سریعترین روش پخت برنج ایرانی : پخت سریع و فوری برنج با چند روش ساده انجام می شود. روشی که برنج با روغن پخته می شود بین بیست الی سی دقیقه زمان می برد و برنج بخار پز ظرف مدت ده دقیقه آماده خواهد شد. پس اگر شما هم به هر دلیلی به پخت سریع و فوری برنج ایرانی نیاز دارید روش های زیر را بخوانید و از پخت راحت برنج لذت ببرید:
روش اول: روش پخت سریع و فوری برنج شمال با روغن
برنج ایرانی را ۳ الی ۴ بار با آب ولرم بشورید بعد به اندازه یک بند انگشت آب سرد روی آن بریزید و سپس روغن و نمک بزن روی گاز با شعله زیاد بگذارید یکی دو بار هم بزن وقتی آب برنج تمام شد برنجها را از دور قابلمه بصورت مخروط جمع کن و ۵سوراخ با دسته کفگیر در چهار طرف و وسط برنج ایجاد کن دمکنی را بگذار با شعله زیاد تا ۳۰ ثانیه بعد شعله را بسیار کم کن تا ۳۵ الی ۴۵دقیقه کته شما آماده است.
مقداری برنج را شسته اندازه یک بند انگشت بیشتر از سطح برنج آب میریزیم نمک و روغن اضافه نموده روی گاز میگذاریم آب آن که گرفته شد دمکنی را گذاشته ۲۰ دقیقه دیگر آماده است.
روش دوم: پخت ساده و فوری برنج ایرانی به روش آبکش و بخار پز کردن
ابتدا دو قابلمه را آب کنید و بگذارید جوش بیاید. در یکی برنج ها را بجوشانید و آبکش کنید. نمک آنرا اندازه کنید. (اگر شور است آب سرد بریزید تا شوری را ببرد).
آبکش را روی قابلمه دیگر که در حال جوشیدن است قرار دهید و در آنرا بگذارید. بخار با شدت زیاد به برنجها برخورد می کند. اینطوری در کمتر از پنج دقیقه برنج دم کشیده و آماده است. در رستورانها که تعداد دقیق غذا معلوم نیست معمولا به این روش عمل می کنند. یعنی تعداد تقریبی برنج آبکش می کنند و برای هر سفارش یک آبکش روی بخار می گذارند
اگر دقت کرده باشید غذای رستوران با کره سرو می شود. چون در این روش نمی توان روغن زد و همینطور ته دیگی هم وجود ندارد.
روش پخت سریع برنج و حل کردن مشکل شوری، بوی سوختگی و سایر مشکلات برنج
صبح یا شب قبل برنج را آبکش کنید، البته کمی آن را خشک بردارید، سپس ته دیگ برنج را آماده کرده و برنج را داخل قابلمه بریزید و قابلمه را داخل یخچال قرار دهید، ظهر برنج را کمی آب و روغن دهید و آن را دم کنید حالاتا سالاد را آماده کنید، برنج هم دم کشیده است.
از بین بردن بوی سوختگی برنج
۱- یک تکه نان روی برنج قرار دهید و موقع کشیدن، نان را بردارید.
۲- یک عدد پیاز را پوست کرده و در داخل برنج فرو کنید، پیاز بوی سوختگی را به خود می گیرد.
طرز تهیه برنج ماستی
وقتی می خواهید برنج را آبکش کنید یک لیوان از آب آن را بردارید و با یکی دو قاشق ماست مخلوط کنید. این آب برنج درصورتی که شور نباشد برای بچه ها خیلی مفید است.
از بین بردن شوری برنج
اگر قبل از آبکش کردن برنج متوجه شدید که برنج شما شور شده است موقع آبکش کردن برنج آب بیشتر روی برنج داخل آبکش بریزید. اما اگر بعد از آبکش کردن برنج متوجه شوری آن شدید دیگر چاره ای برای برطرف کردن شوری آن ندارید. مگر این که خورش را بی نمک درست کنید.
برطرف کردن بی نمکی برنج
اگر بر اثر فراموشی برنج تان بی نمک شد اصلاً نگران نباشید، موقع کشیدن برنج مقدار مورد نیاز نمک را با مقدار بسیار کمی آب و روغن مخلوط کنید و روی برنج بریزید. با این کار بی نمکی برنج شما رفع می شود. هرگز نمک را مستقیم در روغن نریزید، زیرا نمک در روغن حل نمی شود.
خوشمزه تر شدن شوید پلو
برای این که شوید پلوی شما خوشمزه تر شود، می توانید از ادویه مخصوص پلو که سبزرنگ است و ( در عطاری ها موجود می باشد) استفاده کنید بعد از آبکش کردن برنج کمی ادویه لابه لای برنج بپاشید.
از بین بردن بوی نامطبوع برنج
اگر به هر دلیلی برنج خشک شما بو گرفت برنج را روی یک سطح پهن کنید. البته باید حتماً در سایه باشد تا بوی نامطبوع برنج از بین برود. زیرا اگر برنج را جلوی نورآفتاب قرار دهید باعث خرد شدن برنج می شود و برنج حالت خود را از دست می دهد و وقتی آن را داخل آب جوش می ریزید از هم پاشیده می شود.
بهترین راه رنگ دادن زعفران به پلو
برای این که زعفران شما بهتر رنگ بدهد، می توانید از روش زیر کمک بگیرید: درون یک استکان کوچک به مقدار مورد نیاز زعفران ساییده بریزید و دو قاشق غذا خوری آب جوش به آن اضافه کنید. بعد از این که برنج را آبکش کردید و داخل قابلمه ریختید استکان حاوی آب و زعفران را در برنج فرو ببرید و دم کنی را روی قابلمه بگذارید. با دم کشیدن برنج، زعفران هم دم می کشد و بهتر رنگ می دهد.
10 مرحله تهیه پلوی آبکشی
1. برای پخت برنج، اولین مرحله خیساندن آن است. برنج را بعد از پاک کردن، با آب ولرم بدون این که مدام چنگ بزنید، آنقدر بشویید که آب روی برنج شفاف شود.
2. برنج را داخل کاسه یا لگن ریخته و روی آن آب گرم، نه آب داغ بریزید؛ آب باید تقریبا 4 بند انگشت بالاتر از سطح برنج داخل کاسه یا لگن باشد.
3. به آب برنج نمک اضافه کنید. اگر می خواهید آن را آبکش کنید، لازم نیست نگران مقدار نمک باشید، چرا که بعد از آبکشی می توانید با ریختن آب، نمک اضافی آن را بگیرید ولی اگر می خواهید برنج را به صورت پخت کته ، نمک آن را به اندازه بریزید یعنی آب برنج نه شور باشد و نه بی نمک. برای خیس خوردن برنج حداقل 3 تا 4 ساعت زمان لازم است.
4. بعد از این مدت برای پخت برنج آبکشی، قابلمه موردنظر را انتخاب کرده و دوسوم آن را آب بریزید. در قابلمه را بگذارید و آن را روی شعله زیاد اجاق بگذارید تا آب به جوش آید. زمانی که آب به جوش آمد آب برنج را خالی کرده و در قابلمه حاوی آب در حال جوش بریزید و صبر کنید تا داخل آب جوش بپزد.
5. برای آنکه از زمان آبکش کردن برنج مطمئن شوید، یک دانه برنج در حال جوش را بردارید و بین دو انگشتتان له کنید یا داخل دهانتان بگذارید. مغز دانه برنج نباید سفت، زبر و خشک باشد.
یکی دیگر از نشانه های آبکش کردن برنج این است که در این مرحله مقداری از دانه های برنج در حال جوش، روی آب قرار می گیرند. فقط مراقب باشید برنج را به امان خدا ول نکنید چون ممکن است به راحتی وا برود.
6. وقتی از پخت برنج مطمئن شدید، آن را داخل آبکش ریخته و روی آن آب ولرم بریزید تا هم نمک اضافه برنج گرفته شود و هم کمی از حرارت بیفتد.
7. برای دم کردن برنج ابتدا قابلمه مناسبی آماده کرده و داخل آن مقداری روغن بریزید، به اندازه ای که کف قابلمه چرب شود. قابلمه را روی شعله اجاق گاز بگذارید تا داغ شود. سپس آن را از روی اجاق بردارید و کف قابلمه را با نان، حلقه های سیب زمینی یا هر ماده دیگر مورد نظر برای ته دیگ بپوشانید.
8. بعد از اینکه ته دیگ را با سیب زمینی، نان یا هر چیز دیگری پوشش دادید، برنج داخل آبکش را با کفگیر بزرگ داخل قابلمه بریزید به طوری که برنج به صورت کوه داخل قابلمه قرار گیرد و به دیواره های قابلمه نچسبد.
9. بعد از اینکه کل برنج را در قابلمه ریختید، در کاسه دیگری مخلوط روغن و آب را روی اجاق داغ کرده و روی برنج بریزید، سپس در قابلمه را ببندید؛ در این مرحله شعله اجاق باید زیاد باشد. البته قبل از اینکه در قابلمه را بگذارید با دسته کفگیر داخل برنج چند سوراخ ایجاد کنید.
10. بعد از قرار دادن دم کنی، وقتی صدای جزجز به گوشتان خورد و از قابلمه کمی بخار بیرون زد، دم کنی را بگذارید و شعله را کم کرده و بگذارید برنج دم بکشد. معمولا برای دم کشیدن پلوی ساده همراه با ته دیگ نان یا سیب زمینی یک ساعت و نیم زمان لازم است.
نكات پخت برنج شمال
برنج شمال با عطر و طعم خوبی كه دارد با روش صحيح هم بايد پخت شود تا علاوه بر طعم آن از ظاهرش نیز بتوان لذت برد. معمولا ارقام مختلف برنج شمال یه یک روش پخته می شوند اما نکاتی که باید در مورد انواع برنج ایرانی در پخت رعایت کنیم کمی متفاوت است. اما در ادامه به چندين نكته در پخت برنج شمال اشاره می كنيم که برای همه انواع برنج ایرانی کاربرد دارد :
1. در پخت برنج شمال به اندازه از آب استفاده کنید :
اگراز آب زياد برای پخت برنج شمال استفاده شود، برنج شما چسبناک مي شود و به هم مي چسبد . آب زیاد ارزش غذایی برنج رانيز از بين مي برد. از سویی دیگر، آب بسیار کم هم باعث سفت شدن برنج می شود. باید بتوانيد از آب به اندازه استفاده کنید . پيمانه برنج است که به شما می گوید چه مقدار آب باید به كار ببريد . بطور کلی، برای هر نصف پیمانه برنج باید نصف پیمانه آب اضافه نماييد.
2. برنج شمال هنگام پخت نبايد زياد هم بخورد
اگر درزمان پخت برنج بین هم زدن ها فاصله زياد شود گرما و بخار مورد نیاز برای پخت برنج از ظرف بيرون رفته و به هدر می رود و باعث مي شود حرارت به طور یکسان به تمامی دانه های برنج نرسد . به علاوه، نباید بطور مکرر برنج را هم بزنید، زیرا این کار موجب ترکیب برنج با نشاسته اش شده و در نتیجه برنج را چسبناک می کند.
3. حرارت در پخت برنج ایرانی باید به اندازه باشد
زمانی که شروع به پخت برنج می کنید، درجه پخت را پایین تر و یا در حد متوسط نگه دارید. اگر دما یا شعله را زیاد کنید، آب سريعا تبخیر می شود و برنج موجود در داخل ظرف فرصت لازم برای پختن را ندارد. شعله یا دمای زياد باعث می شود که برنج به خوبی پخته نشود و امکان دارد که برنج شما بسوزد.
4. نمک را در مرحله آخر پخت برنج بیفزایید
اکثر افراد درزمان پختن برنج نمک به آن اضافه می کنند تا طعم بهتری برای غذایشان فراهم آورند. درست است که افزودن نمک به غذا، طعم و مزه ی خاصی می دهد، ولي اضافه كردن نمک موجب می شود که برنج قبل از آنکه پخته شود شکسته شود. تنها مقداري نمک به برنج اضافه کنید و بقيه آن را در مرحله اخرپخت به آن اضافه نماييد
5. هنگام پخت برنج شمال درب ظرف را ببندید
باز گذاشتن در ظرف هنگام پخت برنج، باعث بخور اب در مدت بیشتری شده و احتمال باز شدن دانه های برنج را زياد مي كند .
6. برنج را خیس کنید
برنج را در آب سرد، مدتی قبل از آغاز پخت قرار دهيداين كار باعث می شود تا مقداری از نشاسته برنج کم شود و دانه های برنج هنگام پخت کمتر به یکدیگر بچسبد و به اصطلاح قد بکشند .