آبیاری سنتی برنج : در ادامه این مطلب قرار است شما را با انواع روش های آبیاری سنتی برنج آشنا نماییم . پس با ما همراه باشید .
آبیاری شیاری برنج
آب را در شیارهایی که در بین دو ردیف کشت ایجاد نموده اند وارد می نمایند . برای جلو گیری از شسته شدن خاک، شیارهای را روی خط تراز درست می کنند. در بعضی جاها نیز برای این که طول زمین یکسان باشد شیارها را عمود بر شیب زمین درست می نمایند . در این روش وقتی آب وارد شیاری می شود باید مواظب بود که آن شیار از آب لبریز نشود؛ چون باعث خرابی شیار می گردد.
این روش آبیاری برای خاک های ماسه ای یا خاک های سبک و نیز خاک هایی که بعد از خشک شدن ترک های بزرگ بر می دارند مناسب نمی باشد . با این روش می توان بیشتر محصولات زراعی که به صورت ردیفی کاشته می شوند مثل ذرت و پنبه را آبیاری نمود
آبیاری نواری برنج :
در این روش مزرعه را نوار بندی می نمایند . پهنای نوارها 5 تا 15 متر و درازای آن ها 75تا 300 متر است. نوارها به وسیله مرز کشی از هم جدا می شوند. هدف از این کار نفوذ آب در زمین همزمان با پیشروی آب در داخل نوارها است.
آبیاری یک نوار یا قطعه، زمانی تمام می شود که آب به آخر نوار برسد، در این هنگام آب قطعه پر شده را می بندند و راه آب قطعه دیگر را برای آبیاری باز می نمایند این روش برای بیشتر خاک ها مناسب است؛ اما برای زمین هایی که خاک شنی دارند ، مناسب نیست. از این روش بیشتر در زمین های کم شیب و برای گیاهان علوفه ای، غلات و باغ های میوه استفاده می گردد.
آبیاری کرتی برنج :
رایج ترین روش آبیاری در ایران، آبیاری کرتی است . علت آن نیز وجود فرهنگ سنتی استفاده از این آبیاری در بین کشاورزان و نیاز نداشتن به ماشین آلات پیشرفته است .در این روش کرت ها را به شکل چهار گوش یا شکل های دیگر درست می نمایند . آبیاری به صورت کرتی برای خاک هایی که آب در آن ها کمتر نفوذ می کند مناسب است. این روش برای زمین های صاف و بدون شیب مناسب است. با این روش می توان گیاهانی مانند:حبوبات، یونجه، برنج، باغ های میوه و سبزی را آبیاری نمود از این روش می توان برای شستن خاک های شور استفاده کرد.
عیب های آبیاری برنج به روش سنتی:
در آبیاری سنتی چون نمی توان آب را کنترل نمود ، آب زیادی به هدر می رود. در این روش به علت این که آب از یک طرف وارد و از طرف دیگر خارج می شود، خاک های زراعی سطحی را می شوید و با خود می برد. در آبیاری سنتی باید ابتدا زمین را صاف نمود که این کار هزینه زیادی دارد.
در این روش به کارگر زیادی احتیاج است. در آبیاری سنتی چون مدتی طول می کشد به آخر قطعه برسد، ابتدای زمین بیشتر از انتهای آن آب می خورد که این موجب بی نظمی در رشد گیاهان می شود. دراین روش اتلاف آب بسیار زیاد است؛ زیرابه دلیل تابش نور خور شید آب بخار می شود. به علاوه مقدار آبی که وارد مزرعه می شود بیش از نیاز ریشه گیاه است.
♦ شماره موبایل
09115230210
09114250210
لطفا برای سفارش تماس گرفته یا فرم زیر را تکمیل نمایید :