر و طعم برنج های سفید هم به نوع و محل کاشت آنها بستگی دارد. از آنجا که ما ایرانی ها مرغوب ترین انواع برنج را در سراسر دنیا داریم و ذائقه خود را هم از کودکی به مصرف این محصولات خوش عطر و طعم عادت داده ایم و قبول کردن برنج خارجی برای مصرف مداوم برای ما کمی مشکل است.
چه برنجی بخوریم
چرا برنج ایرانی مانند برنج طارم , برنج فجر , برنج شیرودی گران هستد؟
برخی از انواع برنج ها به دلیل ماهیت و محل کاشت مناسب و مطلوبی که دارند، از عطر و طعم بسیار بهتری نسبت به سایر برنج ها برخوردار هستند. ضمن اینکه این برنج ها پخت بهتری هم دارند. یعنی بیشتر ری می کنند (ازدیاد حجم بیشتری دارند) و قد می کشند و پس از پخت هم، نرم تر و باب دندان تر می شوند.
این برنج ها در اثر ماندن، حالت سفت و بیات به خود نمی گیرند و اگر برای دو یا سه وعده هم دوباره گرم و مصرف شوند، تقریبا به همان تازگی و نرمی وعده اول خواهند بود. به همین دلیل هم می توان گران تر بودن برخی از انواع برنج را به کیفیت بالاتر آنها نسبت داد و نه به ارزش تغذیه ای بیشترشان.
چه برنجی بخوریم
بهترین روش پخت برنج برای حفظ بیشتر ارزش تغذیه ای آن چه روشی است؟
معمولا دو روش پخت اصلی برای برنج وجود دارد؛ کته یا دمی کردن برنج و آبکش کردن آن. زمانی که شما می خواهید برنج را آبکش کنید، آن را برای چند ساعت خیس می کنید. سپس آب آن را دور می ریزید، برنج را می جوشانید و پیش از دم، دوباره آب حاصل از جوش برنج را دور می ریزید.
این در حالی است که در روش پخت دمی یا کته، برنج در آب خودش می جوشد و پخته می شود. به طور حتم، طبخ برنج با روش دمی یا کته، هم باعث حفظ ارزش تغذیه ای، املاح و ویتامین های برنج می شود و هم طعم نهایی برنجی که با این روش آماده می شود، بسیار بهتر خواهد بود. شستشوی بیشتر و آبکش کردن و دور ریختن آب برنج، باعث از دست رفتن حجم بالایی از ویتامین ها و املاح برنج خواهد شد.
فروشگاه برنج ارتا رحیمی ارائه کننده انواع برنج شمال و خرید برنج عمده (برنج ندا، برنج فجر، برنج شیرودی ، برنج طارم و …) با بهترین کیفیت میباشد.
معرفی انواع برنج ایرانی