برنج ایرانی غنی از ویتامین ، از آنجایی که برنج کربوهیدرات خوبی دارد می تواند به عنوان سوخت برای بدن عمل نماید و به عملکرد طبیعی مغز کمک کند. همانطور که می دانید کربوهیدرات ها برای متابولیزه شدن توسط بدن ضروری هستند و می توانند به انرژی تبدیل شوند. ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات آلی متعدد باعث افزایش عملکرد و فعالیت متابولیکی تمامی اندام ها می شود و می تواند سطح انرژی را افزایش دهد. برنج تیامین، نیاسین و آهن به طور طبيعي دارد. در حین آسیاب، مقداری از این مواد مغذی کاهش می یابند. نصف لیوان برنج سفید غنی شده، حاوی ۸ درصد کل مقدار اسید فولیک مورد نیاز روزانه بدن می باشد. نصف لیوان برنج پخته شده سفید و برنج قهوه ای، به ترتیب حاوی ۶ و ۷ درصد از کل مقدار تعیین شده مورد نیاز روزانه به تیامین می باشد.
برنج حاوی مقدار کمی ریبوفلاوین (ویتامین B۲) است که برای تولید انرژی و حفظ بافت پوست و چشم ضروری می باشد. نصف لیوان برنج قهوه ای پخته، ۱درصد از کل مقدار ریبوفلاوین مورد نیاز روزانه بدن را تامین می کند.
برنج ایرانی غنی از نیاسین
نیاسین (ویتامین B۳) نیز برای تبدیل گلوکز به انرژی لازم است. همچنین وجود آن برای سلامت پوست و عملکرد مناسب دستگاه گوارش و سیستم عصبی ضروری است. نصف لیوان برنج قهوه ای و سفید پخته شده به ترتیب ۸ و ۶ درصد از کل مقدار نیاسین مورد نیاز روزانه بدن تامین می کنند.
برنج ایرانی غنی از ویتامین
برنج ایرانی سرشار از ویتامین E
ویتامین E، محلول در چربی است که ویتامین A و اسیدهای چرب ضروری را از خطر اکسیداسیون در سلو ل ها و بافت های بدن حفظ می نماید. نصف لیوان برنج، حاوی مقدار ناچیزی ویتامین E می باشد. کلسیم ، کلسیم برنج بسیار کم است. کلسیم از عناصر ضروری در ساخت دندان و استخوان و نیز ضروری برای عملکرد عضلات است و تا کلسیم وجود نداشته باشد، حرکت امکان پذیر نمی باشد. انتقال پیام های عصبی با واسطه یون کلسیم صورت می گیرد وکلسیم در یکی از مراحل انعقاد خون دخیل است.
آیا در برنج ایرانی آهن وجود دارد؟
بیشترین منبع آهن در بدن، هموگلوبین ها هستند. هموگلوبین ترکیبی از آهن (هم) و یک پروتئین (گلوبین) است که نقش آن اکسیژن رسانی به بافت ها می باشد. از این رو واکنش های اکسیداسیون در سلول ها به وقوع می پیوندد.
از طرف دیگر، آهن از اجزای تشکیل دهنده بسیاری از آنزیم ها ست که برای تبدیل گلوکز و اسیدهای چرب به انرژی لازم می باشد.
نصف لیوان برنج پخته شده سفید و قهوه ای، به ترتیب ۷و ۸ درصد از کل نیاز روزانه به آهن را تامین می کنند.
در برنج ایرانی چقدر فسفر وجود دارد؟
فسفر، در سوخت و ساز بدن و در ساخت استخوان و دندان نقش کلیدی دارد. نصف لیوان برنج پخته شده قهوه ای و سفید، به ترتیب ۸ و۳ درصد از کل نیاز به فسفر را تأمین می کند.
برنج ایرانی غنی از ویتامین
پتاسیم موجود در برنج ایرانی چقدر است؟
برای تولید پروتئین ها، عملکرد آنزیم ها در سلول ها و نیز برای حفظ تعادل مایعات در بدن، پتاسیم لازم است. نصف لیوان برنج پخته شده قهوه ای و سفید به ترتیب ۱درصد و مقدار بسیار ناچیزی از نیاز روزانه به پتاسیم را تامین می کنند.
میزان سدیم موجود در برنج ایرانی
سدیم به حفظ تعادل مایعات بدن، عملکرد طبیعی عصب و ماهیچه کمک می کند و وجود آن برای حفظ سلامت لازم است.
غلاتی مانند برنج، به طور طبیعی سدیم کمی دارند. در واقع برنج سفید هیچ سدیمی ندارد. محتوای سدیمی برنج پخته شده به مقدار سدیم موجود در آب پخت آن و مقدار نمک مصرفی در پخت آن بستگی دارد. با این تفاسیر، برنج غذای خوبی برای رژیم های بدون سدیم (نمک) است.