چگونه برنج مرغوب بخرید؟ شاید شما هم زمانی که آخرین پیمانه برنج را از ظرف نگهداری بیرون می کشید نگران این می باشید که در خرید بعدی تان باید چه مارک و نوعی از برنج ایرانی را تهیه نمایید؟
در کیفیت برنج های ایرانی شکی نیست، بعضی از مردم ممکن است به خاطر قیمت بالای آن، برنج های پاکستانی یا هندی را به منزل خود ببرند اما توصیه می شودبرای مصرف روزانه خود از برنج نیم دانه ایرانی که نصف قیمت است به جای برنج های پاکستانی استفاده کنند!
برنج پاکستانی
برنج های پاکستانی نیز انواع مرغوب دارند که در بازار کمتر انواع مرغوب و یک دست آن پیدا می شود.ولی ترجیحا برنج های پر محصول ایرانی از برنج های مرغوب پاکستانی نیز بهتر است .
برنج هندی
بعضی به آن برنج ماکارونی نیز می گویند، نوعی از آن که اغلب در بازار وجود دارد، اکثرا کیفیت کمی در طعم، مزه و بو دارد و تنها مزیت آن قد کشیدن و دانه دانه شدن آن است.
همچنین پخت آن راحت بوده و به مهارت خاصی نیاز ندارد. برنج خوب باید علاوه بر قد کشیدن، عطر و طعم خوبی داشته باشد این نوع برنج ها چون از نوع کشت آن ها اطمینان نداریم ترجیح می دهید برنج ایرانی با کیفیت خود حتی برنج ریز شده یا همان نیم دانه را مصرف نماییم.
تشخیص برنج مرغوب :
_ از فروشگاه های معتبر و فروشنده های معتمد خرید نمایید
_ برنج کهنه بخرید!
حتما شنیده اید که قدیمی ترها می گویند این برنج تازه است باید بیشتر بماند تا کهنه شود! دلیل آن است که برنج تازه دارای رطوبت است و هنگام پخت ری نمی کند، اما برنجی که زمان بیشتری از برداشت آن گذشته باشد رطوبت خود را از دست داده و به همین دلیل هنگام پخت آب به خود کشیده و حجیم تر می شود. البته برخی علاقه دارند برنج تازه کشت شده را مصرف کنند زیرا دمی آن بسیار لذیذ و معطر می باشد .
برنج سفت
هر چه برنج سخت تر و سفت تر باشد به همان دلیل بالا، بهتر است و هنگام پخت بیشتر ری می کند. برای امتحان هنگام خرید چند دانه را زیر دندان بشکنید اگر به سختی شکسته شد نشانه مرغوبیت آن است.
چشمان تان را باز کنید.
از آنجایی که مشت نمونه خروار است مشتی از برنج برداشته و با دقت به آن نگاه کنید تا به اصطلاح قاطی نداشته باشد. یک دست بودن برنج بسیار مهم است، برنج ها حتما یک اندازه و یک رنگ باشند. هر چه برنج رنگ تیره تری داشته باشد، نشانه کهنه تر بودن و در نتیجه مرغوبیت آن است. برنج باید باریک و استخوانی باشد. برنجی که می خرید، شکسته، خرد شده و پوک نداشته و عاری از هرگونه آفات و یا کپک باشد.
برنج را ببویید و بچشید.
عطر و بو داشتن برنج از گزینه های مهم در کیفیت آن است. مقداری برنج را بین دو کف دست خود بمالید و سپس به آن، ها کنید در صورت عطر دار بودن، بوی آن به مشام تان خواهد رسید. (جهت رعایت مسائل بهداشتی آن را به ظرف برنگردانید). راه بهتر، چشیدن برنج برای فهمیدن عطر و بوی آن است. همچنین برنج مرغوب اغلب مزه تقریبا شیرین تری دارد و نشاسته بیشتری در آن حس خواهید نمود.
پخت برنج
و اما بهترین و رایج ترین طریقه شناخت برنج خوب نمونه گرفتن و پخت نمونه است.
لطفا برای سفارش تماس گرفته یا فرم زیر را تکمیل نمایید :