مشخصات برنج چیست؟ برنج گیاهی است علفی یكساله مخصوص مناطق گرم پرآب. شرایط اقلیمی محل رویش برنج باید سر در اتش و پا در آب باشد.ارتفاع ساقه آن حدود 1-1/4 متر، برگ های آن باریك و درازنوك تیز و گلهای آن به صورت سنبلكهایی با دم كوتاه در اطراف محور گل دهنده گیاه ظاهر می شود و میوه آن به شكل خوشه ای متشكل ازسنبلكها در انتهای ساقه در می اید.
مشخصات برنج چیست؟
در مورد برخی از ارقام خوشه برنج دارای ریشك است و در مورد برخی ارقام بدون ریشك می باشد در هر سنبلك سه گل وجود دارد كه یكی از گل ها در راس واقع شده كامل و بارور و دو گیاه دیگر كه در طرفین ان قرار دارند عقیم هستند.میوه را كه یك دانه برنج در ان قرار دارد شلتوك برنج نامند. برنج از اسیا برخواسته و از روزگاران كهن در چین،ژاپن،هند وچین ،هندوستان وپس از ان در جاوه ،سیلان، اندولزی،مصر ماداگاسكار، برزیل،امریكای جنوب اروپا و عددهایی از سایر مناطق دنیا حتی در جنوب شوروی سابق نیز در مناطق گرم مانند سرزمین كوبا كاشته می شود.
در ایران از انواع ان در مناطق شمال ایران و جنوب در خوزستان ودر نواحی گرمسیر فارس و اصفهان كاشته می شود. یك دانه شلتوك به ترتیب از خارج به داخل شامل پوست برنج است كه در مواقع كوبیدن برنج ان را از شاتوك می گیرند.وپس از ان غشای قهوه ای رنگی كه قسمت عمده ویتامین ها ومواد معدنی برنج در ان قرار داردو ان را به انگلیسی نیكی نیكی نیز می نامند و اخر مغز سفید پر از نشاسته برنج است كه پس از سفید كردن برنج قهوه ای وبرداشتن غشای تیكی تیكی به صورت به صورت برنج سفید در بازار عرضه می شود.
تكثیر برنج از طریق كاشت شلتوك برنج در اوایل بهار در خزانه است.و پس از این كه گیاه چند برگه شد انها را در مزارع غرقاب شده می كارند انواع برنج های زود رس پس از70-90 روز و برنج های دیررس اوایل زمستان پس از 120-150 روز می رسد برنج از مهمترین غلات است .نیمی از جمعیت جهان شامل بیشتر اسیای شرقی،به برنج به عنوان یك غذای اصلی وابسته هستند. برنج یكی از اجزای سالم رژیم غذایی می باشد و به هیچ عنوان نباید از رژیم حذف نمود. برنج منبع غنی كربو هیدرات های پیچیده و فاقد سدیم و كلسترول می باشد. برنج كاری كمی دارد و فاقدچربی می باشد.سه چهارم لیوان برنج حدود 160 كالری انرژی دارد برنج غذایی است كه در تمام دنیا شناخته شده است.
خواص و فواید برنج برای سلامتی بدن:
چینی ها باور دارند كه برنج اشتها را به طور قابل ملاحظه ای بالا برده و بیماری های شكم و گوارش را درمان می كند. فواید برنج برای سلامتی شامل تامین انرژی سریع و فوری،فعالیت خوب دستگاه گوارش،تثبیت سطح قند خون و فراهم كردن منابع لازم ویتامین بی برای بدن می باشد.سایر فواید ان عبارتند از مراقبت های پوستی ، مقاومت در برابر مشكلاتی مثل فشار خون بالا، اسهال خونی و بیماری های قلبی.
برنج یكی از عمده ترین مواد غذایی در اكثر كشور ها به شمارمی رود كه بیش از نیمی از جهعیت جهان را سیر می كند. فواید مختلف برنج را می توان در بیش از چهل نوع مختلف ان در سراسرجهان یافت .دو گروه اصلی ان شامل برنج غلات كامل و برنج سفید است .برنج غلات كامل چندان فراوری نمی شود،در نتیجه ارزش غذایی بسیار بالایی دارد در حالیكه برنج سفید فراوری می شود واز این روسبوس یا پوشش خارجی ان برداشته می شودو ارزش غذایی پایین تری دارد.
برنج همچنین بر حسب طول هر دانه دسته بندی می شود .غذاهای هندی و چینی از برنج های بسیار بلند استفاده می كنند در حالی كه كشورهای غربی از برنج كوتاه یا متوسط در غذاهای خود بهره می برند. در زیر به برخی از مهمترین فواید برنج برای سلامتی به اختصار اشاره می كنیم:
منبع عالی انرژی:
از انجا كه برنج سرشار از كربوهیدرات ها است،می توان از ان به عنوان سوخت بدن استفاده كرد وبه عملكرد طبیعی مغزنیز كمك می كند.
♦ شماره موبایل
09115230210
09114250210
لطفا برای سفارش تماس گرفته یا فرم زیر را تکمیل نمایید :